Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Kuhanje u kampu... bez frižidera...

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Kuhanje u kampu... bez frižidera...

Drage moje, trebaju mi ideje....
    što kuhati u kampu pod šatorom?

Nema mogućnosti kupovine...dakle kuham samo ono što nosim....a nemam frižider....
    Juhe iz vrećice...kruh i pašteta....rižoto...povrtni naravno....

Voljela bih izbjeći konzerve....
    Ideje, iskustva... sve je dobro došlo!

Vlattka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Meni su ok slanutak, ječam, leća...Crvena leća se posebno brzo skuha. Što im dodavati da se može čuvati bez frižidera ne znam, ali stvari iz tetrapaka obično mogu biti na sobnoj temperaturi dok se ne otvore.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jele blond prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, trebaju mi ideje....
    što kuhati u kampu pod šatorom?

Nema mogućnosti kupovine...dakle kuham samo ono što nosim....a nemam frižider....
    Juhe iz vrećice...kruh i pašteta....rižoto...povrtni naravno....

Voljela bih izbjeći konzerve....
    Ideje, iskustva... sve je dobro došlo!
    AKo su ti juhe iz vrećice OK, onda će ti biti i ovakve stvari (ako ne jedete meso, biraš samo one gdje je povrće):
    http://www.podravka.hr/proizvodi/talianetta/

Moji ne vole mesne paštete, ali riblje su zakon: http://www.podravka.hr/brand/eva/

Ostalo:
    palenta, crvena riža, gris pšenični ili pirov - to se sve može suho nositi i kuhati tamo. Riža je već spomenuta.
    Gljive sušene također odlično podnose stajanje.
    Možeš ponijeti krumpir, luk, češnjak i mrkvu - to stoji bez frižidera. Tikvice i patlidžani - samo 2-3 dana, isto paradajz i paprika. ALi glavica zelja će potrajati malo dulje, pa se može naribati na salatu. Krumpir pire možeš ponijeti i onaj gotovi, iz vrećice, ali to zahtijeva mlijeko pa možda nije najbolja ideja.

Mi ne bježimo od konzervi za vrijeme ljetovanja, ali ne jedemo gotova jela tipa gulaš (to ne jedemo ni inače), nego kukuruz šećerac, grah, slanutak, grašak, leću, šampinjone, mahune i slično. BUčino ulje + balsamico ocati i svaki dan imaš prilog i salatu iz jedne zdjele, bez ikakve pripreme i kuhanja. To mi se čini manje zlo od juha iz vrećice i u kocki, ali vrag odnio - ljeto je, ne hranimo se time kroz godinu, a preko ljeta me baš briga. Isto vrijedi i za voće - kompoti iz konzerve su zgodna nadopuna jelovniku, jer od voća će dulje preživjeti eventualno jabuke, ako i one. Za sve drugo trebaš hladnjak.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.07.2016. at 13:25

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tjestenina
    s povrcem na milijun nacina

kus kus - samo ga zalijes vrucom vodom, ne treba se ni kuhati

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    AKo su ti juhe iz vrećice OK, onda će ti biti i ovakve stvari (ako ne jedete meso, biraš samo one gdje je povrće):
    http://www.podravka.hr/proizvodi/talianetta/
    ovo je skup sport na duze staze
    jedna vrecica je dosta jednom odraslom cca

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Trajno mlijeko u tetrapaku, čokoladno u tetrapaku. Samo ona manja pakiranja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je skup sport na duze staze
    jedna vrecica je dosta jednom odraslom cca
    Eh, znam, ali čuj.... alternativa je obična tjestenina s raznim umacima, ali bez frižidera - teško... Pa sad - nama je jedna vrećica dosta za dvoje odraslih.
    Nisam shvatila - očito ima mogućnosti kupiti kruh, pa onda ne mora jesti ovo.

Što još nositi u takav kamp? Mlijeko u prahu, jaja u prahu, kavu i kakao za izradu bućkuriša, kekse? Ne znam... Iz moje špajze još bi išli naši domaći kiseli krastavci i koja staklenka ciganskog graha.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A riblje konzerve (srdele, skuše) i tunjevina u konzervi?

Dodaš još neko povrće, grahorice, žitarice ili tjesteninu i imaš kompletan obrok.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Povrce, pasata, žitarice... to ništa ne mora biti u frižideru.
    A i mahunarke. Mada meni nije bed to kupiti u konzervi.
    Tako da ni juha ne mora biti iz vrećice, samo povrtna

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sve što u dućanu možeš naći na policama, a ne u frižideru. Da se iskombinirati. One meksičke salate, pa razne tortilje....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Većina kampova ima za iznajmit frižideru pa možda ipak pitati možda ima i taj vaš ak ne onda tijesto, rižu, žgance, mahunarke i povrće, iskreno meni bi bilo teško nahraniti najmanjeg bez frižiderA

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni bi bilo tesko piti bez frizidera
    ne volim toplo pivo

ont -razne zitarce i povrce iz konzervi, nesto povrca koje moze stajati duze

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jel postoji ducan u kampu? Ako ima, jel ti dolazi u obzir da kupujes ciljano svaki dan?
    Ne znam koliko ostajete, imat ces sigurno puno toga na kraju za poklonit susjedu / nosit doma / bacit.
    Ali struju ima svaki kamp, ima onih prijenosnih frizidera za kupit, samo ne stane puno unutra, ali bolje ista nego nista
    Posljednje uređivanje od annie84 : 13.07.2016. at 16:19

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Joj divne ste! Kruh nosim onaj tost..zapakirani....konzervirano povrce prolazi...ali mislila sam na gulase i slixno...to nekako zelim izbjeci!
    Juha iz vrecice...u pravilu NE...ali za tih 10 dana...mislim da nikome nebude narasla treca ruka...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ako možeš probaj si skuhati domaće umake tipa šalše ili reliša, stavi u staklenke i pasteriziraj. Možeš i juhu od rajčice tako napraviti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja bi na moru mogla stalno jesti sataras, pecene paprike, patlidzane, tikvice i sl.al to nece djeca a muz pak ne smije przeno.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    meni bi bilo tesko piti bez frizidera
    ne volim toplo pivo
    eeee, tu vas čekam. crnom vinu to ne smeta

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moji su za kampiranje imali ovakav frizider. to je bilo 80tih godina, vjerujem da se sad moze to kupiti bez nekih vecih teskoca. pa bar prvih dana da imate meso ili tako nesto. a ni za pivu nije na odmet

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sad sam malo pogledala na naetu, nisu bas ni jeftini ti frizideri, ali ako je kampiranje vas stil zivota, onda mislim da vam to treba. no ako je ovo samo jednokratno kampiranje, onda ipak uzmi mudre savjete koji su ti tu dani.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Godinama smo kampirali bez frižidera dok nam pred malo nije pukao film pa smo investirali u onaj na plin/struju/akumulator. Do tad smo nosili jako puno zaleđene vode i prva dva-tri dana imali svega, i jaja i mlijeka i putra mesa. Kad bi to potamanili jeli smo konzerve tune, srdele i sl, pa standardno riža, palenta, pašta i to što se skuha na vodi. Ponekad bi se ulovila koja sipica s obale pa bi pala gozba.
    Nismo od pašteta, rižota i juha iz vrećica tako da smo to prestali i nositi. Ali ako vam to paše, super je praktično i brzo spremno za klopu.
    Voće kupi što tvrđe da može dulje dana potrajati. Svako jutro pogledaj što se smekšalo i što bi moglo brzo propast pa potroši. Krumpir, češnjak i luk mogu dulje stajati. Osjetljivije tipa pomidori, paprike, tikvice i sl. nakon 3-4 dana stajanja vani i toplotnih udara su mi išli u sataraš ili neku drugu verziju umaka.
    Mi smo bez odlaska u dućan najdulje izdržali 7 dana. Nosila sam brašno pa sam radila tortilje i pekla ih na tavi kad smo ostali bez kruha.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A ima rostilj u kampu?
    Ikea ima mali, dusu dao za kamp.
    Pa tikvice, patlidane, paprike, kukuruz i recimo skoro skuhan krumpir s rostilja?
    Ako ne jedete meso /ribu. Ako jedete, ja sam jedna od onih koji po ljeti mogu rostiljat svaki dan...Ribu pogotovo i povrce njammmmmi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pitala muža oni su kampirati u doba 80tih,veli skuhaj mahune a hladi pivo u vodi, oni su od konzervi jeli samo šunke i ribice, ali bio je i dućani gdi si izjutra mogu kupit kruh i mlijeko

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •