Stranica 7 od 20 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 975

Tema: TRUDNICE 2014. ( blizanci,trojke,četvorke...... :) )

nikolina.m avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo danas me pregledali na ultrazvuku.Danas mi je 36+1Decko je tezak 2400,cura je 2390,plodne vode imam dovoljno.Na vaginalnom pregledu sam otvorena 5cm.Oni kazu da je to sve u redu.Jedino sto imam taj poviseni tlak,ali sam danas dobila jos neku tabletu pa mi se je snizio na 140/90.
    Posljednje uređivanje od nikolina.m : 11.02.2014. at 11:44

fijolica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

zlatokosaST, čestitam od srca!
    imari, koji si tjedan? Imam neki iscjedak i skraćen ccerviks. Uzeti su brisevi, uk i kks. Dr. misli da je stanje cerviksa takvo uslijed neke infekcije, tako da mislim da ni meni ne ginu antibiotici

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cure koje neće izbjeći antibiotike, čuvajte se!!!
    Jučer navečer bila emisija o hrani - tema češnjak.... odlična emisija, ja sam se poslije najela kruha i špeka sa 4-5 režnja češnjaka, nema da me svlada kakva prehlada
    Ali da mi je bilo malo muka u želucu jutros.....

Mene čeka pregled opet ovaj tjedan, bez UZV... zdjelica me užasno boli, ni u jednoj trudnoći me nije boljela tako, a mi smo tek na 34+2...

Imali neki dan goste, pitaju oni MM da li mi pomaže... A on hladno kaže: ne, pa zar ne vidite kak je pokretna, sve radi sama... kad bi joj počeo pomagati, zalegla bi i ne bi se više mogla pokrenuti...tako da on meni u biti čini ulugu time što i dalje sve hendlam sama.....

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

pozz svima!
    Evo da se i ja pridružim ovoj temi.Mi smo 20+4tj,blizančići.U 18 tjednu su preventivno stavili serklaž,al uglavnom mirovanje i laganica!
    Žgaravica ubija!!!!!sve ostalo super.Danas pregled i zvukić.
    Finalisticama želim da što duže izdrže 3u1

fijolica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Čestitam na blizancima i dobrodošla!
    Kako to da su ti preventivno radili serklažu-skraćen cerviks ili...? Pliz napiši nešto o tome, baš me zanima jer postoji mogućnost da i ja završim sa šavovima.

imari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ja već vučem tu prehladu neka 2 tjedna ipokušavam sa alternativama al nikako da prođe,pa su gin i dr.opće prakse zaključili da je to malo predugo i da nema druge nego propisat atb. tako da mi nema druge. A stvarno sam probala sve i svašta al eto nije pomoglo... Btw dobila sam amoxicilin...Mi smo sada 17+3..

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Cerviks n

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj fijolica prvotno napisa Vidi poruku
    Čestitam na blizancima i dobrodošla!
    Kako to da su ti preventivno radili serklažu-skraćen cerviks ili...? Pliz napiši nešto o tome, baš me zanima jer postoji mogućnost da i ja završim sa šavovima.
    Cerviks nije skracen,tek diskretno 3/4 clanka.Ali obzirom na godine 36,potpomognutu oplodnju i blizanacku trudnocu moj dr.i ja smo to uzeli kao savrsenu opciju.Nisam ni htjela riskirati skracivanje cerviksa otvaranje i prolaps vodenjaka tada je postavljanje sava vrlo upitno,kao i trudnoca.Ovako ga fino plasira,dobro pozicionira i super!!Sam zahvat potpuno bezbolan,traje 5 minuta i dobije se koktel Dolantin- Apaurin!
    Zasto je kod tebe upitan serklaz?!

fijolica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Imari, vjerujem da si sve napravila da izbjegneš antibiotik, ali, eto, ponekad se mora uzimati. Samo da prehlada prođe.
    Ignis, u istoj smo situaciji, samo sam ja neznatno mlađa. Ja bih voljela da me sašiju,bila bih mirnija. Ali dr. kaže za sada ne, a moram čekati i nalaz briseva pa ćemo vidjeti. Meni je cerviks malo skraćen, ali unutarnje ušće zatvoreno.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja sam pak dosta starija od vas, i u jednom trenutku je dr. razmišljao o srklaži, jer meni je ovo četvrta trudnoća, pa se bojao smekšanosti cervikisa, bizanačka, godine,i troje male djece u kući....ali kako hvala Bogu nije bilo niti jedne prave indikacije za serklaž (osim eventualne predostrožnosti), savjetovao je da to ipak ne napravimo. EVo nas u 34 tjednu, još uvijek zatvorena, sve super...
    Međutim, da je postojalo bilo kakva stvarna indikacija za to, vjerojatno bi napravili serklaž....

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

:w

evo i mene s pregleda... 28+ tjedan, blizanci rastu, oba po 1400gr!
    I dalje zatvorena... jedino malo anemična i 12kg u + !

Kaže mi dr. da blizanci uspore s rastom oko 32 tjedna... Kako je to išlo kod vas?
    Posljednje uređivanje od m2b : 11.02.2014. at 20:40

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ja sam danas ušla u 22tt i već sada se jedva gibam. sinoć sam se morala malo sredit za današnji pregled ali nisam mogla obaviti sve, pa sam pola posla ostavila za danas

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj m2b prvotno napisa Vidi poruku

Kaže mi dr. da blizanci uspore s rastom oko 32 tjedna... Kako je to išlo kod vas?
    Neznam sta da ti kazem, vjerojatno je tako, ali ta njihova mjerenja znaju dosta odstupati u stvarnosti... Moji su dva dana pred porod procjenjeni n'a 2500 i 2700 à rodili se 2350 i 3070 tako da mislim da ih bas jadnicke stisnute u nama nemogu izmjerit 100%

Sanna4 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj m2b prvotno napisa Vidi poruku

i ja sam to očekivala da će usporiti ali moji imaju isti prirast na težini kao kod prijateljice koja ima jednu bebu i isti termin...prosli ponedjeljak smo imali oko 2600 g a ovaj 2850 g. kod nje curica isto...tako da ja vec sad umirem od bolova u krizima, zdjelici i nogama i treba mi pomoc pri dizanju s kreveta i kauca. ali bitno mi je samo da je njima dobro...
    Posljednje uređivanje od Sanna4 : 12.02.2014. at 08:55

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

znači nema usporavanja! Onda će moji na termin biti po 4 kg!

Kad mi je dr. mjerio (a stvarno ima najnovije aparate pa kontam da su i odstupanja manja) ispalo je da su napredniji i od jednoplodne T pa me pitao s koliko je rođen prvorođenac... Kad je čuo da je u terminu imao 3840gr., bilo mu je jasnije s kim ima posla!
    Kaže da on ipak uspore s dobivanjem...
    Dao mi je za kontolu KKS,CRP, Fe, Urinokulturu. Željezo već uzimam u tabletama al kaže da ga zanima jel mi doza dovoljna... Što blizanci toliko uzimaju? U prvoj T mi to nitko nije gledao.

Finger, u kojem tjednu si rodila?

i mene kičma počela politi...
    Posljednje uređivanje od m2b : 12.02.2014. at 09:41

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Rodila sam 36+3, i meni su rekli da je trudnoca s jednim djetetom da bi muskic imao bar 4 kg s obzirom kolko je imao ko blizanac ma super, bolje da su veci I sto duze unutra

Sanna4 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

evo ja sam danas 36+3, doc mi je rekao ako ne rodim do sljedeceg ponedjeljka da me šalje u bolnicu, nadam se NE na inducirani porod. Uglavnom on je iznenaden koliko smo izdržali i kako lijepo napreduju. Držite fige da trudovi krenu sami od sebe...
    Posljednje uređivanje od Sanna4 : 12.02.2014. at 15:26

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

sanna4, do drugog ponedjeljka bit ćeš već u 38 tt, i nadam se da će porod možda i krenuti... a i ako te zadrže, možda će te samo pratiti...

ja sam danas bila kod svoje dr. opće prakse (koja btw isto ima 5 djece), i čudila se kako to da meni nisu spominjali hospitalizaciju....
    ja na pregled idem sutra,vidjet ćemo što li će meni reći.....

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

meni je također dr. rekao, a i našla sam ne internetu podatak da blizanci napreduju do 30 tjedna kao da je samo jedna beba, ali da onda oni stanu i jaaako uspore, dok jedna beba tada baš brzo napreduje. ALi se zato blizancima organi puno bolje razvijaju, odnosno sazrijevaju ranije.... ipak se priroda pobrinula za sve....

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

al meni nije jasno zašto onda svi govore "bolje da je što duže u trbuhu"?!

Ako usporavaju rast već sa 30tj, a sa 35 su već svi organi zreli onda bi po tome trebalo biti svejedno dal rađaš sa 37tj ili 40tj... To su tjedni kad se samo dobiva na težini, što je u slučaju blizanaca malo i zanemarivo!?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zato što je ipak bitno da dobivaju i na težini, i da organi do kraja sazriju. Nisam rekla da je rast u 30 tjednu zaustavljen, već da je usporen u odnosu na rast jednog djeteta, pa tako i organi su bolje razvijeni ko blizanaca nego kod jednog djeteta, ali svakako nisu završili svoj razvoj....
    Ja bih u svakom slučaju rađe rodila djete od 3,5 kile, nego od 2,5....

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Tocno, bitna je zrelost o kojoj svi pricaju, a da je tezina koja se ribica zadnje tjedne zanemariva mislim da nije... Istina da ne dobivaju kao jedno dijete, ali ja znam da je meni trbuh buknuo zadnja dva tjedna u bolnici, mislim da su oni trpali do god su stigli... Vjeruj mi M2B da kad se rode i sa 3 kg su ti mali i jos prve dane samo gube na kilazi, tad je svaki dekagram dragocjen A i prije smo pricali o ustedi vremena I zivaca odlazeci na raznorazne preglede I vjezbe svih onih blizica rodenih prije 37.tj... Tako da se svakako isplati trpit za njih <3<3

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

m2b, organi su razvijeni í sa njima blizanci nemaju u principu problema, ali zadnjih tt se stvaraju fine živćane veze i dodje li do ranijeg poroda bebe imaju realne sanse da budu neurorizićne.
    Sve bebe rodjene prije 35 tjedna automatski u Zg idu na Goljak.
    od takvih beba primjetis da ne rade sve ono sto je obekivano za nj dob.
    S vremenom odstupanja postaju ocitija.
    Niz je simptoma, ne uzima se u obzir jedan detalj.
    Vjezbanjem bebe doslovno uće okretati se, huatati stvari, obrane prednje, boćne i straznje.
    Malci nevjerojatno brzo uće, i ispočetka pokrete rade totalno štreberski, a nakon nekog vremena ti pokreti budu prirodniji.

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

aha, hvala, puno mi je jasnije!

Naime, nisam iz ZGa ali u ZGu vodim T kod privatnika kpji ima rodilište (da ga ne imenujem, znam da svi znate ) jer je T u startu bila visokorizična.
    E sad, na zadnjoj kontroli sam ja rekla nešto tipa "samo da nam je izdržati u komadu do 37 tj" na što se on nasmijao i rekao da je za blizance termin već 35 tj i da je to već po njemu OK, da on nebi baš ni forsirao dalje... To me zbunilo!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja sam svoje rodila u 35 tt i nista im nefali normalno razvijeni prosli sve preglede i na svima pokazali da su ko bebe rodjene u terminu, i ja sam cula da blizanci u 35 tt su razvijeni jer se prije razvijaju nego bebe kod jednoplodnih trudnoca.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

boss, dakle vi ste odlično prošli....
    naravno svaka beba je za sebe, moja Margita je bila kao zmaj, a Viktor nije... iako ni jedan nije imao prema napravljenim pretragama (uzv mozga) nikakve probleme...
    nema striktnog pravila....neurorizični problemi se mogu javiti čak i bebama koje su rođene u 37 tjednu....
    ono što želim naglasiti jest da je svaki dan trudnoće važan kako bi se umanjile mogućnosti neurorizika.

nikolina.m avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo ja sam u bolnici vec dva tijedna podnjihovim nadzorom.Sada zam 36+3 i nema naznaka da bi mogla rodit moji se nedaju,evo lezim,jedem,gledam tv,dosadujem se i cekamo da se nesto pokrene.Vidjet cemo,doktori cekaju prirodan porod,vdliki su 2400 i 2390znaci blizu smo 2500 kg.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

TRUDNICE U 2014.g. (termini poroda)

đurđa76 - 18.02.2014.
    nikolina.m - 10.03.2014.
    Sanna4 - 10.03.2014.
    AndrejaMa - 24.03.2014.
    m2a - 30.04.2014.
    jojo - 15.06. 2014.
    Ingis - ?
    imari - 19.07.2014.
    veca - ?
    fijolica - ?
    vrtirepka - ?
    Sanja79 - ?

RODILE U 2014.g.

Angel_26 - 2.1. cura i dečko

sybylle - 08.01. cura i dečko
    anita0108 -11.01. cura i dečko

boss - 29.01. dečki
    zlatokosaST - 09.02. cura i dečko

novim mamicama čestitke od

trudnicama ugodne dane

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

migulica, kad si ono rodila, u kojem tjednu (da ne tražim)? Što ti je Viktoru?

Ima neurorizične djece rođene u terminu, i iz uredne T...

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

35 tt
    Viktor je imao niz simptoma koji su ukazivali na neurorizičnost...dystoni sindrom, nije se okretao, nije radio neke ustaljene pokrete za bebe određene starosti.
    Dakle skup detalja koji su mi dali do znanja da mu je potrebna pomoć u obliku vježbanja.
    Prohodao je se s 14 mjeseci i danas je malo majmunče koje trči, penje se da ti pamet stane i spada među pokretnije i spretnije klince u njegovoj vrtićkoj grupi (tako tete tvrdi).
    Savršeno normalan trogodišnjak...
    Naravno da ima djece u terminu iz uredne T koja su neurorizična. Ostali povodi za neurorizičnost su kompliciran porod, ostajanje bez kisika u porodu itd itd.
    Ja ovdje uvijek naglašavam faktore rizičnosti u smislu prijevremenog poroda....

zlatokosaST avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Da se i ja javim. Freja vas je obavijestila sa su mališi ipak odlučili sami odabrati dan za rođenje. Iako mi se nije išlo u bolnicu na nadzor jer sam se super osjećala i nije bilo nikakvog razloga za hospitalizaciju osim napunjenih 36. tj., sad kad je ovako ispalo da je plodna voda otišla u bolnici, drago mi je da nisam bila doma, jer je ovako sve prošlo bez ikakve panike i stresa. Budući da je bio planiran carski, dežurni doktori u nedjelju navečer nisu mijenjali odluku. U roku od sat i pol u 20:45 stigli su Rebeka (2200g i 45cm) i Noa (2280g i 46cm). Danas četvrti dan, ja se osjećam super, od intenzivne te prve noći nisam ni na kakvoj terapiji. Klinci su od prvog trena zajedno u inkubatoru, oni se maze kad ih već ne mogu ja. Do jučer su bili na ekstra kisiku, jučer počeli i jesti tako da im polako i infuziju/glukozu smanjuju. Ako sutra ne požute jače da bi morali pod lampu, u subotu bi mogli u krevetiće, a to znaći da ću ih ja konačno moći držati u naručju i nadam se uspješno dojiti. Jutros sam uspjela izdojiti prve kapi kolostruma i poslati njima. Nadam se da neće biti problema s dojenjem. Eto, toliko za sada.
    pitajte ako vas još štogod zanima

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

zlatokosaST, čestitke još jednom i baš lijepo kad su bebe već u inkubatoru da su zajedno!!!

evo i mene s pregleda, za prst prohodna do zatvorenog ušća (valjda je to OK, s obzirom da nije ništa rekla) i dr.inzistirala na UZV tako da su bebe procjenjene na 2.200 i 2.430, dakle super su velike s obzirom da je kao 34+3 po ZM, a po UZV još i manja trudnoća za 1-2 tjedna!!!! Uputa je mirovanje, ali kod mene je to stvarno SF.

Poslije pregleda me MM nazvo da pokupim djecu jer on ostaje na poslu, a za sutra najavio sl. put... Slijedeći ga tjedan također nema dva dana tako da sam sama doma, a vrtić mi je predaleko da bi ih imala živaca voziti (treba mi cca. 30 min autom u jednom smjeru). I kako da mirujem??

I da, u urinu mi se prikazala glukoza, ali nije mi ništa posebno rekla.... ni ne treba.... znam da trebam na trudničku dijetu, jer će me inače hospitalizirati.
    Slijedeći tjedan naručena na CTG (već??), pregled ovisi o nalazu CTGa....

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zlatokosa, prekrasna imena imaju klinci (moji su mjesec i pol dana bili Ljubica í Čupko),
    Žao mi je što nisu s tobom, pogotovo ako je sve ok.
    Nadam se da ćete se uskoro družiti.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Zlatokosa cestitam!! Super da su skupa u inkubatoru... Probaj ih sto prije stavit na prsa ako je ikako moguce, bez brige oni jesu mali ali mogu vuc. Moji su vukli ko blesavi iako su bili u inkub. Sretno i uzivajte <3

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma još uvijek ih ne daju na podoj - nije praksa dok su u inkubatoru A zlatokosi prijeti mastitis, ako ga već i nema - danas je navrlo mijeko, masira se i izdaja, ali ju užasno boli.

Meni nisu jasne te prakse. Djeca su kažu sasvim zdrava, ali ih ne daju na podoj "da se ne ohlade". Kako drugdje može?

Navodno su im danas dali izdojeno mlijeko, barem nešto.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Ajoj steta, ne kuzim koja im je to fora, meni bi malenu izvadili omotali je onom grijacom dekicom i cura je papala ko velika, cim bi se probudila oni bi me zvali na podoj... Nek se onda rucno izdaja, znam da je tesko al barem joj se nece tolko jako upaljivat dojke kao od izdajalice... Ufff mogu mislit kako joj je...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, barem nešto...
    Očito je praksa jako različita, a miljama daleko od one u inozemstvu.....

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

užas.
    Kakvo hlađenje, pa neće ih gole dati mami, pa griju u bolnici.
    bojim se da je stavljena u šah poziciju ili će pristati na njihove glupe principe, riskirati mastitis i vrlo teški početak dojenja (otežan time sto su još blizanci), ili potpisat, uzet djecu kući i sama se boriti s dojenjem.
    Vjerojatno je na rubu živaca od nestrpljenja i bolova, a bebice dodatno hrane s ko zna čime, uz moguću infuziju(?).
    Neka proba INZISTIRATI da joj daju bebe pod prijetnjom novina (inače je neće uopće doživjeti....)
    svaki put kad neka od cura napiše negu glupu bolničku praksu uhvati me bijes....
    Zlatokosa, izdajaj se maksimalno, trazi od sestara da ti pomognu, zahtijevaj, užasno je važno da se izvučeš do trenutka kad ćeh ih uspjeti podojiti....

zlatokosaST avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Sinoćno/noćna kriza s dojkama je prošla. Sad samo moram svaka 2-3 sata držati se režima: topli oblog-masaža-izdajanje-hladni oblog. Jučer je sestra Ana Žižić odradila najvažniji dio posla kad me izmasirala. Bolilo je za poludjeti - ostatak žena s odjela mislile da netko opet rađa kako sam ja vrištala (a stvarno mogu ponijeti bol).
    Jučer sam bila na rubu snaga kad je to krenulo, al sam rekla samoj sebi da od suza i brige nema nikakve koristi, već da moram odraditi i taj fizički posao za njihovo dobro.
    Što se beba tiće, stvarno se nadam da će danas, najkasnije sutra van iz inkubatora (potegli neke veze), iako i tada ostaju na neonatologiji, ali ću barem moći dolaziti tri puta dnevno ih dojiti. Njihova pedijatrica je stvarno ok i čini mi se da se samo drži pravila i protokola koji su tu na ST neonatologiji. I da, cijelo vrijeme su na glukozi, uz hranjenje (od jučer i s ono malo mojih kapi koliko sam uspjela poslati, uz objašnjenje, da ne padnu previše na kilaži da ne bi morali puno nadoknađivati. Jučer je Rebeka već bila na porođajna kilaža + 20g, a Noa još uvijek u minusu, ali opet uz napredak budući da je on više izgubio.
    Jedva ih čekam primiti u ruke. To je ipak najteže od svega. Kad dođemo kući neću ih ispuštati iz ruku.
    U 1 ću opet kod njih i na razgovor s pedijatricom, pa ću znati zadnje vrijesti.

zlatokosaST avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

E, da, zaboravila sam reći da iako sam se pribojavala budući da sam viđala roditelje koji svoju djecu na neonato dolaze samo sat vremena dnevno vidjeti da će me sutra potjerati kući, ali to nije slučaj i ne moram odavde dok god su oni ovdje. Odmah mi je pao kamen sa srca. Ima mama koje odluče ići kući. Ne ulazim u njihove razloge, al ja to ne bi nikada mogla, pa da i mjesecima moram biti ovdje.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Zlatokosa cestitam!!!!!
    Također cestitke za strpljivost i hrabrost, cula sam da je bol kod mastitisa neusporediva sa bilo kojom drugom boli.Samo hrabro dalje, doci ce to na svoje,samo da misici izađu iz inkubatora i dođu mamici!!!
    Mi danas 21 tjedan!!

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zlatokosa, samo da te upozorim što da očekuješ...ako su na glukozi (infuzija) znaj da onog trena kad ju maknu da će izgubiti na gramima, što je normalno jer će ispiškiti tekućinu, tako dda te to ne brine....
    Bolnički protokol je sramotan(!!!) i znam koliko čezneš za njima. Održavaj maximalno prsa, bez ikakvog švercanja, da ti se ne upale jer si onda stvarno nadrapala...
    i kad ih napokon dobiješ jako se koncentriraj da od prevelike želje ne postaviš krivo na prsa da ti ne popucaju bradavice.
    Meni je u bolnici jedna od nadobudnih sestara zaprijetila da će mi uzeti Margitu na odjel jer je konstantno gubila na težini...bila sam vrlo vrlo bezobrazna i posvađala se s njim i glavnim neonatologom na Sv.Duhu (koji je inače stvarno ljudina od neonatologa). Uglavnom, (zašto ti to pišem) zauzdaj osjećaje u odnosu što ti kažu o gramima, ranijem porodu, inkubatoru, glukozi i ostalim (glupostima) i traži djecu.
    Djeca trebaju biti s mamom.
    držim fige, i javi se

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Bas uzas! Ja onda moram pohvaliti bolnicu Merkur jer su stvarno bolnica prijatelj djece! Znaci tamo se forsira dojenje, boravak s mamom sto vise, i svi su toliko normalni i ljubazni da imam samo sve rijeci pohvale! Zato bi svim curama koje se dvoume do ic rodit savjetovala Merkur!

zlatokosaST avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Hvala svima na podršci i savjetima, puno mi znače!
    Sutra u 9 ujutro imamo zakazano prvo dojenje, jer oni sutra izlaze iz inkubatora u krevetiće! Vec danas nisu na glukozi, i oboje su sad prešli svoju porođajnu težinu. Danas sam ih prvi put našla budne i vesele pa sam ih i malo više mazila (bit će da su od glukoze nonstop bili siti pa su i puno spavali). Kaže mi sestra da po obroku pojedu 30 ml (svaka 3 sata). Rebeka je pri kraju mog posjeta već bila vidno gladna i sisala je bratu rame, a kad sam joj približila prst vidjelo se da širom otvara usta i da je spremna za dojenje. Nadam se da će i sutra biti tako raspoložena. Veselim se.
    A dojke su skroz pod kontrolom. Školski se izdajam svaka 2-3 sata i ništa mi trenutno nije važnije od toga. Kroz dan izdajanje odrađujem ručno da im ipak pošaljem malo tih dragocijenih žutih gustih kapi (noću se pomognem izdajalicom), što sad već ide i lakše i s minimalno boli (sad u ovom zadnjem izdajanju, sam ih čak obje skroz omekšala). Tako ću još i sutra, a onda će valjda i oni povlačiti umjesto izdajalice.

E, da, ako sve bude po planu, pedijatrica kaže da bi mi mogli u prvom dijelu tjedna doma (valjda to znači, utorak ili srijedu).

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mica gladnica ce bracu pojesti....
    cekamo sutrasnje izvjesce....
    samo hrabro!

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

zlatokosaST imam osjećaj da će to sad krenuti!
    Što se tiče ostanka nekih mama u bolnici, prijateljica mi je rodila tu u ST-u i nju su sprašili doma iako nije iz STa. Nije bila njena želja... Morala je unajmiti stan jer joj je maleni ostao u bolnici još mjesec dana. E sad, možda ima mama koje same inzistiraju ali to su vjerojatno one koje doma imaju malu dicu i ne mogu si priuštiti boravak van kuće na mjesec dana.

Nego, tila sam nešto pitati... O čemu ovisi duljina boravka bebe u inkubatoru?
    Vidim da neke (rođene npr. u 35 tj) idu u inkubator a neke ne...

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Polittika bolnice. Moji na sv.Duhu u Zg ni trena u inkubatoru ili daleko od mene, a Margita je imala 1900 gr po rodjenju. I pala je za 250 gr.
    I po noci su bili sa mnom...
    Split ocito ima protokol kojeg se drze ko pijan plota....a ne gledaju bebe kao takve...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A kako je u Petrovoj? Zna li itko???

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mare naša zna, ona jje tamo rodila.

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ma daj?

pa bilo mi je čudno kako nekom beba od 2kg ne ide u inkubator a nekom od 2,5 ide... a tjedni kad su rođene isti.

Mislila sam da u zdravstvu imaju neku šablonu i da gledaju tj. u kojima je beba rođena i kilažu...
    Posljednje uređivanje od m2b : 14.02.2014. at 21:39

Stranica 7 od 20 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •