Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: grobno mjesto

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno grobno mjesto

Otac nije vise od 10 god.plačao grobnu naknadu i sve je otislo u zastaru.Zvala sam pravnu službu i vele mi da imam pravo po povoljnijim uvjetima otkupiti grobno mjesto.
    Dali ima netko iskustva s tim?Koliko bi to sve koštalo,prije nego što ista poduzmem po tom pitanju?

hvala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Na tvom mjestu ja bih prvo pitala Gradska groblja. Cijene se razlikuju ovisno o tome koje je groblje, koje je mjesto itd. Pitaj pa vidi da li ti se cijena čini prihvatljiva, nakon toga pitaj ima li kakvih popusta, kakvi su uvjeti i slično. A za tržišnu cijenu ustupanja grobnih mjesta provrti malo Oglasnik i Njuškalo, pa nađi nešto slično svom slučaju - tako ćeš znati da li GG deru ili ti nude prihvatljivu kombinaciju.

Evo na brzinu - ovdje imaš link na prvu stranicu s oglasima gdje su i Miroševac i Mirogoj, pa vidi - cijene se razlikuju za više od reda veličine: https://www.oglasnik.hr/oglasi/nekre...rt:2,zupanija:

Kako god bilo, probaj u pravnoj službi iskamčiti što nižu cijenu jer eto, nisi ti kriva što netko drugi nije plaćao naknadu, a ipak se radi o kostima tvojih predaka. Možda će imati razumijevanja. Sretno!

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dali grobno mjesto jos postoji?
    mislim da po zakonu nakon 10 god. neplacanja groblja mogu jednostavno prepustiti mjesto nekom drugome, i da nisu duzni posebnomobavjestavati o tome!! U tom slucaju se kosti prebacuju u zajednicku grobnicu. Bas mi je teta neki dan pricalla kako su neki poznati tako ostali bez svega.

Cisto radi znatizelje( teta tvrdi da ovi nisu placali 20 godina, a to mi se zbilja cini dugo) o koliko godina se radi? Mozda mozes samo uplatiti zaostatke?

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zadnji ukop je bio 1998,i od tada nije ništa tata plačao.On je na kraju postao beskučnik,neznam kako bi to drugacije nazvala.Prima socijalnu pomoć,i zivi u tuđem stanu bez grijanja i tople vode.Koma.i Boli ga briga kaj če stim biti,veli meni da radim kaj hocu.
    Ja nažalost nisam u mogučnosti otkupiti taj grob.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Filip žao mi je radi tate. Ja sam sa svojim vrlo slicnu situaciju prolazila.

Što se tice groba, neznam tko je sahranjen, ali ako nisi u situaciji otkupiti ga, ostatke ce premjestiti u zajednicku grobnicu pa opet kozes tamo svijecu zapaliti.
    Tesko je dati savijet, ali vidim da si uzrujana

Greska nije tvoja. Ako tatu to previse ne uzrujava , nemoj se niti ti.
    Vremena su nazalost , jako teska. Pokusaj traziti GG da ti daju neku ponudu, mozda nije strasno. Ja bi na tvom mjestu pokusala doci do cijene prije konacne odluke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •