Svima sretan Božić za početak, zanimaju me recepti od ostataka puretine.
Jamie Oliver je radio neku pitu s lisnatim i porilukom.
Da li ima nešto fino i provjereno za napraviti?
Svima sretan Božić za početak, zanimaju me recepti od ostataka puretine.
Jamie Oliver je radio neku pitu s lisnatim i porilukom.
Da li ima nešto fino i provjereno za napraviti?
misliš da će biti ostataka, ili ih već imaš.
za sve koji jedu jaja strajbaj par komada stavi dve žlice brašna i zali preko puretine , zapeči
Ja obično od ostataka piletine ili puretine napravim namaz..
stavim komadiće mesa u blender, 3 kuhana jaja, par kiselih krastavaca, malo majoneze i vrhnja i sve to skupa smiksam..kiseli krastavci mogu ić i na kraju kao kockice
To klincima stavim na kruh sa zelenom salatom.. sve smažu dok si rek`o keks!
Ostatke već imam. Bilo bi zgodno da je bez majoneze.
Mogla bih probati neki namaz napraviti.
ma umjesto majoneze stavi žlicu senfa
Hladna salata.
Samljeti u flajs masini, pa dodati zacine, oblikovati u mrkvu, panirati i kratko poprzizi, te ukrasiti listom persina. Moja mama je to radila kad sam bila klinka za Nove godine i druge fešte, mi klinci smo se ubijali u tome.
narezati na komadiće,dodati kuhano tijesto,kuruze,friške paprike i majoneza ili vrhnje i eto hladne salate
Ja je svake godine zamrznem. Bude ok.
Mislim da ću ove godine probati tu hladnu salatu.
Je li može tako pečena ostati par dana u hladnjaku?
ja dva dana jedem,treći više ne...zato se napravi koliko se pojede ili peso dobi kaj ostane
zdinstaš luk, jednu crvenu papriku narezanu na kockice, dodaš jednu limenku ocijeđenog crvenog graha i kukuruza šećerca, žlicu pasirane rajčice i u to umiješaš pečenu puretinu narezanu na kockice
možeš poslužiti s rižom, palentom ili čime već želiš, a možeš napraviti tortilje, nadjenuti ih ovom smjesom, preliti s kiselim vrhnjem i zapeći u pećnici, uz puno zelene salate
mi ćemo danas raditi tortilje s ostacima pečene puretine
Jučer sam napravila nešto paštete, ali bez majoneze i senfa.
Ostalo će dobiti pas pomalo.
Mi smo pekli komad puretine za Badnjak, kod sveki smo ju jeli za Božić, a danas ćemo kod moje mama. Polako nam je dosta purice, izlazi na na uši i guz...![]()
Jamieva pita od poriluka i puretine (ovako ja radim, ne sjecam se vise dal je tocno po orginalu)
Puretina na kockice se preprži na maslinovom, doda se poriluk na kolutice (moze se ubaciti i malo graška ili gljiva), dinsta dok ne povene, zatim se doda žlica senfa, 2 dcl slatkog vrhnja, začini papar/sol i malo ukuha. Ako je prerijetko, možese dodati žličica dvije gustina. To se izlije u protvanj (običan, pravokutni), na to se stavi lisnato tijesto (dosta je jedna kocka koja se razvalja da je malo veća od protvanja; rubovi se "uguraju"), premaže se žutanjkom i stavi peći dok ne porumeni. Ne izgleda uredno dok se reže, više onako rustikalno, ja vadim onom velik žlicom s rupicama (kak se to čudo zove?)...ali jako je ukusno
komadice mesa promjesas sa grilanim povrcem (ili kuhanim) dodas npr.kuhana jaja, mozda kisele krastavce i sve to slozis u zdjelice i zalijes ostatkom juhe u kojoj si otopila zelatinu (ako ti zelatina nije fuj:. Pazi da juha ne zakuha jer zelatina onda ne gelira. Ohladi i prevrni na tanjur.
Potaknuta ovim topikom kupila ja danas poriluk za Jamie Oliver pitu - kad ono nema više puretine
Čini se da će biti vege verzija s porilukom i gljivama.
Mi volimo ostatke mesa na salatu - s lukom, kukuruzom šećercem, kiselim krastavcima, klicama ako ima, suncokretovim sjemenkama ako ima (a imam trenutno) i obaveznim bučinim uljem.