Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Ostaci puretine - što s njima

  1. #1
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno Ostaci puretine - što s njima

    Svima sretan Božić za početak, zanimaju me recepti od ostataka puretine.
    Jamie Oliver je radio neku pitu s lisnatim i porilukom.
    Da li ima nešto fino i provjereno za napraviti?

  2. #2
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,170

    Početno

    misliš da će biti ostataka, ili ih već imaš.

    za sve koji jedu jaja strajbaj par komada stavi dve žlice brašna i zali preko puretine , zapeči

  3. #3
    disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    852

    Početno

    Ja obično od ostataka piletine ili puretine napravim namaz..
    stavim komadiće mesa u blender, 3 kuhana jaja, par kiselih krastavaca, malo majoneze i vrhnja i sve to skupa smiksam..kiseli krastavci mogu ić i na kraju kao kockice
    To klincima stavim na kruh sa zelenom salatom.. sve smažu dok si rek`o keks!

  4. #4
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Ostatke već imam. Bilo bi zgodno da je bez majoneze.
    Mogla bih probati neki namaz napraviti.

  5. #5
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,170

    Početno

    ma umjesto majoneze stavi žlicu senfa

  6. #6
    bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,478

    Početno

    moze li se pecena puretina zamrznuti?

  7. #7
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Hladna salata.
    Samljeti u flajs masini, pa dodati zacine, oblikovati u mrkvu, panirati i kratko poprzizi, te ukrasiti listom persina. Moja mama je to radila kad sam bila klinka za Nove godine i druge fešte, mi klinci smo se ubijali u tome.

  8. #8
    LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Postovi
    950

    Početno

    Ja radim često tu Jamie-vu pitu..jako je fina

  9. #9
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Kako ide ta jamieva pita?

  10. #10
    anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013
    Lokacija
    Budinšćina
    Postovi
    733

    Početno

    narezati na komadiće,dodati kuhano tijesto,kuruze,friške paprike i majoneza ili vrhnje i eto hladne salate

  11. #11
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Ja je svake godine zamrznem. Bude ok.

    Mislim da ću ove godine probati tu hladnu salatu.

    Je li može tako pečena ostati par dana u hladnjaku?

  12. #12
    anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013
    Lokacija
    Budinšćina
    Postovi
    733

    Početno

    ja dva dana jedem,treći više ne...zato se napravi koliko se pojede ili peso dobi kaj ostane

  13. #13
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    zdinstaš luk, jednu crvenu papriku narezanu na kockice, dodaš jednu limenku ocijeđenog crvenog graha i kukuruza šećerca, žlicu pasirane rajčice i u to umiješaš pečenu puretinu narezanu na kockice

    možeš poslužiti s rižom, palentom ili čime već želiš, a možeš napraviti tortilje, nadjenuti ih ovom smjesom, preliti s kiselim vrhnjem i zapeći u pećnici, uz puno zelene salate

    mi ćemo danas raditi tortilje s ostacima pečene puretine

  14. #14
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Jučer sam napravila nešto paštete, ali bez majoneze i senfa.
    Ostalo će dobiti pas pomalo.
    Mi smo pekli komad puretine za Badnjak, kod sveki smo ju jeli za Božić, a danas ćemo kod moje mama. Polako nam je dosta purice, izlazi na na uši i guz...

  15. #15
    LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Postovi
    950

    Početno

    Jamieva pita od poriluka i puretine (ovako ja radim, ne sjecam se vise dal je tocno po orginalu)
    Puretina na kockice se preprži na maslinovom, doda se poriluk na kolutice (moze se ubaciti i malo graška ili gljiva), dinsta dok ne povene, zatim se doda žlica senfa, 2 dcl slatkog vrhnja, začini papar/sol i malo ukuha. Ako je prerijetko, možese dodati žličica dvije gustina. To se izlije u protvanj (običan, pravokutni), na to se stavi lisnato tijesto (dosta je jedna kocka koja se razvalja da je malo veća od protvanja; rubovi se "uguraju"), premaže se žutanjkom i stavi peći dok ne porumeni. Ne izgleda uredno dok se reže, više onako rustikalno, ja vadim onom velik žlicom s rupicama (kak se to čudo zove?)...ali jako je ukusno

  16. #16

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    248

    Početno

    komadice mesa promjesas sa grilanim povrcem (ili kuhanim) dodas npr.kuhana jaja, mozda kisele krastavce i sve to slozis u zdjelice i zalijes ostatkom juhe u kojoj si otopila zelatinu (ako ti zelatina nije fuj:. Pazi da juha ne zakuha jer zelatina onda ne gelira. Ohladi i prevrni na tanjur.

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Potaknuta ovim topikom kupila ja danas poriluk za Jamie Oliver pitu - kad ono nema više puretine

    Čini se da će biti vege verzija s porilukom i gljivama.

  18. #18
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Jamieva pita od poriluka i puretine (ovako ja radim, ne sjecam se vise dal je tocno po orginalu)
    Puretina na kockice se preprži na maslinovom, doda se poriluk na kolutice (moze se ubaciti i malo graška ili gljiva), dinsta dok ne povene, zatim se doda žlica senfa, 2 dcl slatkog vrhnja, začini papar/sol i malo ukuha. Ako je prerijetko, možese dodati žličica dvije gustina. To se izlije u protvanj (običan, pravokutni), na to se stavi lisnato tijesto (dosta je jedna kocka koja se razvalja da je malo veća od protvanja; rubovi se "uguraju"), premaže se žutanjkom i stavi peći dok ne porumeni. Ne izgleda uredno dok se reže, više onako rustikalno, ja vadim onom velik žlicom s rupicama (kak se to čudo zove?)...ali jako je ukusno
    Hvala ti. Na kraju smo to jucer rucali, tako da se sve pojelo, ali je dobra varijanta inace za puretinu ili piletinu.

  19. #19
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,967

    Početno

    Mi volimo ostatke mesa na salatu - s lukom, kukuruzom šećercem, kiselim krastavcima, klicama ako ima, suncokretovim sjemenkama ako ima (a imam trenutno) i obaveznim bučinim uljem.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •