-
Da kako je mali borac, lina od 28.2 nam nisi pisala
-
65.dan (nakon majčine teške matematike) i 1950g..... i dalje plivam po akvariju ups mlataram po inkubatoru stalno obećaju da idem u krevetac pa nikako, nemaju mjesta...moš si misliti. Mama i tata ponekad preskoče posjet
ali znam da dobro iskoriste vrijeme. Opet su me mama i tata držali, tati su se malo smijali kako me to ukočeno drži da nije mu prvi put a mama hmm nekaj se skriva ispod te majce a ona skriva li ga skriva. Naraso sam znate i imam male šlaufeke što roditelje neizmjerno veseli, nadam se da će tako misliti i kada ću imati 10kg. Volim se nositi, gledati ljude iz blizine u nos čak sam i dudu dobio, joj kako je to fora jedino kaj sada mama umjesto da me digne mi tutne to u usta...nadam se da joj to neće prijeći u naviku. Vidite da sam pun nade a pogotovo one da idem brzo domeka. Volim vas sve pogotovo sve malene, čuvajte se
op.m.... drage moje fali mi vremena, nije da sam toliko neispavana, da toliko radim koliko mi je promjena od tempa prije. Mlijekeco se lijepo drži, maleni papa 45ml po obroku, svaki drugi papa na bočicu i to kako sestre kažu "zna". Inače su zadnje vrijeme svako malo povećavali obroke, a kako se ja izdajem za po 4 obroka to znači povećanje za 20ml, npr neki dan je bilo 140 pa 160 i sada već 180 pa mi se desi da fali za zadnji obrok. Izdajem se po sat vremana ali nakraju nekada nejde i nejde a pogotovo me frustrira moja desna cica koja daje max 20ml. Počele su se pokazivati dijagnoze...ROP2 (treba kontrolirati i ne smije se povećati), malo proširena komora na mozgu....počeli su sa njime raditi razvojne vježbe, one vježbe koje ćemo i mi poslije raditi. Matej je dosta nemiran i plačljiv, kada se rasplače puls mu skače preko 200, sav se zacrveni, bradavice pobijele, na ličeku se pokažu kapilare a vi stojite pored i lomite se dal je krivo to što ste ga pomazili po rukici ili prenaglo maknuli ruku sa glavice. Kod mene su se konačno počeli buditi majčinski osjećaji, zapravo mislim da je to TO...baš pričam s mužem neki dan kako si stalno govorimo da smo roditelji ali još si nekako ne vjerujemo.
Ima još toliko toga što bih htjela ovdje napisati za sve one koji će se naći u sličnoj situaciji, ali tako je teško uobličiti kaotične misli. Samo ću reći ako ovo toliko boli koliko onda boli gubitak djeteta pa stoga za sve drage roditelje anđela znam da je jedan dio vas zauvijek izgubljen i da ste naučili živjeti na drugom nivou, u paralelnom svemiru. Ovo iskustvo je meni reklo da se ružne stvari dešavaju, ne daleko od mene, ne drugima i ima ih jako puno, jako puno....
Posljednje uređivanje od linalena : 05.03.2014. at 08:12
-
Bravo draga i za Mateja kaj tako lijepo napreduje i zatebe kaj se tako dobro držiš,još mrvicu i frajer bude doma
-
pusa Mateju, mami i tati!
-
Čitam te cijelo vrijeme i ne znam što bi vam pametno rekla, kako je danas počela kampanja 40 dana za život, puna nade za svu dječicu smogla sam hrabrosti da ti se javim. Moli za svog malog lavića i meni si često u mislima dok molim, sve bolesti, tegobe, radosti, obitelj sve to nam dolazi po Božjoj volji treba samo moliti da nam u tim trenucima da snage za ono što nas čeka.
Pozdrav i ljubi malca, uživajte u svakom trenutku provedenom zajedno.
-
Puno snage vam želim!
Lijepo i sigurno napredujete!!
-
-
-
Još malo pa ste domeka! Ljubi hrabrog lava!
-
-
-
-
A ovo sto si napisala da nas ima puno, puno, stvarno nas ima i guzva je velika, puno malih lavića, nas su sprasili doma u nedjelju, sestra je dosla na hranjenje nakon vizite i pitala koliko se brzo mozemo spremiti za doma
Petrova je posebna bolnica i tuzno je da drugdje u Hrvatskoj nisu jednaki uvjeti za liječenje, nego žene moraju dolazit iz Šibenika ili Slavonskog broda po inzulin i slično...nije to baš mala udaljenost...
-
71 ili tako neki dan, sutra sam se trebao roditi da je bilo sve po pe-e-su. imam 2170g, ležim u krevetiću što bi značilo da nisam više u onoj plastičnoj kutiji. Obukli su mi štramplice broj 42 i još ima lufta no brzo ću ja to popuniti. Pregledali mi okece i dalje je ROP2, dosta sam anemičan, rukice mi bijele i hladne pa sam opet dobio transfuziju, 5 put i znate kako je dobivam, na glavicu. Spremam se doma pomalo i prestati ću se ovdje javljati, mama još mora napisati koju sitnicu za sve majkice nedonošćadi i dužna je koju slikicu ali sada mora ići posao zove. Pusa svima
-
Miš mali hrabri,nek on što prije dođe domeka! Puse velike vam šaljem!
-
-
-
Bravo maleni!
-
-
-
Brzo doma malac!!! Da uživaš u šetnjama sa mamom i tatom!
-
Ako nam mozes napisati sto je to ROP2? Nesto sa okecima? Idete vi doma jos malo!
-
-
taman kad zatopli budete išli doma i ponosno se šetali
-
-
Osoblje foruma
-
lavicu
-
Jos malo i uzivat cete doma
-
-
Lina, kako nam je mali frajer? Puse vam šaljemo!!!!
-
-
Matej danas ima ponosnih 2360, mama ga bar jednom dnevno hrani na bočicu, na cicu nejde a predvečer će se i tata okušati. Uz sve nedaće i probleme maleni je kako se kaže dobro prošao, ROP2 (promjene ne okecima uslijed ranog poroda), preponska kila (treba operirati oko 6mj starosti ako se prije ne ukliješti) i hipospadija (rupica uretre nije na vrhu glavića, i to treba operirati oko godine dana). Ostale dijagnoze ne znamo i nadamo se da ih neće dobiti, osim poznate visoko neuorizičnog djeteta. Spremni smo na sve što nas čeka, malo ponekad padnemo i budemo tužni ali onda se sjetimo zbog koga da budemo tužni, moramo biti radosni i ponosni i tako idemo dalje. Rođenje djeteta mnogi opisuju kao najsretniji dan u životu, mi naš 30.12 ne možemo tako opisati ali doći će puno sretnih dana a sigurno će nam najsretniji biti vjerojatno sljedeći utorak (a svakako u tom tjednu) kada će beba doći doma nakon skoro 3 mjeseca boravka što je bio odvojen od roditelja. I sada se moram sjetiti svih onih koji nikada nisu mogli donjeti doma svoje djete i zašutiti a neka koja fotografija govori umjesto mene. Drage moje hvala vam na svemu, podrška jako puno znači, lijepa riječ i saznjanje da je ljudima stalo. Zato kada bude sljedeći put akcija Palčića ili bilo koje udruge koja se brine o djeci i ljudima u problemima donirajte koji novčić nikada ne znate što vas čeka u budućnosti.
Prva slika http://i61.tinypic.com/zmfeb8.jpg
30.1 http://i59.tinypic.com/25z47xh.jpg
9.2 i nema više aparata http://i59.tinypic.com/n6fdxd.jpg
12.3 i vlastito odjelce http://i61.tinypic.com/6ygwu0.jpg
Nadam se da ovime ne kršim pravila foruma Rode, neka sve ovo bude od pomoći i roditeljima u sličnoj situaciji a svima ostalima upozorenja što se sve može desiti. U našem slučaju je sve razriješeno predivno, vidite mojega junaka, lavića i hrabricu. Čeka ga još puno ali nećemo o tome. Vidimo se na kavama i šetnjama, pusa velika od mame Katarine i sina Mateja
Posljednje uređivanje od puntica : 18.03.2014. at 21:39
Razlog: prema pravilima foruma, zamijenila slike u postu linkovima
-
Bravo Matej, bravo mama i tata!
-
Mrvica preslatka
-
-
-
Bravo Matej,mama i tata !
-
Bravo Matej!!!
Želimo vam svima puno sretnih dana!!!
Mislimo i dalje na vas i javljajte se kako nepredujete!!
-
Prekrasan je!
Snazni ste svo troje.
-
Braaaavo Laviću, predivan je...
-
prekrasan je, prekrasan...puno sreće mami, tati i velikom junaku! I ja sam zasuzila...
Hrabra si, Katarina,i zbilja svo troje snažni!
Javi nam se ponekad, kad stigneš!
-
Dirnulo me do suza! Bravo za Mateja, mamu i tatu, uživajte sad kad dođete kući, nadoknadite sve propuštene trenutke, zaslužili ste
-
Divno Katarina, pravi momčić 
Želim Vam svima da uživate jedni u drugima i ne brini, sve će se to u hodu riješiti, najvažniju bitku ste dobili...
Lavić je presladak, srčeko malo!
-
Divan
-
-
Predivno!
-
Bravo, bravo, bravo!!! Bravo Matej, svaka cast mami i tati na hrabrosti i strpljenju, maleni ce biti velik, jak i zdrav jer ste svi to zasluzili
-
-
-
Baš je slatki
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma