Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: Peta upala uha za redom

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Peta upala uha za redom

Kao što u naslovu piše, imam petu upalu uha za redom u osam mjeseci.
    Nagutala sam se antibiotika svih vrsta, hodočastila četri puta na hitnu ( dvaput u Zaprešiću i po jednom Vinogradska i Sv. Duh) a izgleda da mi noćas ne gine i peti posjet hitnoj. Dvaput sam bila na ORL pregledu i ispiranju uha s acidi borici 3%
    Nitko ne zna što je uzrok ponavljanju upala.
    Bris je pokazao nekakvu bolničku bakteriju koja obitava po operacijonim salama i ništa drugo. Nisu gljive kao ni štapići za uši uzrok.
    Nije ni zaostala voda od tuširanja. Zubi su svi ok, sinusi isto što je i potvrđeno ORL pregledom.
    Boli me pola glave, svi zubi, vrat. Na to uho sad ne čujem nikako, a inače dosta slabije.
    Nikad ni kao dijete nisam imala problema s ušima, a sada non stop.
    Molim savjete, iskustva, pomoć...
    Luda sam i nemoćna, a boli me za poludit.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam zadnjih godina svako ljeto imala upale uha. Ponekad lijevog, ponekad desnog, a nekad i oba.
    Na kraju sam zavrsila na operaciji - nosa jer mi je septum bio katastrofa (iako mi, osim disanja na usta, nikad nikakve probleme nije radio) i on je uzrokovao probleme s uhom.
    Tako da prema mom iskustvu trebas (ako vec nisi) napraviti temeljiti ORL pregled jer uzrok moze biti bilo sto.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Obavila sam temeljiti ORL pregled i doktorica specijalizantica nije otkrila ništa pa je zvala starijeg kolegu i zajedno su zaključili da osim atrofirane sluznice nosa što je posljedica alergija, nema apsolutno nikakvih problema, ni anatomskih, ni ikakvih drugih.
    Da li je moguće nekako dignuti imunitet ili bilo što drugo napraviti da ovo prođe?
    Da li možda imate nekog otorinca za preporučiti pa da odem i po četvrto mišljenje.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Bris je pokazao nekakvu bolničku bakteriju koja obitava po operacijonim salama i ništa drugo. Nisu gljive kao ni štapići za uši uzrok.
    Upala kojeg dijela uha? Jesu antibiotici ubili beštiju? Je li ona uzrok upale? Koliko znam, i virusi uzrokuju upalu, a tu bris ništa ne otkriva. Ako možeš, priušti si kutiju Imunobrana, jako je skup, ali i djelotvoran u podizanju imuniteta.

Pretpostavljam da si kapala nos s nečim a la Operil, Meralis i sl. Pomaže i Aqua Maris plus s d-pantenolom, jer vlaži i obnavlja isušenu sluznicu, pogotovo nakon korištenja vazokonstrikcijskih kapi.

Mene nekad uho zna boliti zbog spazma mišića u leđima, bol se reflektira u uho.

Dobri su i ovi na Merkuru, npr. dr. Makaruha, ali i drugi su OK.

Mislim da bi trebala napraviti timpanometriju. Ozdravi što prije!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam da aromaterapija može efikasno pomoći kod upala uha, ali trebaš kvalitetnog aromaterapeuta za to.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je na Merkuru bio super Dr. Vinko Borčić, išla sam sa djecom ali mislim da prima i odrasle.
    Izrazito temeljit.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gdje je bila bakterija?
    u zvukovodu, nosu ili je bušen bubnjić pa uziman sekret iz srednjeg uha?
    o kojoj se bakteriji radi?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    gdje je bila bakterija?
    u zvukovodu, nosu ili je bušen bubnjić pa uziman sekret iz srednjeg uha?
    o kojoj se bakteriji radi?
    Bakterija je bila u zvukovodu. Nemrem naći papire da prepišem koja je, ali nije zlatni stafilokok već neka meni totalno nova bakterija.
    Dr opće medicine se jako začudio kad je pročitao koja je bakterija u brisu. On je čak komentirao da me nisu u bolnici zarazili s tim,a li kako kad sam ja upalu imala prije odlaska u bolnicu?
    Znam da je teško ovako napamet komentirati pa ću pogledati u autu, možda su mi tamo ti nalazi ( a možda su i na poslu, ne znam)
    Bubnjić nisu dirali iako je otorinac rekao da je pun gnoja i ako se s antibiotikom to ne riješi da će bušit bubnjić i čistit to.
    Antibiotik bi zaista i umirio bolove i upalu i onda za tri tjedna sve iznova i tako četri puta zaredom od travnja do rujna.
    Sad je bio mir od rujna, dakle tri mjeseca da bi prije nekih tjedan dana osjetila kao da mi se uho zatvara, da slabije čujem, ali nije bolilo i da, znam trebala sam ići liječniku, ali jednostavno nisam stigla i od jučer navečer počelo bolit. Ujutro uška komplet zatvorena i natečena.
    Nisam za sada išla nigdje jer mi je muka od antibiotika. Imam užasne probavne smetnje od njih i obavezno dobijem gljivice i onda mi trebaju tjedni da se vratim u normalu

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da aromaterapija može efikasno pomoći kod upala uha, ali trebaš kvalitetnog aromaterapeuta za to.
    Imam frendicu koja je diplomirani aromaterapeut, ali vidiš, nije mi nikad palo na pamet da ju pitam da li može pomoći u ovom problemu.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tanči obavezno uz atb uzmi nekakav probiotik
    i koristi ga i koji dan duže od antibiotika.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    tanči obavezno uz atb uzmi nekakav probiotik
    i koristi ga i koji dan duže od antibiotika.
    Koristiim ProLife i pijem puno jogurta.
    Ali, meni je od antibiotka konstantno zlo, povraća mi se, naduta sam i imam grozne vjetrove i obavezno nakon toga proljev.
    Najgori mi je Klavocin i Augmentin te Sumamed.
    Niš, idem sad na hitnu. Nemrem više trpit bol.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo me s hitne.
    Dg. akutna serozna upala srednjeg uha
    Doktorca kaže da uopće bubnjić ne vidi kako je to sve natečeno i zatvoreno, ali kaže da ni drugo uho ne izgleda dobro iako je puno bolje od ovog koje me boli.
    Dala mi je očekivano Augmentin jer kako kaže bez toga će biti još gore

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e sad može li pitanje ti si išla na redovite preglede kod ORl, oni su provjeravali timpanogram i sluh?

i kažu deci da je dobro zvakati, si probalo to? i rhinohorn za čišćenje.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sve su provjerili osim centra za ravnotežu jer im je aparat za to bio u kvaru, a jedini koji navodno radi je u Suvagu i čeka se cijela vječnost da se dođe na red.
    Sad moram 7 dana piti antibiotik pa idem na put pa ću za dva tjedna na detaljne preglede.
    Ne znam kajbi drugi?
    I dalhe primam sugestije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kad ti antibiotik sanira upalu , kontaktiraj nekog iskusnog orl lijecnika koji ce napraviti plan lijecenja.
    uz to svakako pametnog fitoaromaterapeuta koji ce znati kako pomoci ( MM je rijesio kronicnih upala sinusa fitotetapijom nakon sto mu 5 kura antibiotika nije pomoglo).
    ali sa aromaterapijom treba krenuti odmah nakon antibiotika, ne cekati predugo da imunitet ponovo padne , a bakterija se razbukta.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa daj provjeri na papirima koja ti je to bakterija, ako imaš naziv.
    Mislim da je ključno da se lijekovi za nju prepisuju pa zar nije ona glavni krivac za te posljedice u ušima?
    A imaš sekreta u nosu, da nije možda dobro sa floumikanom ili bisolexom razrjjeđivati sekret da popusti napetost u ušima?

i kapi za uši nisu dali nikakve da upala prođe?
    Posljednje uređivanje od oka : 29.12.2013. at 16:19

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja ne bih savjetovala rinohorn u ove zimske dane, ja sam si radi guranja glave kroz prozor ubrzo nakon rinohorna nakalemila prošle godine prvu upalu sinusa, tak bolje ne

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam sigurna da će 7 dana antibiotika biti dosta, ako se upale tako stalno ponavljaju, ja bih barem 10 dana

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa mislim da bi kod takve upalo trebalo doći 6-7 dan kod dr pa da on prema stanju produži antibiotik, tako bih ja sad u tvom sluçaju napravila

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tako ću i napraviti.
    Krajem tjedna na kontrolu i ja isto mislim da će dr produžiti terapiju antibiotikom. Već je tako prije radio.
    Doktorica iz hitne je isto rekla da se javim za koji dan svom LOM-u, a u slućaju hitnosti i pogoršanja opet na hitnu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja bih ispirala koloidnim srebrom (nos i uho-ako se za to odlučiš onda nos nakon sat-dva kapati nekim kapima na bazi hijaluronske kiseline ili d-pantenola), stavljala izvana obloge zelene gline i uzela kuru Petrovićevog meda za imunitet. Ili nešto na bazi beta-1,3-glukana.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cijelu noć i dan trpim užasne bolove i sad sam obavila na hitnoj ORL na Sv. duhu pregled.
    Otorinac sumnja na šećer.
    Kaže da je ovakvo uho tipično za dijabetičare, ali ja sam mjerila šećer natašte prije par dana i bio je 5 na kućnom aparatiću.
    Moram priznati da sam u zadnjih par godina natukla kila, a ne jedem puno. To se svi čude koji me znaju.
    Znam pretjerat sa slatkišima, ali ne prečesto.
    Da li je moguće da imam problem sa šećerom iako je neki dan bio ok?
    Inače mi je za uho dr rekao da za sad ne može ništa, a ako za 7 dana upala ne prođe da će promijeniti antibiotik i da kapam uho s Maxitrol kapima, a to je kortikosteroid i bojim se da mi ne izazove gljivice.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

napravi profil šecera.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    napravi profil šecera.
    Kod liječnika opće medicine?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kod liječnika opće medicine?
    Pitaj ga gdje da napraviš. On će znati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i napravi hba1c https://www.lilly.se/for-vardpersona...oKroatiska.pdf

biti ćes na miru nakon toga jer ces secer iskljuciti (ili ne) pa ćes se moći koncentrirati na druge stvari ako je ovo ok.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jesi li našla bris?
    Meni priča bas nije jasna, jel ti uho curice? Kako čujes?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi li našla bris?
    Meni priča bas nije jasna, jel ti uho curice? Kako čujes?
    Nisam našla. Pitat ću doktora, on ima zapisano.
    Čujem slabije i dalje mi je začepljeno i boli me za nijansu manje nego jučer, ali pijem antibiotik već četvrti dan.
    Veliš da ti nije jasno? Nije ni meni, a nije ni otorincu jučer bilo. Zato i sumnja na šećer.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nadi u papirima o kojoj se baketriji radi. I da li si radila antibiogram?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nisam našla. Pitat ću doktora, on ima zapisano.
    Čujem slabije i dalje mi je začepljeno i boli me za nijansu manje nego jučer, ali pijem antibiotik već četvrti dan.
    Veliš da ti nije jasno? Nije ni meni, a nije ni otorincu jučer bilo. Zato i sumnja na šećer.
    Prema svemu sto pišes radi se o upali zvukovoda- vanjsko uho, opet negdje si napisala da su vidjeli gnoj i htjeli raditi paracentezu- zarezivanje bubnjica, onda je to media, srednje uho. Teško mi je reci ali bi voljela znati o kojoj je bakteriji riječ, pred postavljam Pseudomonas aeruginosa.
    Je li netko upisao u nalaz obrisak uha?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

da li je uz bris rađen i antibiogram?
    koliko si dana pila ab?
    ako je srednje uho u pitanju 7 dana je puno premalo,
    ako je zvukovod bolje je djelovati lokalno npr belogent trakice,
    probaj doći do dr Jug na sv duhu,
    mene je spasio

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj studena prvotno napisa Vidi poruku
    da li je uz bris rađen i antibiogram?
    koliko si dana pila ab?
    ako je srednje uho u pitanju 7 dana je puno premalo,
    ako je zvukovod bolje je djelovati lokalno npr belogent trakice,
    probaj doći do dr Jug na sv duhu,
    mene je spasio
    je i tada sam pila cefalexin deset dana.
    To je bilo predzadnji put, u rujnu.
    Izgleda da je kod mene i srednje uho i zvukovod upaljen jer mi je otorinac prekjučer rekao da je i da moram lokalno u uho kapati kapi i stavljati garamicin mast, a u nos Operil pa leći na to uho što ja ne mogu jer me boli.
    Sad je situacija takva da me još uvijek unutra povremeno zaboli, probode, a zvukovod je manje zatvoren i natečen. Uho je i dalje začepljeno.
    Ja pokušavam ispuhati, ali nekad i kad uspije kratkog je vijeka. Opet se začepi za čas.
    Što se tiče šećera, jučer sam mjerila nekoliko puta i meni se stalno šećer vrti oko 5. Ujutro poslije kave s mlijekom bio je 5. Dva sata iza obroka je bio 5,5.Sat i pol nakon što sam pojela orehnjaču je bio 5, jutros natašte nakon što 9 sati nisam apsolutno ništa jela je bio 4,7
    Mislim da su to ok vrijednosti, ali ću svejedno razgovarati s doktorom o tome.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

profil za šećer možeš raditi u domu zdravlja u Zaprešiću(ako sam dobro shvatila tu si negdje blizu),Vuk Vrhovec,Vinogradska,vjerojatno i još koja bolnica radi,ali ti se naručuje,a u dom zdravlja se nisam naručivala samo došla u 7 i 2 sata ti to traje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tanči, jesi li probala s homeopatijom?

Ima na ROdinom portalu tekst baš o upalama uha - evo linka: http://www.roda.hr/article/read/lije...a-homeopatijom

To se može koristiti samostalno, ali i kao dopuna klasičnom liječenju. Nadam se da će ti se javiti netko tko ima konkretno iskustvo baš s uhoboljom i homeopatijom. Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.01.2014. at 14:41

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Šesta upala u tijeku i ja sam sva natečena i na rubu živaca...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Šesta upala u tijeku i ja sam sva natečena i na rubu živaca...
    Suosjećam. Ja sam u zadnjih 5,5 godina otkad sam rodila imala jedno 7-8 upala uha razne jačine. Nikad prije toga. Obično uspijem proći bez antibiotika jer već na prvi osjećaj pritiska u uhu jurim k doktorici po kapi. Zadnji put me užasno bolilo uho i glava, a ipak sam dobila samo kapi. Kaže dr da mi je bubnjić bio žarko crven. I to se tako ponavlja stalno i stalno. Bila sam i kod svoje doktorice i na hitnoj. Ali meni nikad nisu radili bris.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je svega dosta i ne znam više ni sama kaj bi i kud bi.
    Danas me malo manje boli, ali ovo traje već od petka.
    Pitam se da li je moguće da se ovo od sinusa događa?
    Jer me boli cijela gornja čeljust, ne mogu na lijevoj strani uopće žvakat kao da su mi svi zubi upaljeni, a i lice mi je natečeno.
    I iza uha mi je natečeno.
    Užas.
    Prošla sam pet otorinaca i svaki tvrdi drugo, od toga da to nije ništa ( a ja umirem od bolova) do toga da sam si sama sa štapićima to izazvala ( a ne da ih ne koristim, nego ih uopće nemam u kući) pa bi jedan rezao bubnjić pa drugi tvrdi da je srednje uho ok, dok treća vidi gomilu gnoja u bubnjiću...
    I tak, veselo mi je
    Za Božić sam hodočastila po hitnoj, izgleda da ću i za Uskrs.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je svega dosta i ne znam više ni sama kaj bi i kud bi.
    Danas me malo manje boli, ali ovo traje već od petka.
    Pitam se da li je moguće da se ovo od sinusa događa?
    Jer me boli cijela gornja čeljust, ne mogu na lijevoj strani uopće žvakat kao da su mi svi zubi upaljeni, a i lice mi je natečeno.
    I iza uha mi je natečeno.
    Užas.
    Prošla sam pet otorinaca i svaki tvrdi drugo, od toga da to nije ništa ( a ja umirem od bolova) do toga da sam si sama sa štapićima to izazvala ( a ne da ih ne koristim, nego ih uopće nemam u kući) pa bi jedan rezao bubnjić pa drugi tvrdi da je srednje uho ok, dok treća vidi gomilu gnoja u bubnjiću...
    I tak, veselo mi je
    Za Božić sam hodočastila po hitnoj, izgleda da ću i za Uskrs.

Suosjećam.... Imala sam svojevremeno problem s trigeminusom, za koji se pokazalo da je od umnjaka. Jesu li te ovi stručnjaci uputili zubaru?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, treba poslikati i TM zglob, bolovi mogu biti i od njega, od krivog zagriza
    ali gnoj u uhu ne

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    da, treba poslikati i TM zglob, bolovi mogu biti i od njega, od krivog zagriza
    ali gnoj u uhu ne
    Ufff, to ja imam, cijeli život mi klopara ko škrabica za milodare - čuje se... ali otkad su mi izvadili prvo jedan, pa i drugi umnjak, nemam više nikakvih bolova.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Umnjake na toj strani nemam, imam na drugoj jedan i to donji.
    Davno sam umnjake izvadila jer nije bilo mjesta za njih.
    Zglob je i meni znao škljocati, ali nakon što sam stavila navlake na zube i time povisila i porihtala zagriz to se sredilo.
    Zubi su ok.
    Tražit ću doktora opće prakse da me pošalje na slikanje i sinusa i zgloba i popričati s njim o svemu, ali nikako stić do njega.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U tijeku je sedma upala zaredom.
    Najjača do sada.
    Cijeli vrat mi je nateknuo i ovaj put imam i teperaturu.
    Užas kako boli, užas.
    Iščupat ću to uho.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Suosjećam...

Tome treba naći uzrok. Da nije kakav streptokok - to hoće čučati u organizmu i tako se povremeno aktivirati.... (lupam bezveze jer sam već sve napisala što mi je padalo na pamet).

A kako ga se riješiti - vjerojatno nekim antibiotikom na koji nije otporan. Sumamed? Ili bi trebalo napraviti klasični starinski antibiogram da se vidi što djeluje, ali danas to rijetko tko radi.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Peterlin, ne znam što da kažem, ni što da mislim, ni što da radim...
    Cijeli vrat, rame, glava, sve mi je u komi.
    Ne mogu ruku dignuti iznad ramena.
    Ne mogu žvakati, ne mogu pričati.
    Pijem Augmentin i Maxitrol u uho.
    Sumamed sam lani pila.
    Meni svaki antibiotik pomogne, ali ne odmah, nakon dva-tri dana, a do tada treba izdržati.
    Nego, svašta mi ide po glavi pa si mislim jel moguće da je to od slušalica?
    Često ih nosim i slušam muziku ili razgovaram preko njih i usput radim.
    Sigurno ih imam 2-3 sata dnevno u uhu.
    Joj, luda sam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Peterlin, ne znam što da kažem, ni što da mislim, ni što da radim...
    Cijeli vrat, rame, glava, sve mi je u komi.
    Ne mogu ruku dignuti iznad ramena.
    Ne mogu žvakati, ne mogu pričati.
    Pijem Augmentin i Maxitrol u uho.
    Sumamed sam lani pila.
    Meni svaki antibiotik pomogne, ali ne odmah, nakon dva-tri dana, a do tada treba izdržati.
    Nego, svašta mi ide po glavi pa si mislim jel moguće da je to od slušalica?
    Često ih nosim i slušam muziku ili razgovaram preko njih i usput radim.
    Sigurno ih imam 2-3 sata dnevno u uhu.
    Joj, luda sam.
    Gle, to je sasvim moguće, ako ne i vjerojatno...

Evo malo tuđe pameti (radili su istraživanja kod osoba koje rade sa slušalicama - trećina ih ima problema s učestalim infekcijama). Uostalom, evo tu je cijeli članak: http://www.ordinacija.hr/zdravlje/pr...anje-cerumena/

Vrlo jednostavno - ako imaš slušalice i još su prekrivene spužvom, u ušima se zadržava vlaga a to je raj za bakterije (tako ja to zdravoseljački gledam).

Isto kao što gledamo da nosimo pamučne gaće, trebalo bi gledati i da ono što stavljamo na druge tjelesne otvore bude od prirodnih materijala koji dišu i koje je moguće prati.

Nemam vlastita iskustva jer apsolutno ne podnosim nikakve slušalice, ni one koje idu na glavu, a pogotovo ne one koje se gurnu u uho...

Ali hvala ti što si ovo primijetila i osvijestila - moji klinci koriste te slušalice da si ne smetaju, ja ih naganjam da čiste tipkovnice laptopa i mobitele (maramicama za naočale i namjenskima) ali nije mi palo na pamet da bi trebalo obratiti pažnju i na slušalice.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Slušalice svako malo očistim vatom pošpricanom Octeniseptom, kao i naočale.
    To je neka moja brija da ne kažem OKP pa i mobitel povremeno tako očistim...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Slušalice svako malo očistim vatom pošpricanom Octeniseptom, kao i naočale.
    To je neka moja brija da ne kažem OKP pa i mobitel povremeno tako očistim...
    Da, to rješava problem površinskih bakterija.

Ali ne rješava problem nedovoljne ventilacije uha i povećane vlage u njemu - raj za bakterije. Slušalica djeluje kao mehanička prepreka. Kao kad stavimo poklopac na lonac.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Viš, viš...
    Sad si mi dala misliti.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i ja sam to povezala sa slusalicama. meni su učestale upale počele nakon poroda i prvo sam povezala s tim ( mislila sam da sam pokupila nešto u bolnici) ali kad sam poslije razmišljala ja sam u to doba promijenila posao i počela koristiti slusalice. imala sam one s gumenim vrhovima što idu skroz u uho.
    sad se trudim čim manje ih koristiti. ako moram uzmem one velike vanjske, a jedino kad bas moram uzmem te male koje mi najbolje prenose zvuk

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja imam te male, najzgodnije su mi.
    I kaj sad?
    Odustat od njih?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke