Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: začepljen nos

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno začepljen nos

nije bolestan, nego po disanju čujem da ima nakupljene sline.

nakapljavanje fiziološke otopine izgleda kao srednjevjekovno mučenje.
    imam neki mali sisač na baterije, čak i svira, ali ni čut.
    nabavila sam i onaj ručni sa pumpicom iz dm-a, opet, to voli žvakat, ali ni blizu nosu.

kako vi to radite? što da radim, da ignoriram ili da ga mučim? očito može disati, ali se točno čuje kako malo zapinje, a znam kako inače mene to nervira, ne bih htjela da bude nervozan

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako može disati ne radi ništa.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kupi onaj nastavak za usisavač, nas je spasio od hrpe bronhitisa.
    Ako nije jako zaštopano i može jesti i disati onda možeš bebu staviti na bok zamotanu u ručnik jer tako jedino mogu kontrolirati noge i ruke i sa špricom u gornju nosnicu uštrcati polako fiziološku, tada će voda izaći na drugu nosnicu i očistiti sinuse.

Ovo čudo za usisavač sam koristila do druge godine kada su naučile ispiranje pomoću rhino horna.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

mučim, već smo nedavno imali upalu uha...isto je imala samo malo začepljen nos-na kraju je ispalo da joj se sva ta slina zadržavala iza nosa i išla u uho.

urla i bježi čim vidi usisivač sad, a prije ga je obožavala. moram je doslovno zgnječit da joj mogu išta u nosu radit

imaš sterimar baš za začepljen nos, pa probaj s njim obilnije par puta našpricat, čisto da vidiš šta će se dogodit sa sluzi, a dobro ti ga je i imat u kući sad kad počinje vesela sezona šmrcanja i kašljanja

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

a ariana je zakon-baš maloprije sam joj izvukla toliko sline, a činilo se kao da ništa nema u nosu - samo je zvučala malo začepljeno

bitno je i jako ovlažit zrak u prostoriji u kojoj boravi. na hladnijem i vlažnom zraku se puno lakše diše

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ja mojoj isto spricnem sa sterimar pa onda usisivačem izvučem što ima. Isto sam tako čekala 2puta dok je ona hropčala jer "nije joj se začepio još nos" pa je onda bila oba puta šmrkava po 15dana.
    Ne vidim u čemu je razlika, ako se velikom djetetu koje zna ispuhat nos kaže da ispuše nos jer se čuje da ima sline, onda i djetetu koje ne zna ispuhat nos treba tu slinu izvuć

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj marusha99 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mojoj isto spricnem sa sterimar pa onda usisivačem izvučem što ima. Isto sam tako čekala 2puta dok je ona hropčala jer "nije joj se začepio još nos" pa je onda bila oba puta šmrkava po 15dana.
    Ne vidim u čemu je razlika, ako se velikom djetetu koje zna ispuhat nos kaže da ispuše nos jer se čuje da ima sline, onda i djetetu koje ne zna ispuhat nos treba tu slinu izvuć
    Da zaboravih reći da je to u nas borba kad vidi sterimar, odmah plač a tek kad usisivač vidi... Ali što sad, što se mora mora se. Stisnem ju pa čistimo...

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ribice, super zvučiovo kad je umotan u ručnik, to ću probati. kod nas je sistem da kad obuzdam noge i ruke onda meni fali ruka da stisnem i glavu

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

izdoji malko mlijek ai to ukapaj. ako ne mozes direkt uspricati :D

meni je onaj aspirator za na usisavac najbolji jer je najbrzi i najefikasniji.

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I kod nas zastopan nosic vec evo tri tjedna. Bilo je malo bolje i sad opet koma, ne moze disati siroce malo uopce. Kapamo fiziolosku, ponekad i sterimar, to izvlacimo usisavacem istvarno bude toga dosta. Onda malo lakse dise a za par minuta zastopanac opet totalni, imam osjecaj kolko god put ponovimo postupak sekreta ima sve vise.
    Ne znam vise kak da joj pomognem, i jos se danas unervozila sva vristi place, uzas. Mislim da cemo ujutro kod pedice da pogleda uheka.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

za usi je bitno sekret izvlaciti van. to dobro radite.

prostorija koja spava da je vlazna, sada u doba grijanja.

i mm ima antibiotsko djelovanje i smiruje sluznicu (narocito ako se koriste i kapi za nos).

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    za usi je bitno sekret izvlaciti van. to dobro radite.

prostorija koja spava da je vlazna, sada u doba grijanja.

i mm ima antibiotsko djelovanje i smiruje sluznicu (narocito ako se koriste i kapi za nos).
    Ajde probat cemo sa MM sutra, ne moram ni reci kakav je horor sisanje sa zacepljenim nosom, a tek smo prosli tjedan poceli nesto brljiti s dohranom, sisa je i dalje u biti jedina i glavna

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cak i kad uguglam "majcino mlijeko u" on mi prvo ponudi nos
    nakon toga u frizideru, pa u trudnoci pa u oko.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 23.12.2013. at 21:47

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Naša pedica uvijek kaže da sve te upale uha/oka/grla kreću iz nosa i da je najbitnije njega na vrijeme riješiti. Fiziološku bi trebalo staviti cijelu špricu onako pod pritiskom, da iz druge nosnice izađe. I nakon izvlačenja, staviti po kap u svaku nosnicu, da navlaži sluznicu.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Joj I mi smo sada prosli to mucenje sa dvije bebe od 12 tjedana. Prvo inhalacija na fiziolosku (to jos vole I lickaju gornju usnu gdje se kondenzira otopina) pa onda ili aspiracija ili ciscenje nosica sa tuljcima od vate. Nasa pedica preferira tuljke kod manjih beba. A s aspiratorima nikako na zelenu granu, prvo smo uzeli onaj neki s kojim roditelj povlaci pa onda onaj na baterije. Ovaj usni ima pretvtdi vrh koji ide u nosnicu a ovaj na baterije se cini preslab. Sve mi se cini da cemo I mi preci na usisivac...
    Znaci nalijete 2-3 ml fizioloske pa malo pricekate I onda izvlacite iz druge nosnice?
    Ja sam par puta imala malo sukrvice, jeli se vama to dogadja?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Naša pedica uvijek kaže da sve te upale uha/oka/grla kreću iz nosa i da je najbitnije njega na vrijeme riješiti. Fiziološku bi trebalo staviti cijelu špricu onako pod pritiskom, da iz druge nosnice izađe. I nakon izvlačenja, staviti po kap u svaku nosnicu, da navlaži sluznicu.
    to je tocno, krecu od nosa.
    al ovo drugo...za to bi beba trebala disati na usta.
    naime, tako radi princip onog horna i da radi, moras disati na usta. kad mladju djecu ucis cistiti nos hornom ucis ih da aa-cu (tako disu na usta takodjer), male bebe to cine ako placu i tad im u placu zna sve izletiti van iz nosa, no ako ne placu, zavrsava im u grlu, osjecaj moze biti jako los, zagrcnu se, "dave", nagutavaju se vode.

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj katrin23 prvotno napisa Vidi poruku
    I kod nas zastopan nosic vec evo tri tjedna. Bilo je malo bolje i sad opet koma, ne moze disati siroce malo uopce. Kapamo fiziolosku, ponekad i sterimar, to izvlacimo usisavacem istvarno bude toga dosta. Onda malo lakse dise a za par minuta zastopanac opet totalni, imam osjecaj kolko god put ponovimo postupak sekreta ima sve vise.
    Ne znam vise kak da joj pomognem, i jos se danas unervozila sva vristi place, uzas. Mislim da cemo ujutro kod pedice da pogleda uheka.
    Mi dobili temperaturu proslu noc, 39, crp visok, upala grla i nesto malo crvenila u uhu, dobili sumamed danas.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj katrin23 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi dobili temperaturu proslu noc, 39, crp visok, upala grla i nesto malo crvenila u uhu, dobili sumamed danas.
    Neka mrvica što prije ozdravi!!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Sretan Božić, cure1
    Zanima me aspirator za nos, onaj na usisavač. Nisam to još nikad koristila, samo ručni, ali mi to sad kod bebača ne pomaže puno, pa trebam nešto efikasnije. Vidjela sam na Njuškalu oglas za Ariannu, ali ne znam da li je ok, nešto mi je cijena preniska, pa ako je koja od vas to kupila i kakva iskustva ima s tim aspiratorom?

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj Diana72 prvotno napisa Vidi poruku
    Sretan Božić, cure1
    Zanima me aspirator za nos, onaj na usisavač. Nisam to još nikad koristila, samo ručni, ali mi to sad kod bebača ne pomaže puno, pa trebam nešto efikasnije. Vidjela sam na Njuškalu oglas za Ariannu, ali ne znam da li je ok, nešto mi je cijena preniska, pa ako je koja od vas to kupila i kakva iskustva ima s tim aspiratorom?
    skroz je isti kao onaj iz apoteke(osim ambalaze),ja ga nedavno kupila za drugo dijete

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

imam arianu i zakon je. iako nije za ful malu bebu od par mjeseci koja ima malu nosnicu jer ne udje u nju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj littletunafish prvotno napisa Vidi poruku
    ribice, super zvučiovo kad je umotan u ručnik, to ću probati. kod nas je sistem da kad obuzdam noge i ruke onda meni fali ruka da stisnem i glavu
    littletunafish, ovako sam radila ja dok su bili manji i opirali se (sad to rade sami s guštom): sjela bih na onaj stolac iz ikee, prislonila dijete njegovim leđima o svoja prsa, svojim nogama obgrlila djetetove noge, svojom lijevom rukom "onesposobila" dječje rukice a svojom desnom rukom nastavak u ruku i usisavaj!!!
    kad se mora, mora se, bolje to nego se razbolit pa ići doktoru po terapiju!

i kad se sjetim da meni pedijatrica nije odmah rekla za taj nastavak nego sam s prvim djetetom zbog šmrkanja išla u bolnicu na onaj aspirator (imala neku bezveznu (kršitelj koda)ovu pumpicu doma), grrrr...zato sam je i promijenila, mislim pedicu. To mi je definitivno najkorisnija stvar na svijetu za malu djecu.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala na odgovorima.
    Malo sam skeptična prema kupovini na neviđeno, ali sad ste me malo umirile, inače, V. ima sedam i pol mjeseci, pa se nadam da je dovoljno velik za upotrebu tog aspiratora.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

svi iznad mjesec dana mogu s time

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    i kad se sjetim da meni pedijatrica nije odmah rekla za taj nastavak nego sam s prvim djetetom zbog šmrkanja išla u bolnicu na onaj aspirator (imala neku bezveznu (kršitelj koda)ovu pumpicu doma), grrrr...zato sam je i promijenila, mislim pedicu. To mi je definitivno najkorisnija stvar na svijetu za malu djecu.
    ne kužim zakaj bi ti rekla tad to kad je i sama vadila šmrklje van.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    svi iznad mjesec dana mogu s time
    Super. Odmah ću je naručiti, jer mučim i maloga i sebe s onom ručnom pumpicom, a nema baš neke koristi od svega toga. Sva sreća, ne smeta mu kod dojenja,dobro jede, ali bojim se upale uha, to sam prošla sa starijom kćeri, i još uvijek joj je uho bolna točka, dobije upalu skoro kod svake prehlade.

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Aspirator na usisavac je stvarno super za klince. A za bebicu me malo strah pa joj sama izvlačim. Kupim u apoteci za par kuna set za infuziju za odrasle, odrezem cjevcice kolko mi treba i izvlačim na usta van. To mi je super i po noći da ne palim usisavač.

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Moj stariji a evo i mlađa se užasno boje te spravice za usisavač..s mlađom jučer baš pokušali al se jadnica strašno rasplakala

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

mi smo kupili neki na baterije i super nam je,malo fiziološke kapnemo u nosić i izvadimo van,beba se uopće ne buni,mislim da joj se sviđa zvuki te blage vibracije.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Bili smo danas na pregledu I kaze pedijatrica kako usisavat taj nos:
    Uspricat u nos OBILNO fiziolosku ili sterimar ili sto vec drugo se ima, nakon toga pricekati cca 10min I drzati bebu polegnutu da sve odmah ne izlati van, jer se valjda treba unutrasnjost nosa navlaziti.
    Nakon cca 10min usisat slinu van. Max 3-4 puta dnevno
    Eto ja sam po njihovom pogresno radila tj ja bi uspricala (doduse obilno) u nos I odmah sisala to van

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Joj pa mi to onda isto krivo radimo jer ne čekamo 10minuta...a i ona čini mi se sve šta uštrcam van izbaci čim ja stavim.
    Mi baš danas vadili i oba puta izašlo jaaaako puno sline...u mei tai se teže može opirati pa uspijemo savladati to izvlačenje, naravno uz plač

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

pa tako trebaju i odrasli isto, samo da mi je viditi tu bebu koja će nakon fiziološke mirno ležat 10 minuta...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ovo prvi put cujem. za 10 minuta se sve posusi

ako je bas okoreno i gusto onda ponovim postupak vise puta tokom usisavanja.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zapravo, potrebno je pogoditi kut i usisavati dok se fakat ne osjeti da nema vise nista.
    cesto se zna desiti da "vuce u prazno" pa ga malo pomaknem/okrenem. isto tako kad izgleda kao da nista vise ne izadje, izvuce novu turu.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo prosle godine bili 10 dana u dnevnoj bolnici na srebrnjaku i svaki dan su ga saugali. Postupak skroz isti ko i doma, Ustrcati fiziolosku i saugati. Tamo takoder nisu nista cekali, odmah nakon ustrcavanja se izvlacilo.

Mi se trenutno isto mucimo sa nosom i kasljom. Pun je sekreta i koliko god da izvucem, za 10 minuta je pun. Ajde, barem mu nos curi, pa dosta toga ode samo van, a polako i savladavamo puhanje nosa. Takoder koristimo Arijanu, odlicna nam je.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj littletunafish prvotno napisa Vidi poruku
    pa tako trebaju i odrasli isto, samo da mi je viditi tu bebu koja će nakon fiziološke mirno ležat 10 minuta...
    Ja štrcnem pa mijenjam pelenu ili što god i tek onda usisavam, ne prođe baš 10min ali prođe barem 5min

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

imam još jedan sistem za uštrcavanje, zasad je djelotvoran. posjednem ga u krilo kao za dojenje, jednu ruku bacim iza svojih leđa, drugu ruku mu držim sa svojom rukom i stisnem glavu da se ne miče, i štrcam. čak ni ne plače ovako!

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

moja samo voli aquamaris,čim vidi bočicu počne mljackat...al zato pogled na aspirator u njoj budi životinjicu...samo ne znam otkud joj snaga za onoliko odupiranje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •