Ostaci puretine - što s njima

Thread: Ostaci puretine - što s njima

  1. Anemona's Avatar

    Anemona said:

    Default Ostaci puretine - što s njima

    Svima sretan Božić za početak, zanimaju me recepti od ostataka puretine.
    Jamie Oliver je radio neku pitu s lisnatim i porilukom.
    Da li ima nešto fino i provjereno za napraviti?
     
  2. jelena.O's Avatar

    jelena.O said:

    Default

    misliš da će biti ostataka, ili ih već imaš.

    za sve koji jedu jaja strajbaj par komada stavi dve žlice brašna i zali preko puretine , zapeči
     
  3. disciplina's Avatar

    disciplina said:

    Default

    Ja obično od ostataka piletine ili puretine napravim namaz..
    stavim komadiće mesa u blender, 3 kuhana jaja, par kiselih krastavaca, malo majoneze i vrhnja i sve to skupa smiksam..kiseli krastavci mogu ić i na kraju kao kockice
    To klincima stavim na kruh sa zelenom salatom.. sve smažu dok si rek`o keks!
     
  4. Anemona's Avatar

    Anemona said:

    Default

    Ostatke već imam. Bilo bi zgodno da je bez majoneze.
    Mogla bih probati neki namaz napraviti.
     
  5. jelena.O's Avatar

    jelena.O said:

    Default

    ma umjesto majoneze stavi žlicu senfa
     
  6. bella77's Avatar

    bella77 said:

    Default

    moze li se pecena puretina zamrznuti?
     
  7. Mojca's Avatar

    Mojca said:

    Default

    Hladna salata.
    Samljeti u flajs masini, pa dodati zacine, oblikovati u mrkvu, panirati i kratko poprzizi, te ukrasiti listom persina. Moja mama je to radila kad sam bila klinka za Nove godine i druge fešte, mi klinci smo se ubijali u tome.
     
  8. LolaMo's Avatar

    LolaMo said:

    Default

    Ja radim često tu Jamie-vu pitu..jako je fina
     
  9. zhang's Avatar

    zhang said:

    Default

    Kako ide ta jamieva pita?
     
  10. anđeo26012013's Avatar

    anđeo26012013 said:

    Default

    narezati na komadiće,dodati kuhano tijesto,kuruze,friške paprike i majoneza ili vrhnje i eto hladne salate
     
  11. trampolina's Avatar

    trampolina said:

    Default

    Ja je svake godine zamrznem. Bude ok.

    Mislim da ću ove godine probati tu hladnu salatu.

    Je li može tako pečena ostati par dana u hladnjaku?
     
  12. anđeo26012013's Avatar

    anđeo26012013 said:

    Default

    ja dva dana jedem,treći više ne...zato se napravi koliko se pojede ili peso dobi kaj ostane
     
  13. n.grace's Avatar

    n.grace said:

    Default

    zdinstaš luk, jednu crvenu papriku narezanu na kockice, dodaš jednu limenku ocijeđenog crvenog graha i kukuruza šećerca, žlicu pasirane rajčice i u to umiješaš pečenu puretinu narezanu na kockice

    možeš poslužiti s rižom, palentom ili čime već želiš, a možeš napraviti tortilje, nadjenuti ih ovom smjesom, preliti s kiselim vrhnjem i zapeći u pećnici, uz puno zelene salate

    mi ćemo danas raditi tortilje s ostacima pečene puretine
     
  14. Anemona's Avatar

    Anemona said:

    Default

    Jučer sam napravila nešto paštete, ali bez majoneze i senfa.
    Ostalo će dobiti pas pomalo.
    Mi smo pekli komad puretine za Badnjak, kod sveki smo ju jeli za Božić, a danas ćemo kod moje mama. Polako nam je dosta purice, izlazi na na uši i guz...
     
  15. LolaMo's Avatar

    LolaMo said:

    Default

    Jamieva pita od poriluka i puretine (ovako ja radim, ne sjecam se vise dal je tocno po orginalu)
    Puretina na kockice se preprži na maslinovom, doda se poriluk na kolutice (moze se ubaciti i malo graška ili gljiva), dinsta dok ne povene, zatim se doda žlica senfa, 2 dcl slatkog vrhnja, začini papar/sol i malo ukuha. Ako je prerijetko, možese dodati žličica dvije gustina. To se izlije u protvanj (običan, pravokutni), na to se stavi lisnato tijesto (dosta je jedna kocka koja se razvalja da je malo veća od protvanja; rubovi se "uguraju"), premaže se žutanjkom i stavi peći dok ne porumeni. Ne izgleda uredno dok se reže, više onako rustikalno, ja vadim onom velik žlicom s rupicama (kak se to čudo zove?)...ali jako je ukusno
     
  16. sophie girafe said:

    Default

    komadice mesa promjesas sa grilanim povrcem (ili kuhanim) dodas npr.kuhana jaja, mozda kisele krastavce i sve to slozis u zdjelice i zalijes ostatkom juhe u kojoj si otopila zelatinu (ako ti zelatina nije fuj:. Pazi da juha ne zakuha jer zelatina onda ne gelira. Ohladi i prevrni na tanjur.
     
  17. no@ said:

    Default

    Potaknuta ovim topikom kupila ja danas poriluk za Jamie Oliver pitu - kad ono nema više puretine

    Čini se da će biti vege verzija s porilukom i gljivama.
     
  18. zhang's Avatar

    zhang said:

    Default

    Quote Originally Posted by LolaMo View Post
    Jamieva pita od poriluka i puretine (ovako ja radim, ne sjecam se vise dal je tocno po orginalu)
    Puretina na kockice se preprži na maslinovom, doda se poriluk na kolutice (moze se ubaciti i malo graška ili gljiva), dinsta dok ne povene, zatim se doda žlica senfa, 2 dcl slatkog vrhnja, začini papar/sol i malo ukuha. Ako je prerijetko, možese dodati žličica dvije gustina. To se izlije u protvanj (običan, pravokutni), na to se stavi lisnato tijesto (dosta je jedna kocka koja se razvalja da je malo veća od protvanja; rubovi se "uguraju"), premaže se žutanjkom i stavi peći dok ne porumeni. Ne izgleda uredno dok se reže, više onako rustikalno, ja vadim onom velik žlicom s rupicama (kak se to čudo zove?)...ali jako je ukusno
    Hvala ti. Na kraju smo to jucer rucali, tako da se sve pojelo, ali je dobra varijanta inace za puretinu ili piletinu.
     
  19. Peterlin's Avatar

    Peterlin said:

    Default

    Mi volimo ostatke mesa na salatu - s lukom, kukuruzom šećercem, kiselim krastavcima, klicama ako ima, suncokretovim sjemenkama ako ima (a imam trenutno) i obaveznim bučinim uljem.