-
Polagana adaptacija na vrtić - kako
Silom prilika za koji mjesec ću morati prekinuti mirovanje i vratiti se na posao, a moje će dijete s cca 26 mjeseci krenuti u vrtić.
Mjesto nas čeka, teta mi je prilikom prvog razgovora rekla da privikavanje traje oko 2 tjedna i da od tada dijete ostaje cijeli dan.
Pročitala sam puno na tu temu, bilo je nekoliko spomena o tome da su prilagodbe trajale i znatno duže od ta 2 tjedna, pa bi me zanimalo kako ste to izveli.
U biti, čini mi se da je 2 tjedna premalo da se dijete nakon više od 2 godine kod kuće prilagodi bar koliko toliko na novonastalu situaciju, a s druge strane, jasno mi je i da prilagodba ne smije trajati predugo kako dijete ne bi vrtić počelo povezivati s majkom.
Koji je najsporiji mogući tempo prilagodbe i jesam li ja uopće u poziciji određivati svoje uvjete. To pitam radi remećenja rada grupe odnosno, jednom prilikom smo bili posjetiti vrtić i jedan dječak je počeo plakati čim nas je vidio, teta je rekla da plače jer se sjetio svoje mame
odnosno da smo ga mi podsjetili na nju. Zbog toga mislim da ne bi tolerirali da ja predugo boravim s njim u vrtiću. Napominjem da to ja samo mislim, možda stvari stoje i drukčije.
Kako upadamo usred godine, bojim se da tete neće imati sluha, odnosno da će biti: kako dugima tako i njemu.
Ima li vas koji ste adaptaciju odradili sporo sporo da šok bude što manji i kako je to izgledalo, koliko ste ostajali na početku, kojim tempom ste išli dalje i došli do cijelodnevnog ostanka.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma