Drage moje,
trebam savjet, malo su me zeznuli savjetima i informacijama sa HZZOa i sada bi zbog njih mogla izgubiti pravo na delimitiranu naknadu u prvih 6mjeseci
ovako ide prica :
koristim produljeni porodiljni za njegu djeteta od 28.04. 2011
prije toga sam koristila godisnji odmor cekajuci rjesenje (od 27.03. - 28.04.2011) - ovaj dio me izgleda zeza, a nisam ni znala za ovo dok mi nije sad zenska procitala....
prije toga redovni roditeljski dopust
termin poroda mi je 20.03. i do tada ne mogu skupiti 2isplatne liste (mogu otvoriti GO od srijede, ali to je isplatna lista za sijecanj i 20dana u veljaci - rekla mi je teta sa HZZOa da mi se ova iz veljace za ovih 20tak dana nece racunati)
Jel istina da gubim pravo na delimitiranu naknadu za prvih 6mjeseci i jel postoji ikakav nacin da ostvarim to pravo?
Ukoliko ne ostvarim to pravo koliko mi onda iznosi naknada?
Ukoliko koristim rodiljni dopust nastavno na produljeni porodiljni za njegu djeteta, da li mi se u obzir mogu uzeti ove dvije isplatne liste u periodu 27.03. -28.04.2011? To su naime dvije isplatne liste prethodne rodiljnom dopustu?
jel trebam reci da sam nakon vise od 4mjeseca raspitivanja, zivkanja HZZOa u klovicevu i jukicevu , dobila lagani slom zivaca kada mi je ova jutros ovo sve rekla....
Hvala vam na pomoci![]()