Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
Jamieva pita od poriluka i puretine (ovako ja radim, ne sjecam se vise dal je tocno po orginalu)
Puretina na kockice se preprži na maslinovom, doda se poriluk na kolutice (moze se ubaciti i malo graška ili gljiva), dinsta dok ne povene, zatim se doda žlica senfa, 2 dcl slatkog vrhnja, začini papar/sol i malo ukuha. Ako je prerijetko, možese dodati žličica dvije gustina. To se izlije u protvanj (običan, pravokutni), na to se stavi lisnato tijesto (dosta je jedna kocka koja se razvalja da je malo veća od protvanja; rubovi se "uguraju"), premaže se žutanjkom i stavi peći dok ne porumeni. Ne izgleda uredno dok se reže, više onako rustikalno, ja vadim onom velik žlicom s rupicama (kak se to čudo zove?)...ali jako je ukusno
Hvala ti. Na kraju smo to jucer rucali, tako da se sve pojelo, ali je dobra varijanta inace za puretinu ili piletinu.