-
Pregledi kod privatnika, porodjaj u bolnici
Trenutno sam u 33 tjednu. Preglede vrsim kod privatnog ginekologa, a na porod cu u Petrovu ili Sv. Duh - jos se nemogu odluciti. Medjutim, kad sam obavila tel razgovor sa sestrom u Petrovoj (gdje i spadam) dobila sam odgovor da ukoliko zelim porod kod njih moram od sada pa nadalje (kao vec sam trebala) ici na preglede kod njih i svaki pregled kosta 300 kn (bez obzira na zdravstveno)??? A kad sam pitala za tecaj rekla mi je da to nije vazno jer navodno to je relativna stvar - ako je guzva ne pustaju nikog bez obzira na tecaj, a ako nema guzve, muz slobodno udje bez obzira na tecaj??? A kad sam zvala sv.Duh rekli su mi da se uopce ne mogu porodit kod njih jer ne spadam tamo i jer nisam isla na preglede tamo, a sad je prekasno da krenem??? Mislim Petrova mi je stvarno koma bolnica, ja bih najradije u Merkur ili na sv. Duh, ali sto da radim kad me svi otpile???
-
Kada dodjes u trudovima nece te otpiliti niti jedno rodiliste. Pitanje je samo da li zelis na porod bez dogovora s nekim lijecnikom
-
još prije godinu dana u Petrovoj su govorili da se prolazak tečaja garantira prisustvo oca na porodu, osim u slučajevima gripe i nekih epidemija.
možeš rađati gdje hoćeš, odi na preglede u bilo koju bolnicu,a kada te trudovi uhvate ideš u prvu koja ti je na putu npr, sv.Duh, porod je hitna intervencija i bolnice te nesmije odbiti
rađala sam u petrvoj (carski) imam pozitivna iskustva, dojila sam nakon 4 sata, sestre su super, sve u svemu meni je bilo dobo
-
I ja sam rodila u Petrovoj. Bili smo na njihovom tečaju i MM je bez ikakvih problema prisustvovao porodu. Bio je sa mnom u boksu čitavo vrijeme.
Ja sam se svašta naslušala o Petrovoj, ali na kraju sam bila ugodno iznenađena. Nije bilo ni približno tako grozno kako neki pričaju. Naprotiv.
Ne razumijem zašto bi plaćala preglede? Odi kod socijalnog ginekologa po uputnicu i obavi jedan pregled u Trudničkoj ambulanti. Mene je moj ginekolog također posalo tamo na zadnji pregled. SRETNO!
-
Nije mi jasno ovo s plaćanjem, pa bolnički pregled ide na uputnicu, zar ne???
U principu te ne bi smjeli otpiliti u trudovima ni iz jednog rodilišta ali čula sam i za takve slučajeve.
-
Kakvo placanje!?!?!? :shock: Pregled ide na uputnicu od soc. ginekologa. Isto tako roditi se moze u bilo kojoj bolnici. . . . samo se treba ici u tu bolnicu na tih zadnjih par pregleda u trudnicku ambulantu..
Ja sam rodila u Vinogradskoj, a trudnoci sam vodila kod privatnika. Kod njih sam krenula na preglede svaki tjedan zadnjih mjesec dana, tj od 35 tjedna ili 36. tjedna. Tamo ne traze za muza nikakve tecajeve i moze biti na porodu, odmah ga puste u boks. Pitaju samo da li je zdrav.
-
Ja isto mislim tako, ali dobila sam objasnjenje: ako zelim posebne uvjete a pod to spada po njima: bez rezanja, muz na porodu... (kao da ja sad imam neke fiksne ideje!!!!! grrrrrr
) moram placati pregled i imam drugi tretman. A ako samo dodjem na porod, ne moram nista platiti, ali mogu zaboraviti bilo kakav poseban (ja bih to prevela kao: "pristojan") tretman. I sad neka mi netko kaze da to nisu gluposti!!! Uglavnom, jadna i ljuta na sve doktore, nazvala sam svog privatnog ginica i ispricala mu sto su mi rekli i on je rekao da to je tako, ali posto mi je on vodio trudnocu, da ne mislim valjda da ce me ostavit na cjedilu. Neka si izaberem bolnicu koju zelim, a on u svakoj ima nekog svog doktora kojem ce me uputiti oko 35-36. tjedna, i da cu se nadalje pregledavat kod njega i da ce me on poradjat. Ali - ipak cu morat platit preglede. Mislim da je rekao 300 kn po pregledu. Eto..... :/ Sad muku mucim, jer se ne mogu odlucit za bolnicu: SD, Merkur ili Vinogradska. Petrovu necu - losa iskustva a i ovdje sam se nacitala svacega. Da li za ove sve tri priznaju tecaj u domovima zdravlja?
-
Da li imaš socijalnog ginekologa?
On ti može napisati uputnicu, pa nećeš platiti pregled.
I inače se ide u bolnicu na pregled iza 35-36 tjedna.
A ovo da ćeš imati bolji tretman ako budeš plaćala uopće ne vjerujem. Najvažnija je dobra primalja, a ne doktor na porodu.
Vinogradska nema roomig, zbog toga ja ne bi išla tamo.
Sveti Duh mi je najbolja opcija, ali meni je na drugom kraju grada.
Ja idem u Merkur, rooming je 24 h (isprobano), samo tko zna što me čeka na porodu, budući da ne želim epiziotomiju.
-
Imam socijalnog, ici cu kod njega sljedeci tjedan, ionako trebam uputnicu za ponavljanje laboratorijskih nalaza , pa cu ju zamolit da mi odmah sve uputnice napise.
Pa to je i meni jasno, i zato ne razumijem tu politiku nemozes ako ne platis...bla,bla.... Nije mi jasno kakve su to gluposti i tko ih izmislja. Ja si isto razmisljam o Merkuru. Cure s najnovijim iskustvima iz Merkura, molimo savjet....
-
Sad mi nista nije jasno - ja sam kod socijalne ginicke, 39. tjedan i nitko nikada nije spomenuo da moram na pregled u bolnicu...
Ja u bolnicu mislim tek s trudovima, a ona me i narucila kod sebe na jos jednu kontrolu... :?
-
Ne znam kakvo je pravilo, moja uvijek da uputnicu za bolnički pregled za kraj.
-
Ja posjećivala u obje trudnoće privatnog ginekologa. Nijedan posjet bolničkom ginekologu. Rodila na SD bez po' muke. Imala papire od svojeg privatnog ginekologa.
Porođaj je hitno stanje. Morala bi te primiti bilo koja bolnica.
-
Re: Pregledi kod privatnika, porodjaj u bolnici
Ja sam rodila na sv.duhu iako ne spadam tamo. Cijelu trudnocu sam vodila kod svog gin. i nakon 35 tjedna sam krenula na sv duh na preglede, nista nisam morala platit samo sam za svaki pregled trebala donjet uputnicu. nismo bili na nikakvom tecaju i MM je bez problema prisustvovao porodu!
-
Mamaibeba, ozbiljno?? Kad si rodila? Da li te je tvoja doktorica uputila nekome na sv. duhu ili si otisla samo tako?? I nista ti nisu rekli sto ne spadas tamo?
-
Potpisujem MamaiBeba. Sve ti je lijepo rekla - kreni tamo s pregledima zadnjih par tjedana trudnoće i to je to.
Soc. gin. ti piše uputnice; ne navodi se bolnica, to je da ne plaćaš.
Ako nećeš ići uvijek isti dan u tjednu (postoji raspored kad ko radi), pregledat će te dobar dio SD-ovskih ginića, ali su svi OK. Meni se na porodu vrzmalo njih par i svi su mi bili otprije poznati upravo s tih pregleda ili UZV-ova.
-
Hvala curke,
pitam jer su bili vrlo odrijesiti preko telefona i glavna babica sa ginekologije tamo mi je rekla da je za 32 tjedan prekasno i da gdje sam bila kod sada, i neka idem u kliniku u koju spadam, da me oni nemozeju primiti. Kad sam se izjadala kolegici sa posla, rekla mi je vrlo slično. Posto sam do sada isla kod privatnog ginekologa, moram ici u bolnicu u koju spadam i jos k tome moram zadnjih nekoliko tjedana tamo ici na preglede (koji se normalno placaju 300,00 kn) i onda kod njih tek mogu na porod. Ona je imala istu situaciju. I isto su joj rekli i morala je platit preglede i morala je ici u bolnicu u koju spada. Razgovarala sam i sa svojim privatnim ginicem i on mi je rekao da se ne brinem, da ce me on uspmjeriti kod kojeg doktora da idem i da nece biti nikakvih problema. Uglavnom hvala Vam na informacijama.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma