Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Prejeda se na sisi??

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Prejeda se na sisi??

Ako tema postoji prebacite me molim vas nisam uspijela naći!!
    Imam curicu od 1 mj i 5 dana. Sisa otprilike svakih 2 i pol sata i po noći se budi u prosjeku dva puta. preko dan doji na obje sise i ima osijeća da je to njoj previše, jer poslije toga bljuca kao luda, jučer je čak u mlazovim izbacivala što je pojela i to u pola sata po tri puta. Ako joj ne ponudim drugu dojku neće se najčešće buniti, ali ako ju stavi na drugu ona će vući dok ju ne isprazni. Stolicu su uredne , s kliažom je napredovla u početku sad se stvarno dugo nismo vagali , ali vidim po njoj da napreduje. Što da radim? da joj dajem samo jednu dojku na podoj ili i dalje dvije? s tim da po noći uvijek jede jednu.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

To kaj bljucka ne znači da se prejela. Možda je puna zraka. Da li podrigne nakon jela? Da li ju držiš u uspravnom položaju barem pola sata? Ja sam svog morala podrigivati i tijekom podoja, svakih 5 minuta.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

potpis na lolu,
    bljuckanje ne znaci prejedanje
    bebe uglavnom znaju koliko im treba, pa bljucnula ili ne, pojela je koliko je htjela i koliko moze
    prekidanje podoja ima smisla samo da bi podrignula ako joj taj zrak smeta
    a bljuckanje obicno traje do 6, 7, tj 8 mjeseci kad beba pocne sjediti
    (moja ima 8 i jos ponekad bljucne)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

držim ju da podrigne i većino podrigne, ako ne onda se tijeko spavanje meškolji i stenje ja ju podignem i onda podrigne. ona bljucka bez obzira dali je podrignula ili ne, počela sam ju dizati i u sred podoja da podrigne ali nisam baš primjetila razliku. a niš, ona je onda vjerojatno jedna od beba koja bljucka . al baš sam se uplašila neki dan kad je izbacila skoro sve da joj nije malo previše!

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Moj je tako puno bljuckao do negdje 3 ili 4 mjeseca. Isto se prejedao, onda bi izbacio višak. Toliko bi toga izbacio da sam mislila da mu nije ništa ostalo. Ali je uredno dobivao na vagi preko kilu svaki mjesec. Čak je znao povratiti u mlazu, pa sam se bojala da nije refluks, ali me pedijatrica umirila da nije jer sigurno ne bi dobivao na vagi toliko.
    A i bio je dobre volje, samo što je to mlijeko doslovno curilo iz njega u potocima, čak i sat i po nakon podoja. Dnevno je mijenjao po nekoliko puta komplet robicu. Noću je manje bljuckao, a ja bih samo ga pomakla na drugi dio krevetića i ostavila da spava. Nije mi se dalo mijenjati posteljinu usred noći... I da - teško je podrigivao, pa je možda i to djelomično razlog...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je tako puno bljuckao do negdje 3 ili 4 mjeseca. Isto se prejedao, onda bi izbacio višak. Toliko bi toga izbacio da sam mislila da mu nije ništa ostalo. Ali je uredno dobivao na vagi preko kilu svaki mjesec. Čak je znao povratiti u mlazu, pa sam se bojala da nije refluks, ali me pedijatrica umirila da nije jer sigurno ne bi dobivao na vagi toliko.
    A i bio je dobre volje, samo što je to mlijeko doslovno curilo iz njega u potocima, čak i sat i po nakon podoja. Dnevno je mijenjao po nekoliko puta komplet robicu. Noću je manje bljuckao, a ja bih samo ga pomakla na drugi dio krevetića i ostavila da spava. Nije mi se dalo mijenjati posteljinu usred noći... I da - teško je podrigivao, pa je možda i to djelomično razlog...
    Kod nas je potpuno ista stvar, za koji dan će imati 4 mjeseca. S tim da je treći mjesec ipak dobio 600 g manje nego prva dva mjeseca kad je dobivao oko 1400. A pedijatrica kaže da to nije višak, da se ne može prejesti majčinog mlijeka. I nema nikakve veze s podrigivanjem, nekad i podrigne i povrati ili izbljucka, a nekad sisa po pola sata, ne podrigne i ne bljucka.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a onda na ima dosta S istim problemima !

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj penny prvotno napisa Vidi poruku
    bebe uglavnom znaju koliko im treba, pa bljucnula ili ne, pojela je koliko je htjela i koliko moze
    morat ću ovo demantirati

djeca uiglavnom NE znaju koliko im treba
    jedu dok osjećaju ugodu, dok im odgovara majčina blizina, okus mlijeka, miris...
    o količinama oni ne brinu

sfinkter, mišić koji zatvara "spoj" jednjaka i želuca, još im nije zatvoren i zato se hrana vraća i pri manjim pokretima

dakle, moguće je da se prejeda
    pokušaj je ne drmusati i ne pokretati previše dok se hrana ne provari
    Posljednje uređivanje od apricot : 07.01.2014. at 17:08

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hahhaaa...znači ipak mogu biti mali proždrljivci ! a koliko im treba da provare hranu, jer jutros je izbacila malz nakon što je prošlo čak sat i pol od dojenja!
    Posljednje uređivanje od sunčica vk : 07.01.2014. at 20:44

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa, majčino mlijeko oko 2 sata

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    jedu dok osjećaju ugodu, dok im odgovara majčina blizina, okus mlijeka, miris...
    o količinama oni ne brinu
    Zapravo sam na to mislila, al neznam se izrazavati

U tom smislu sam mislila da jedu koliko treba...jedu koliko im treba majcine blizine, utjehe, a kolicina im ne smeta, tj izbacivanje viska (osim kod refluksa) im nije tegoba, ako ih ne boli, taj visak ne smatram problemom, ne mislim da treba npr. Prekidati podoj da se nebi beba prejela, a drugacije neznam kako bi se prejedanje sprijecilo

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mojem mlijeko curi na sve strane kad ga pomices... po noci mu se zna vratiti do nosa pa grglja... zovemo ga "prase"

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Imam pitanje za prijateljicu...

Ona je prije godinu dana odustala od dojenja jer je njezina beba povremeno povracala. Ona je pila neke ljekove koji se ne preporucaju tijekom dojenja. I sada je opet trudna i zeli dojiti. Moze li? Da li bljuckanje i povracanje znaci da treba odustati od dojenja?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

razlikuje se bljuckanje od povraćanja
    bljuckanje je normalna pojava, a povraćanje - najčešće normalna
    ne vidim zašto ne bi mogla dojiti...

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Moji su oboje i bljuckali i povracali, stariji u mazovima, znala san se kompletno presvlacit jer bi sve zavrsilo na meni.
    To sta je beba povracala nista ne znaci. Moze dojit bez straha, ako sta nebude uredu vaga ce pokazat.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

pitati ću ovdje..upravo stigli sa prvog pregleda..dečko je rođen 10.12.2014 sa 3770gr, otpušten sa 3580..današnja kilaža je 4900..pedijatrica kaže da je puno dobio i da bi mu možda trebala malo manje davati cikiti. Stolicu nema svaki dan, nego svaki 2-3. dan, nekad se dogodi da je ima i 2 dana zaredom. Dosta se napinje preko dana. Kao možda zbog toga što se prejeda ima problema sa stolicom i napinjanjem. Kakvog ste vi mišljenja, jel ovaj dobitak na kilaži zaista toliko velik da bih morala smanjivati podoje? doduše nemamo još nekog reda ni rasporeda u dojenju, dojim kad hoće. i cure su mi prvi mjesec dobile preko kile, pa nije bilo govora o smanjivanju podoja..

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Evo bas sam isla vidjeti koliko je moj dobio s mjesec dana... rodjen 3770, kad je izasao bio je 3680, prvi mjesec 5200. Evo dva i pol mjeseca ima 6800. Ima nekoliko stolica dnevno, samo cica i ne prejeda se. Kad mu je dosta stane i nema sanse da bi jos. Mislim da zaista nemas razloga za smanjivati.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Anabeg, moj je prva 3 mjeseca dobivao preko kilograma.
    I pedica i patronažna su bile izuzetno zadovoljne takvim napretkom i nikad nisu spominjali prorijeđivanje podoja.
    Imao je i eksplozivne stolice i napinjao se.
    Isto je dojio i često i svakako i sam si je "uveo red" do dobi od 3-4 mjeseci.
    Ja ne bih smanjivala.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ma ja sam isto mišljenja da ne smanjujem, sad je dobio dosta, ne znači da će i drugi mjesec isto. Ja ne mislim da se on prejeda konstantno (iako moram priznati da je imao period od tjedan dana kad sam mislila da se prejedao, jer su ga mučili grčevi, cika mu je bila utjeha, pa je cikio i previše)..Cure su mi prvi mjesec dobile isto preko kile, a drugi mjesec su bile na granici. Ako mu smanjim podoje, manje mlijeka će i doći. Radije da imam viška, nego manjka. Stvarno ne znam zašto je stvorila "dramu" oko dobitka na kilaži. Moram napomenuti da sam joj ovo za stolicu i napinjanje spomenula tek poslije, tako da mi nije zbog toga to rekla. Zadnjih par dana mi lijepo odspava i dan i noć, tako da nije on stalno na ciki, ali nemamo još nikakvog reda ni rasporeda. Nekad ciki nakon 3 sata, nekad nakon 2, nekad nakon sat ili čak manje, ali mu ni podoji nisu isti, to jest nekad ciki 5 minuta, nekad 10, nekad 20. A ako vidim da lipo vuče i guta pa muka mi je da mu nedam ili da mu je čupam iz usta.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Stvarno mislim da nemas razloga za brigu ili smanjivanje podoja. Evo mi smo danas bili na vaganju i pedica je ovaj dobitak na kilazi prokomentirala kao "bas je lijepo dobio..." a dobio je preko kilu i pol.

A i prvi mi je dobivao preko kilu u prvim mjesecima, a kad je krenuo u vrtic bio je najsitniji. Tako da se poslije sve moze okrenuti pa ce pedica pricati da sad treba pojacati dojenje...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Čitam i nije mi jasno čemu drama.
    Moj rođen s 3920, iz bolnice izašli s malo više od 3800, nakon mjesec dana imao 5300, pedijatrica oduševijena.
    Dojimo na zahtjev, to znači, nekad svaka 2,3 sata, nekad svaki sat, a nekad stalno, ovisno kako on želi. Bilo je, pogotovo prvih mjesec dana, dosta bljuckanja, sad se to polako smanjuje. Kaka nekoliko puta dnevno, ali dosta često stenje i prdi.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Sestra ga je vagala i bila oduševljena, sa komentarom kao odličan je!! Ma ne mogu reći da se doktorica zgrozila, ali je odmah rekla da je puno dobio i onda se nadovezala da bih trebala možda manje nuditi ciku, jer da se on vjerojatno stalno prejeda. Još kad sam kasnije spomenula to da nema redovno stolicu i da se dosta napinje, onda je imam osjećaj dobila još veći poticaj na to da me upozori da on previše ciki i da se zbog toga što se stalno prejeda toliko napinje. Baš sam ostala u čudu, jer kako sam i prije napisala cure su mi isto dobile dosta prvi mjesec pa nije bilo ni spomena o tome da im smanjujem broj podoja.
    Posljednje uređivanje od anabeg : 12.01.2015. at 16:57

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Vidi, ima njih koji ce tako reci da je previse jer se drze onog standarda 700,800 grama mjesečno. Mojoj poznanici je rekla da maloj obavezno uvede dijetu jer je također previše dobila za mjesec (1,300), a meni druga ped.je rekla da je baš super što je toliko dobio samo na siki (isto 1,300). Zato ne brini i pusti ga da rucki. A sigurno da.dobiva vise jer ne kaki svaki dan:iskoristi svo mlijeko. Moj I.jednom nije kakio 11 dana i u tom periodu se bas vidjelo da se zabucio
    Zato vi po svome, iskusna si ti mama, i uživajte

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala drage moje na iskustvima i odgovorima. Ja ću nastaviti kao i do sada.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moj je prvi mjesec dobio ravno 2 kg.
    Ali vec iduci mjesec 1 kg, a treci i cetvrti po 500g.

Samo vi i dalje dojite na zahtjev.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •