Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
Frka da li to znaci da žene koje su rodile carskim imaju veće šanse za sljedeći prijevremeni obzirom da svaka operacija ostavlja moguće priraslice?
Sirius e ovo mi je trebalo, bas si me utješila. Iako znam da moze biti svašta ipak mi nadu daje da mi se ne mora ponoviti isto.
ma ne znači to ništa - svakom je individualno, ali činjenica je da svaka operacija za sobom ostavlja priraslice. a ako se ne varam, ti si imala 2 prije poroda. i obje ginekološke. e sad, valjda je catch u smještaju i veličini priraslica pa neki prođu bez problema. zapravo, pretpostavljam da većina prođe bez problema. a možda si baš, s obzirom na anamnezu, ti u manjini (ili sam fulala za 2 operacije?). a možda i brijem oko svega - moja je operacija ipak bila skroz drukčije prirode pa su gadnije priraslice bile neizbježne. ma muči me što se ni dr-i ne mogu usuglasiti oko toga - jedni tvrde da nema šanse da se to ponovi jer su pukle, drugi da ne mogu puknuti i da će se sigurno ponoviti stvar je u tome da, ako su na nezgodnom mjestu, ne dozvoljavaju maternici da se širi i počnu kontrakciji. bar je tako to moj laički mozak shvatio...