Sve po srarom kod mene,tlak povisen cak mi je jucer bio 140/100 pA su se malo uplasili ali. doso je opet na 140/90.Jos sam pod njihovim nadzorom i tako do kraja trudnoce.Cekamo da se prirodno porodim.
Sve po srarom kod mene,tlak povisen cak mi je jucer bio 140/100 pA su se malo uplasili ali. doso je opet na 140/90.Jos sam pod njihovim nadzorom i tako do kraja trudnoce.Cekamo da se prirodno porodim.
Sutra idem u rodilište. Za sad je plan ostati im pod kontrolom (iako nema nikakvih problema, samo visoki tjedni) do kraja idućeg tjedna, a onda carski. Taman će to biti 38.+ koji dan. Nadam se da će se do tad bebe malo nadebljati i da će me razveseliti s bar 2500g.
nikolina sretno i zlatokosa nadam se da ce i tebi sve biti kako hoces...držim fige za bebe!!!...ja sam jucer bila kod doc rekao mi je da sam napeta ko puška, dus napet, cerviks 1/3, jos zatvorena...i da mogu svaki tren...
bebe su 2600 g pa sad svi navijaju što prije...a mene sve više strah...ali ako vi možete biti hrabre...potrudit ću se i ja biti...pozz svima...
![]()
Samo hrabro jos malo i svi cete maziti svoje zamotuljke <3
Da li je ijedna trudnica koju vi znate a koja nosi blizance uradila amniocentezu? Da li postoje neke studije, istraživanja, prakse za i protiv amnio u višeplodnim trudnoćama?
koliko si trudna?
Postoji li razlog zašto bi to radila?
Ne preporuča se u blizanačkoj T, ja sam radila netu ranu amnio (drugačije se zove i nije toliko detaljna ali isto uzimanje plodne vode), u 12tj. T, privatno.
Posljednje uređivanje od m2b : 05.02.2014. at 15:15
Ja je nikada ne bih preporučila, za mene je to preveliki rizik....
Napravila detaljan UZV u ranoj trudnoći (oko 12-14 tj), ne sjećam se, i još jednom oko 24, ali iskljuivo iz razloga da budem spremna, ako nešto ne bi bilo u redu.
Posljednje uređivanje od AndrejaMa : 05.02.2014. at 16:46
Tek sam 6+1 i imamoali mi je dr spomenula da trebam razmisliti o tome jer imam 35 godina i da ce me uputiti u genetsko savjetovaliste poslije sljedece kontrole pa hocu da se informisem. Ovo sto sam nasla na netu nije bas pouzdano.
kao što je AndrejaMa rekla, i inaće a kamo li na blizancima je to prevelik rizik raditi. Preporuča se jedino ukoliko ti nalazi UZVa u 12tj. nisu dobri.
ja sam isto samo radila samo detaljan uzv
eventualno ako se na uzv nešto pokaže da razmisliš o tome jer kako kažu cure kod višeplodnih trudnoća je preveliki rizik
možeš se informirati i sama odlučiti o riziku koji amnio nosi, pogotovo u blizanačkoj. Osobno nikad nisam bila za to, a evo sada sam punih 5 godina starija od tebe i moj ginekolog me upozorio na to, ali je isto tako iznio i sve rizike i rekao da je to moja odluka. Nemoj o tome previše brinuti, okreni se lijepšim stvarima i uživaj....
medonija, avatar je![]()
A potpis, 41+2!!!!! Isuse!!! Kako si izdržala??? Ne da si rekorder, nefo fenomenSvaka čast, ženo!
hvala!
a šta da ti velimja sam jedna od onih kojoj je bilo baš blaženo stanje i to mi je bio najljepši period u životu!
rekord sam baš ovih dana dodala u potpis za malo optimizma svima koje se boje preranog poroda![]()
da se razumijemo, i moja torba je bila spremna od ca 33 tt
pusa svim duplić trudnicama, da ste što duže 3 u 1 !![]()
Posljednje uređivanje od medonija : 06.02.2014. at 17:33
evo cure mi vise nismo u paketu.
dva momka dosla na svijet 29. 1. 2014.
jedan ima 1,7 kg a drugi 3 kg i vec dosli kuci .
bio nam skocio pritisak imali preeklamsiju , mali se zapetljao i na kraju nam puko vodenjak pa isli na hitni carski rez al sve na kraju dobro proslo .
boss čestitam!!!
Čestitam! Uživaj u smotuljcima![]()
Boss čestitam,ipak si se pregurala preko reda,neka bitno da su dječica ok
ja još čekam,sutra smo punih 39 tt,otvorena sam danas 4 prsta,cervik razmekšan,sluzni čep počeo ispadat,ali trudova skoro da i nema,kako god bliži se ali puževim koracima,sreća pa moja doktorica ne forsira bolnicu jer je drugo sve ok
Cestitke bossdjurda super si dogurala...jos mozda koji sat i bebice su vani...
ne daju se ovi moji tako lako van,a bila sam sigurna da ću ranije rodit,em što je prvi porod bio prijevremen,em što su blizanci!!!al neka njih zbog njih samih u buši tako dugo
al mi je super kako su Boss pustili kući obzirom na težinu druge bebe,ipak nije kilaža mjerilo,baš o tome razmišljam
Boss čestitam!! Super da si već doma! Kad uspiješ, javi kako se snalazite.
Čestitke boss! Sad je onda jos malo i na meni red. Čini mi se da se mojima baš ne žuri, a ni meni
. Neka njih još.
Čestitke boss!!!!!!!!!!!
Pitanje za cure koje su se počele ranije otvarati... Jeste što osjetile?
Već 5-6 dana osjećam doli pritisak i lagano peckanje.![]()
Posto su cijelu moju trudnocu kontrolirali u TA sta god me zatetazalo, bolilo ili mi se cinilo da se jedna beba manje micala zvala bi i pitala za savjet i najcesce su mi rekli da dodjem na pregled posto se radilo o blizanackoj trudnoci. I tako bi zapravo bila najmirnija jer kod nikog nije isto i tesko je opisati bol. Najbolje da dr pogleda i bit ces na miru...
sad si me još više zbunila... ja ne razlikujem micanje beba, tj. ni ne znam di je koja i kad me koja lupa tako da nebi znala da s jednom nešto nije u redu dok god osjetim bilokakve udarce...
Plaši me malo ovo peckanje ali trudnoću vodim kod privatnika u ZG-u i naručena sam u UTO pa me malo strah sad zvati bolnicu i inzistirati na pregledu da si ne navučem kakvu bakteriju ili pogoršam stanje pustim pregledima.
Mene zanima jel bi osjetila otvaranje?
Posljednje uređivanje od m2b : 08.02.2014. at 11:17
Kad bi dosla na hitnu bi mi samo uzv radili...a za micanje beba bi znala jer je svako bio na svojoj strani a curu sam manje osjetila jer je njoj posteljica bila ispred...ja stvarno nisam imala takvih problema pa ti nazalost ne mogu pomoci.
hvala na cestitkama
inace niko ne otpusta bebu iz inkubatora 7 dana staru i sa samo 1,7 kg al posto mama je radila sa palcicima i ima iskustva velikog doktorica je smatrala da nam je bolje kuci da jos nebi nesto pokupili u bolnici i mogu vam reci da mi bolje jedu i mnogo su bolji kuci nego u bolnici kad smo bili.
boss, čestitam vam
đurđa76, super vama to ide, pogotovo s obzirom na ranije iskustvo. Ohrabrujuće!
m2b, stvarno ti ne bih znala, ali koliko sam čitala, iskustva su tu različita - neke osjete, neke ne. Utorak nije daleko, lezi, primiri se, a ako si baš jako zabrinuta, odi na hitnu.
mi smo doma vec 4 dana a danas su nam otpali pupcici , ma savrseno smo organizovani drzimo se bolnickog rezima samo spavanje i svakka 3 sata hranjenje , onog malog od 1,7 kg jos uvjek umotavam ko kiflu.
m2b u 35 tjednu sam rodila dvojajcani su ali mali mi se umotao u pupcanu vrpcu pa ostao bez hrane jedno dve tri sedmice nije rastao al hvala bogu iako nema kilaze ovako je zdrav ko dren.
boss, čestitam na bebama, super da ste doma!
zlatokosaST je večeras oko 21 rodila svoje blizance, djevojčicu (oko 2200) i dječaka (2400) carskim rezom.
I mama i bebe su odlično.
Cestitam zlatokosaSt ,a jos u bolnici cekam tak da sam pocela i kasljat.super bas mi je to trebalo,i jos sam sve vise nepokretnija,noge koma,spavanje samo na ljevom boku,sad je vec postalo tesko.Sad vec molim da se sto prije porodim,jer ovo je sad postalo mucenje za mene.
zlatokosa čestitam, super vijesti, i bebice imaju lipu kilažu![]()
Rodili su se na 36+6. Mama za sada prezadovoljna tretmanom u splitskom rodilištu. Malo prije je s intenzivne preseljena na odjel i čeka da im ide u prvi službeni posjet. Nada se barem kontaktu koža-na-kožu, ako ne i prvom podoju. Bebe su u inkubatoru i to u istom od jutros. Kažu, moraju se dodirivati (mi to znamo, ali je lijepo to čuti i od osoblja rodilišta).
Meni je jako drago da splitko rodilište za sada postupa u skladu s titulom rodilišta prijatelja djece. Nadam se da će tako biti i dalje.
ZlatokosaST vas sve pozdravlja.
Čestitke boss i zlatokosa!!!
A samo dan prije poroda je zlatokosa napisala da se njenim bebama ne žuri van!!!
Drago mi je da je sve prošlo OK, javljajte se s novostima, nama koje vas "slijedimo" jaaako zanimaju novosti.....
đurđa76 nam se ne javlja, a i ona je zadnje napisala da njeni neće van ... tko na, možda je i ona u međuvremenu rodila....
nikolina.m, misli pozitivno, još malo i ljubit ćeš svoju dječicu.... kako se tvoji doma snalaze??
Da, da! Nije htjela vjerovati da će bebe same odlučiti kad su spremne na izlazak, a ne kalendar.
Popodne joj je otišao sluzni čep, ponadala se da će dočeakti barem jutro da dočeka svojeg liječnika. Nekoliko sati poslije je pukao i vodenjak. Sat i pol nakon toga sve je bilo gotovo![]()
A kako to da su ipak završili na carskom?
Žao mi je što neće za sada biti kontakta...
Čitajući i gledajući kako se lista pomiče i primiče, sve me više zanima kako će to kod nas proći...
Spominješ godine, meni je uskoro 40, ali tješim se da će ovo biti 4 porod i da su na zadnjem UZV bebe bile na glavicu obje, nekako bih najrađe izbjegla carski...
Moji se dobro snalaze doma,bar mislim.Meni danas tlak150/100,pa se ustrcali oko mene,sad mi spicili normabel u guzu.Vise neznam sta da mislim,oni sve cekaju da pocnu trudovi sami od sebe,ali moja djecica se bas i nedaju.Stalno mi povecavaju dozu za tlak,ali nikako da ga skroz spuste uvjek mi varira.Sad opet cekam da mi ga izmjere,da se bar mogu malo prosetat.Vidjet cemo,samo znam da sam vise luda.
Njoj je nešto manje, ali je prvi porod. To je velika razlika. I jedna od beba je bila poprijeko. I ona se nadala da neće na carski, ali nije inzistirala s obzirom na indikacije, a imamo i neku obiteljsku anamnezu koja joj nije išla u prilog. Ali sve je sjajno prošlo.
nikolina.m - jedno je sigurno - prije ili kasnije, porodit ćeš se. Znam da nije neka utjeha, ali možda je riječ o satima. A treba imati na umu i to da je za bebe, ako nema drugih poteškoća, svaki dan u trbuhu dragocjen. Drži se.
Posljednje uređivanje od Freja : 10.02.2014. at 14:58
Pa naravno da treba paziti na sve indikacije i uzeti ih u obzir. Ali spomenula si i sluzni čep i pucanje vodenjaka, pa onda godine ... proletilo mi kroz glavu, samo sam se zapitala...
Najbitnije je da je sve prošlo u redu i da što prije zagrli svoje bebe!!!
Veliki pozdrav mami i bebama!!!!
Zlatokosa í Freja-Čestitam!
nadam se da će bebe biti s mamom uskoro!
dobra kilaža!
čestitke Zlatokosi na velikim bebicama!!!...i nadam se da će se đzurđa brzo javiti da je i kod nje sve super prošlo...![]()
Čestitke mamama na malenim štrucicama... Nek je sa srećom
Ja sam bolesna ko konj,bila jučer kod dr,ne ginu nam antibioticii još k tome me zub počeo bolit Tak da sam u komi
Bebe su super,odlično napreduju. Imamo jednog pišulincaa druga beba je okrenula guzu tak da je još uvijek nepoznatog statusa