Lijep pozdrav svima. Otvaram novu temu, nisam našla ništa slično na forumu, a ako ima, neka me moderatori premjeste, i izvinjavam se unaprijed ako sam zbrku napravila, ali sam u tolikom strahu da ne mogu normalno da funkcionišem.
Molim vas, hitno su mi potrebna iskustva i mišljenja o gore navedenom problemu. KARCINOM ENDOMETRIJA.
Mama mi je imala par mjeseci krvarenje (već mjesecima prije toga je ušla u menopauzu). Redovno je išla ginekologu zbog toga, ali on joj je govorio da je to zbog menopauze. Nakon 3-4 mjeseca odluči promijeniti ginekologa, i on primjeti zadebljanje u endometriju, i neki polip. Nakon par dana urađena je histeroskopija-kiretaža, gdje je odrastanjen taj polip i dio tog endometrija. Nalaz poslan na patologiju, dolazi povratna inf.za mjesec dana da se radi o karcinomu endometrija gradus I. Dr.kaže da je prognoza dobra, da je to početni stadij. U narednoj sedmici će biti operisana, izvadit će joj maternicu, jajnike, jajovode i mislim i žlijezde, odnosno limfe, pa će se tek onda znati da li je potrebna kemoterapija, jer kaže dr. da nije rijetkost da ovakvi slučajevi prođu samo sa operacijom.
Molim vas, da li iko ima ikakva iskustva o ovome. Bilo kakav komentar mi je dobrodošao. Da li ima slučajeva sa pozitivnim ishodom, odnosno preživljavanjem.
Izvinjavam se na dugom postu, htjela sam sve lijepo objasniti.
Unaprijed zahvaljujem...