Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Plače poslije podoja, gladan ili treba utjehu?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

To i mene zanima, moj ima 21 dan, 5 minuta siše ko lud i onda samo cicka, gutne ako radim kompresije.. Dojka je prije podoja teška a nakon tih par minuta je mekana skroz, kad stisnem ide mlijeko van ali ne znam koliko ga ostane i kolko cesto da mijenjam dojke..

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mislim da sam negdje procitala da ako dijete fino dobiva na tezini da se ne treba puno opterecivati tim zadnjim mlijekom. Za vrijeme let downa mlijeko je dovoljno masno. Nuditi istu dojku na kojoj je zavrsio prethodni podoj ako cesce doji (unutar 3 sata).

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od S2000 : 26.01.2014. at 18:48

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mucica, postoji li razlog zasto izdajas nakon podoja?

Mislim, u prvim tjednima dojenja uspostavlja se ponuda-potraznja i izdajas li se bez nekog bitnog razloga i nakon sto beba sita zaspi, riskiras si produkciju vecu od potraznje i potencijalne probleme.
    Na trudnickom tecaju, glavna sestra rodilista i ujedno educirana savjetnica za dojenje savjetovala je da je dijete najbolja izdajalica i otkad su u rodilistu izbacili izdajalice (i preporucuju rodiljama da ih ne koriste po defaultu) iz upotrebe (a ubacili tople obloge, masazu) nemaju vise problema sa mastitisima.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mucica, kao sto je S2000 rekla, nije vazno ako ne posise to zadnje mlijeko ako dobro dobiva na tezini. Jedino sto moze biti opterecenje, iz osobnog iskustva govorim, je to da je dijete brze gladno te jede puno cesce nego da pije masno mlijeko. A drugo, da mu se od laktoze (secer) kojeg ima vise u prednjem mlijeku stvaraju grcic.

Meni osobno se oboje dogadjalo, pa sam krenula s kratkim izdajanjem prednjeg mlijeka. Tek toliko da popusti napetost i izadje bas ono prvo mlijeko. Sad je puno bolje, duze ga drzi sitim ovaj "rezim", stolice i piskice su iste (koliko primjecujem). A vidjeti cu kakv je prirast tezine.

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Mucica, postoji li razlog zasto izdajas nakon podoja?
    Ma ne izdajam se inače, htjela sam samo provjeriti koliko mlijeka zapravo ostane nakon podoja u sisi pa sam izdojila svaku jednom (iz svake je izašlo još 20 ml)
    Neću se više izdajati, znam da može biti više štete nego koristi od toga!
    a i moja cicoljubka ionako nije oduševljena sa flašicom tak da ostajemo samo na cici
    Ja joj ako je prošlo manje od 3 sata od zadnjeg podoja dam opet tu istu cicu, ali ona se više igra sa njom, ko da ima dudu u ustima ( dudu organski ne podnosi u ustima tako da ju nikad nije ni dudlala) , ne vuče! Imam osjećaj da je ljena i da samo čeka da joj mlijeko samo poteče, moze ona tako duuugo jer voli bit na cici al s vremenom postane živčana pa joj dam drugu cicu i onda tamo lijepo vuče i jede i nakon toga je sva happy...
    Pokušala sam i sa kompresijama al ni to bas ne pali, očito nis jos savladala tehniku...
    Inače dobro dobiva na težini, sad zadnje je u tj dana dobila 170 gr!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

lulu mama otkud ti to da se od prvog mlijeka stvaraju grčići? Ja to prvi puta čujem

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    lulu mama otkud ti to da se od prvog mlijeka stvaraju grčići? Ja to prvi puta čujem
    To mi je laktologinja rekla. Ne da se stvaraju, nego da se mogu stvarati uslijed probavljanja secera kojeg ima vise u prednjem mlijeku. Ako popije puno tog prednjeg mlijeka, kao da pojede cokoladu (ne doslovno!), puno secera mu odjedanput zavrsi u probavnom traktu, pa nekad moze izazvati grcice u crijevima.
    E sad, jel to jedna od teorija, ili zbilja ima fizioloske logike. Ne znam

Meni se cini da je kod mog ponekad tako bilo. Ali sa sigurnoscu nista ne mogu reci. Evo danas place cijeli dan, a vidim da ga nista ne boli

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.roda.hr/article/read/grcevi-kod-dojenih-beba
    Evo ja sam to tu pročitala

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma i ovaj moj je plakao ali ne radi grčića, plače kad nije naspavan i onda se premori pa još teže zaspi i još više plače. A da su grčići u pitanju plakao bi i prije nego prdne ili kaka ali ne tad malo stenje i kad obavi sve je OK

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •