-
alergija u djece i homeopatija?
dijete mi je alergičar godinama
od sada nismo imali nekih većih problema
ne jede ono što ne smije
ali sad su se javile i alergije na cvjetanja popraćene strašnim kašljanjem
nikad nije bila ni na jednoj terapiji, po potrebi claritine i to je to.
do nedavne kontrole kad je doktor prepisao terapiju, od kraja veljače do listopada
nisam pametna što da radim, nije mi baš bliska ideja da unosi lijekove u organizam na tako dugi period
s druge strane, ako će se gušiti od kašlja ne preostaje nam ništa drugo 
zato me sad zanima ima li tko od vas da je riješio problem alergije putem homeopatskih pripravaka?
dakle netko tko je osobno prošao kroz ovakvu priču...
-
joj i mi smo imali tako prepisane lijekove, nismo probali homeopatiju pa ti s tim ne mogu pomoći ali možda će ti pomoći moje iskustvo
ja sam za početak počela pratiti kada su simptomi i koja je tada pelud tada najjača vani
tako smo uspjeli vidjeti na šta je reakcija najjača .i počela sam mu davati lijekove kada nešto počinje
prije nam je trajala bočica sirupa tri tjedna sada smo na jednoj bočici godišnje
prije i za vrijeme najjačih alergena za mog sina idemo u slanu sobu
redovito mu ispirem kosu, presvlači majicu čim dođe izvana , obavezno se umiva i ispire nos kada ga svrbi .J je najviše kašljao po noći ali i to smo riješili ispiranjem kose i presvlačenjem jastučnice stalno
i trenutno mu je alergija puno bolje. nije riješeno ali držimo to pod kontrolom
nama je najgori simptom svrbež i naticanje sluznice nosa ,za to mu pomaže da nos namaže Nisita kremom .To je za vlaženje sluznice nosa, pretpostavljam da mu se na nju u nosu zalijepi pelud pa ne ulazi u organizam toliko
Borimo se s tim evo sedmu godinu ,on je odrastao,sam najbolje zna kada treba popiti lijek i stanje je podnošljivo
i još nešto,u fazi najjače alergije nemoj garderobu djeteta sušiti vani.nama su takve male stvari puno pomogle
-
Nije moje dijete, nego sam ja homeopatijom znatno smanjila simptome i period trajanja svoje alergije (ambrozija i grinje). Vjerujem da bi i djetetu pomoglo. Kad bih imala sutra takav problem kod djeteta, sigurno bih posegnula prvo za homeopatijom.
-
Ovo i mene zanima! Zna li tko provjerenog homeopata u Rijeci?Jel čijem dijetetu stvarno smirilo alergije?
-
flopice, probaj, ne može štetiti....
Kad odvedeš dijete na homeopatski pregled, to ti ima dva koraka. Dijagnostika traje dosta dugo, jer kod homeopatije stvari ne idu tipski, po sistemu "chamomilla je za olakšavanje teškoća izbijanja zubića" nego se utvrđuju karakteristike organizma i u skladu s tim se određuje sistemska terapija.
I da - ja imam pozitivna iskustva sa svojim zglobovima, homeopatski pripravci ponekad zaista mogu olakšati tegobe. Za alergije nemam tako dobro iskustvo ni toliko iskustva, a mm se s tim pati cijeli život. Sve pomaže trenutno (olakšava tegobe) ali ništa do sada nije pomoglo trajno, tj. nije se izliječio od toga, unatoč crnom kimu, morskoj vodi i koječemu. Rješenje bi bilo odseliti se na more, he he he... kad bi to bilo jednostavno.
S djecom imam puno iskustva (i to pozitivnog) s klasičnim liječenjem. Ne boj se toga, bitna je TOČNA dijagnoza (alergološko testiranje) i ispravna terapija - inhalator (koji su ti vjerojatno predložili) služi da se uz MINIMALNE doze lijeka upala drži pod kontrolom veći dio godine. Moj mlađi je astmatičar, oba sina su alergična na prašinu i grinje, mlađi još i na hrpu raznih vrsta peludi i on je veći dio godine (osim ljetne pauze) na trajnoj terapiji. To ga je spasilo antibiotika, omogućilo bolji san i uglavnom sve najbolje o tome. Sada je u 13. godini i dr. sa Srebrnjaka je rekla da je ovo vjerojatno zadnja godina koju će provesti na trajnoj terapiji, ali inhalator će mu i dalje trebati povremeno.
-
hvala cure na odgovorima
Peterlin imaš pp
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma