-
grobno mjesto
Otac nije vise od 10 god.plačao grobnu naknadu i sve je otislo u zastaru.Zvala sam pravnu službu i vele mi da imam pravo po povoljnijim uvjetima otkupiti grobno mjesto.
Dali ima netko iskustva s tim?Koliko bi to sve koštalo,prije nego što ista poduzmem po tom pitanju?
hvala.
-
Na tvom mjestu ja bih prvo pitala Gradska groblja. Cijene se razlikuju ovisno o tome koje je groblje, koje je mjesto itd. Pitaj pa vidi da li ti se cijena čini prihvatljiva, nakon toga pitaj ima li kakvih popusta, kakvi su uvjeti i slično. A za tržišnu cijenu ustupanja grobnih mjesta provrti malo Oglasnik i Njuškalo, pa nađi nešto slično svom slučaju - tako ćeš znati da li GG deru ili ti nude prihvatljivu kombinaciju.
Evo na brzinu - ovdje imaš link na prvu stranicu s oglasima gdje su i Miroševac i Mirogoj, pa vidi - cijene se razlikuju za više od reda veličine: https://www.oglasnik.hr/oglasi/nekre...rt:2,zupanija:
Kako god bilo, probaj u pravnoj službi iskamčiti što nižu cijenu jer eto, nisi ti kriva što netko drugi nije plaćao naknadu, a ipak se radi o kostima tvojih predaka. Možda će imati razumijevanja. Sretno!
-
dali grobno mjesto jos postoji?
mislim da po zakonu nakon 10 god. neplacanja groblja mogu jednostavno prepustiti mjesto nekom drugome, i da nisu duzni posebnomobavjestavati o tome!! U tom slucaju se kosti prebacuju u zajednicku grobnicu. Bas mi je teta neki dan pricalla kako su neki poznati tako ostali bez svega.
Cisto radi znatizelje( teta tvrdi da ovi nisu placali 20 godina, a to mi se zbilja cini dugo) o koliko godina se radi? Mozda mozes samo uplatiti zaostatke?
-
Zadnji ukop je bio 1998,i od tada nije ništa tata plačao.On je na kraju postao beskučnik,neznam kako bi to drugacije nazvala.Prima socijalnu pomoć,i zivi u tuđem stanu bez grijanja i tople vode.Koma.i Boli ga briga kaj če stim biti,veli meni da radim kaj hocu.
Ja nažalost nisam u mogučnosti otkupiti taj grob.
-
Filip žao mi je radi tate. Ja sam sa svojim vrlo slicnu situaciju prolazila.
Što se tice groba, neznam tko je sahranjen, ali ako nisi u situaciji otkupiti ga, ostatke ce premjestiti u zajednicku grobnicu pa opet kozes tamo svijecu zapaliti.
Tesko je dati savijet, ali vidim da si uzrujana
Greska nije tvoja. Ako tatu to previse ne uzrujava , nemoj se niti ti.
Vremena su nazalost , jako teska. Pokusaj traziti GG da ti daju neku ponudu, mozda nije strasno. Ja bi na tvom mjestu pokusala doci do cijene prije konacne odluke.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma