Palac, ti si jedan hrabar momak!
I tvoji roditelji...
Bit će to ok; mora biti!
draga lina, sve to ide kak treba! sjećam se suza kad bi mame dobile djecu, a ja ne, i sjećam se osjećaja da mi fali lupkanje, al lijepe (nove) stvari potiskuju ružne, mali mišiću, šaljem ti puse
Draga lina, ne stignem vise puno na forum, ali redovito pratim pricu o malom Mateju. Veliku pusu vam saljem!
Draga Lina...![]()
Neka samo vaš mali hrabrić nastavi ovako lijepo dobivati na težini i rasti, a za dojenje... stignete lavić i ti sva nježnjenja i papanja u maminom zagrljaju nadoknaditi, pa lijepo dojiti, ako "dogovorite" tako, do mile volje, puno, puno mjeseci...
Nadam se da će on u svom sljedećem javljanju otjerati tužne misli od svoje hrabre majčice...
Moj malac prvo nije imao snage za dojenje, pa sam izdajala, a kad je dovoljno ojačao, odbijao je, pa sam mu i dalje izdajala i prodojili smo kad je imao dva mjeseca i tjedan dana... i nadomak drugom rođendanu, još nismo prestali.![]()
Linalena, Palcic i tatek, samo naprijed!
saljem vam vibre!
Dobro jutro hrabricama,
Super za napredak, sve će se to posložiti, i sjesti na svoje mjesto, ali se još morate malo strpiti ( joj koliko sam tu riječ puta čula.. ).
Lina draga, sve te razumijem, ja sam svog palčića vidjela tek treći dan...kod mene su se dogodile dodatne komplikacije, bila 8 dana na intenzivnoj, a što mi je najtužnije, nikad nije probao moje mlijekokrenulo je , ali zbog mojih komplikacija, sam ga morala prekinuti, tako da nikad nisam osjetila kako je to dojiti dijete..i u potpunosti te razumijem kad gledaš druge majke kako s veseljem očekuju svoje djetešće, a ti sama ...no, da te dignem malo, sve to prođe, i kad dođe doma, ne postoji više svijet u bolnici, nego samo vas dvoje
i tatek naravno
Sve je to normalno da si jedan dan gore, drugi dolje, ali kad pogledaš tog malog lava kako se bori, sve padne u drugi plan. Uveseljavat će vas ubrzo svakodnevno, kad danas pogledam svojeg borca, ne mogu vjerovati što je sve prošao i koliki je bio
Sretno i dalje, drž'te se![]()
Lina,ne poznajem te,ali sam nocas sanjala palcica i tebe. Prvo je bio mali u inkubatoru, a onda je narastao i bio pravi veliki deckobas me se to sve dojmilo...
Draga Lina, drži se! I meni je to gledanje drugih mama i beba bio
najteži moment za boravka u Petrovoj...redovito sam tada šetala po hodniku
ili sjedila negdje drugdje. Ali proći će
Najvažnije je da maleni napreduje (bravo za kilicu), pa će uskoro
i samostalno disati. Čestitam mala hrabrice
Mislim na vas i ~~~~~~~~ za dalje![]()
gričanka, baš sam te htjela pitat da se ajviš lini, kao mama palčića, a sad velikog dječaka!
Linalena, vibre i tebi da si sto cvrsca i Palcicu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
oprosti sto te ovim gnjavim, ali mozes li malo ovo objasniti
Mame su dobile bebe na prsa zbog kontrole, mimo prakse kakva je bila ovih dana? Ili?Ali eto opet sam malo pala, danas je u Petrovoj u kontroli Unicef i sve mame su dobile bebe na prsa, osim mene. Sve su vesele, pune priča a ja šutim
Držite se Linalena! Kaže moja sestra, koja je isto ranije rodila, da sve prođe kad dođeš doma s bebačem. I ona se izdajala na početku, a sjećam se kad je došla doma s bebom da je istodobna dojila i pila sok/mlijeko, sve u strahu da ne bi mljekica presušila. Mi smo se zgražali nad slikom (kao pijanica je izgledala, u jednoj ruci dijete na cici, a u drugoj litra soka koju naginje), ali ja sad skroz razumijem.
Bezbroj pusa Mateju! Redovito te čitam, čak i moji doma pitaju kako Matej.
maleni napreduje , danas 1095g, ali nije baš piškio kako spada i kakio pa je zato i malo više. Nadamo se danas navečer da će dobiti lijek za zatvaranje ductusa jer mu srčeko i dalje jako radi , skoro je stalno na 185 a još kada smo se pojavili odmah je puls još skočio. LIjep dokaz da nas osjeti preko stakla iako ga nismo dirali, samo smo pričali.
A imam i promjena na intenzivnoj... informacije su od pol2 do 2 (inače su bile pol1-1) i onda smijemo biti kod malog do 9 navečer, mama i tata a od pol5 do 5 smiju doći i bake i djedovi i ev. bliža obitelj ali ne djeca školske i vrtićke dobi. Presretne zbog toga, sada ga mogu prije svakoga izdajanja pogledati i biti malo s njime. Nadam se da neće biti nekoh problema zbog kojih bi bolnica mogla unazaditi politiku posjeta.
i UPS sorrry Matej je malo uspavan pa izvještaj dajem ja, pa ću završiti s početkom 16dan
Sretno hrabrići, svaki dan škicnem kako napredujete!!!
Bravo maleni lavicu,samo tako nastavi,svi smo uz tebe ~~~~~~~~~~~~~![]()
dobro jutro, mali hrabri palčiću, kako je danas?
kako mi fali da ne mogu odmah ujutro samo baciti pogled na njega, uvijek to jutro predugačko a sada je još i produženo jer su informacije u pol 2 a prije su bile u pol 1; ali popodne ćemo sve nadoknaditi.
Danas popodne ću malo skočiti kući, uzeti si malo robice, vidjeti kaj se još sve od papirologije mora obaviti, dogovoriti s tatom radove koje smo trebali sada u siječnju, otuširati doma... A opet imam osjećaj da ću briznuti u plač kada uđem u stan bez naše male ljubavi, pa se opet nećkam da li ići ili ne?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za malog palčića da brzo postane veliki!
moj savjet bi ti bio da ako ćeš vani na suncu napunit baterije da to napraviš, ako misliš da to nije dobro-nemoj, kad sam prvi put nakon mjesec i po otišla preko ograde (tako se zove crtić) bilo mi je čudno, sve me vuklo natrag, a tome je doprinio strah kako ću doma moći s malim bebama
meni ne zvuči loše udahnut zraka ako se može i brzo natrag- u vremenu kad ne možeš biti s djetetom
17.dan....1165g...ali nisam piškio pa baš nije dobro. Ne znam kaj mi je, rupica na mom srčeku je otvorena pa krade krv od svih organa tako i od bubrega, a da bi mi dali lijek za tu rupicu moraju bubrezi dobro raditi, i tako problemi, no riještiti će doktori znam ja, samo mama i tata ne kuže to. Također ne znam zakaj je mama morala pitati što sa tim niskim tlakom, pa i ona je niskotlakašica pa ih je doktroica jako preplašila spominjajući da mi mozak mogao ostati bez kisika, ali dokazati ću ja njima svima. Samo da me skinu sa tog sedativa da im pokažem kako sam živahan i pun snage i života. I tako mama stoji i samo izvodi neki piššššššpišpišššš zvuk, niš je ne kužim. I onda iznenađenje, mama navrati svako malo, osjetim je, znam da je tu. Obećajem da ću se popipkit i da ću dobiti i drugu i treću dozu lijeka i boriti se protiv svega jer me trebaju
lina, mali miš ti je jako hrabar i duhovit, svaki mu je post tako dirljiv![]()
Svaki dan pogledam izvještaj i veselim se neizmjerno napretku,i svaki put čitajući krenu mi suze......![]()
Mis mali
Drzite se, Lina, bit ce to dobro, mora!!
Hrabri ste, samo da to sve sto prije prodje, zelim vam svu srecu.
i ja se veselim Palčićevom prvome "blogu"
i mami koja od početka uči dijete što je moć uvjeravanja i onomatopeje (ono pššššpšššš je genijalno)!
danas će opet mama preuzeti pisanje, lavić mi je slab jako, samo spava, opet je bio nateknut od nepiškenja no krenulo je a i pokakao se (veličine goluba). Rukice i nogice su mu nateknute ispod poveza, npr braunilu koju ima u lijevoj ručici ima već 10 dana i čitavo to vrijeme čitava ruka mu je zaljepljena sa nečim kao selotejp, a narastao je i tako mu je sada to premalo pa je nateknuo. Mjerili su mu tlak i ajme meni bio je svega 43/21, ne znam uopće ništa o tlaku nedonošćeta, ne želim ni surfat ali su mi rekli sada je još dobar, bio je i niži.Sjećama se da je jučer doktorica rekal da je taj donji jako nizak a naravno kada je srčani a srčeko jadno mora pumpati puno više nego normalno. Nadamo se da će danas dobiti 3 dozu lijeka da se ta žilica zatvori kako bi se mogao dalje oporavljati
kako je teško gledati ga tak svog napačenog, znam kako bole sve te igle, ljepila, nateknuti prsti .... ljubavi moja mala kada ćeš mi moći oprostiti
Sutra će biti bolje, danas je takav dan. Držim fige! Puse borcu-ajmo Matej~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~
Linalena
grlim te.
i molim te-nemoj mislit da je tvoja krivnja što se je Matej tako rano morao roditi.
ionako ti je preteško, pokušaj si ne otežavati takvim mislima. Matej tebi nema što oprostiti. ti si njegova mama koja ga voli najviše na svijetu.
Posljednje uređivanje od Inesz : 17.01.2014. at 18:53
Lina na svaki tvoj ili Matejev post plačem, tako je sve živo...
Ali to je pravi mali borac, kao i
mama. Držimo fige za dalje~~~~~~~~~~~
Draga lina, svaki dan mislim na tebe i tvog palcica
Saljem vam bezbroj ~~~~~~~
draga lina,
čitam i mislim na vas hrabre borce
šaljem puno puno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Draga,drzite se hrabro kao i do sada,i dalje ste u mojim molitvama![]()
![]()
Posljednje uređivanje od Mury : 17.01.2014. at 19:28
Draga lina, puno mislim na vas i konstantno šaljem ~~~~~~da veliki i veseli dođete kući.
Draga Lina, red ljepote, red brige, pa opet uzlet... sav taj mozaik bit će samo jedna prošla epizoda kad bude krenuli svi skupa doma. Zamišljaj samo taj dan, i za njega se bori, možeš ti to kao i sve do sada što ste prošli. Pusice hrabrom dječaku![]()
lina, držite se hrabri roditelji hrabrog lavića
Posljednje uređivanje od anddu : 17.01.2014. at 20:36