Results 1 to 7 of 7

Thread: Igrice za djecu oko 3 godine

Andro-gen's Avatar

Default Igrice za djecu oko 3 godine

iako nadilazi ovu grupu. moja p je još malo zastala sa utvrđivanjem gradiva.
    interesira me ima li kakvih aplikacija za ovu dobnu skupinu (recimo, bliže 3) za tablet, pc i sl...
    sve nabavim, ali ne znam točno što.
    any hint?
    ako je vama problem nabaviti, predložite pa nabavim i podijelim...

Deaedi's Avatar

Mojem seka skine na tablet svašta, igra neki Pou, pa razne puzzle, pa neke kulinarske dječje igrice (radi pizzu, kolače i sl...). Uglavnom upiše kid free games pa skine svašta.

Peterlin's Avatar

Pogledala na svom mobitelu što su moji voljeli igrati (običan, nikakav smartphone):

- običan Tetris (odličan za motoriku)
    - Zuma (to je ista stvar, grupiranje po bojama, vježba brzine)
    - Bejewelled (skupljanje dragulja po bojama)
    - Diamond Rush (to se ni ne sjećam što je bilo)

Sve u svemu - to je odlično za zabavljanje klinaca u čekaonici kod pedijatra i sličnim mjestima.

Za PC isto smo imali zbirku raznih, ali za malu djecu su najbolje jednostavne igre. Voljeli su nekog medvjeda, zove se Snowy.

Od ostalog (ali nije sve za trogodišnjake, moji su bili stariji):
    - Fairies
    - Zuma (verzija za PC)
    - Super Candy Cruncher
    - Beetle Bomp
    - Iggle Pop - taj je bio jako omiljen, radi se o labirintima

Mi imamo neke igrice od Peppe Pig, Peppa's holiday i Peppa Chick, nisu nesto posebno edukativne (slaze se pizza; oprema se Peppa za plazu; po uputama se slazu koferi po bojama i broju...) osim sto je na engleskom. Ali dobro dodje za zabavit dijete na putu ili u nekoj cekaonici. Imamo i razne puzzle, npr. animal puzzles, to je isto OK. Za ucenje pisanja slova imamo ABC circus, cini mi se zgodno. Moja cura ih sve ima od prije 3.rockasa, osim Peppe, i jos su joj zanimljive. Nemamo ih puno jer ionako dosta bude na tabletu kad putujemo...

Andro-gen's Avatar

thx charlie, ovo sa pepom mi je benzin na motor. ne trepće kad je pepa na telki\youtube pa bih je barem mrvetinicu aktivirao nekom pepolikom igricom. idem malo pročačkat. ma koliko god trubili protiv kompa, ipak mislim da ima sjajnu ulogu u nekim stvarima (okulomotorika, koloristika...)
    i onda nađem gajd link
    http://www.coolinarika.com/clanak/dj...ijetu-racunala

Quote Originally Posted by Deaedi View Post
    Mojem seka skine na tablet svašta, igra neki Pou, pa razne puzzle, pa neke kulinarske dječje igrice (radi pizzu, kolače i sl...). Uglavnom upiše kid free games pa skine svašta.
    i moja cura igra kulinarske igrice super su mi i najviše se na njima zadrži, voli i neke bojanke, spajanje brojeva u neki lik (a jesam opisala)

i voli u Wordu pisati slova

evo linkova

http://junior.24sata.hr/igre/mali-mravac-spajalica/

http://www.igre123igrice.com/igre-kuhanja/

Last edited by Blekonja; 07.01.2014 at 13:56.

crnka84's Avatar

ja sam na smartphone skinula sunčica aplikacije, ima memory, učenje slova, zbrajanje ( to ga još ne zanima ), uglavnom zanimljive su. samo u app storeu upišeš sunčica pa bi trebalo izbacit rezultate. Besplatne su. Što se tiče kompa, na Friv.com ima hrpu besplatnih igrica, iako njega većinom trenutno zanimaju tractor manije, big foot demolisheri i sl. divote, zna zaigrati i neku od kulinarskih, pa pravi torte, juhe i sl.