Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Javni poziv - EU fondovi

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Javni poziv - EU fondovi

Možda će nekoga zanimati (iako, kao i uvijek, svi oni koji se javljaju na natječaje, i znaju za njih, al just in case):

24.12.2013. objavljen Javni poziv na dostavu projektnih prijava „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“.

Potpore ovog Javnog poziva pružit će se za dvije vrste projekata koji predstavljaju različite sektore hrvatskog gospodarstva, te su shodno tome podijeljene u dva dijela kako bi se jednaka podrška pružila subjektima oba sektora i to: 1. Konkurentnost malih i srednjih poduzeća (MSP) te 2. Konkurentnost turizma.

Prvi dio javnog poziva koji se odnosi na konkurentnost MSP ima za cilj povećanje ekonomske aktivnosti primjenom sveobuhvatnog pristupa strateškim potrebama MSP-a kroz projekte čiji je cilj poboljšati tehnološku strukturu poduzeća, olakšati pristup financiranju za proizvodna ulaganja, te ojačati održivost i konkurentnost poduzeća.

Drugi dio koji se odnosi na konkurentnost u turizmu ima za cilj doprinijeti održivom razvoju turizma povećanjem konkurentnosti turističkog sektora. Financijska podrška će biti pružena malim i srednjim poduzećima koji ulažu u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih i srednjih hotela kao i u razvoj dodatne turističke ponude te jačanje komercijalne vrijednosti prirodnih i kulturnih resursa, a u skladu s održivošću i ekološkim standardima određenima nacionalnim strategijama.
    više na stranici:
    www.strukturnifondovi.hr

nije loše pratiti ovu stranicu, imate i natječaje u najavi (trenutno su dva - jedan za sveučilišta, a drugi isto za MSP, za poboljšanje korištenja informacijskih tehnologija u poslovanju - isto interesantno.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cvijeta, ako si procitala upute za ovaj natjecaj, pls reci mi neke osnovne info, pase li za poduzece koje posluje jednu godinu (rodino npr)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne, nije to za vas. preveliki je natječaj. minimalni iznos potpore je 500.000 EUR, a maksimalni 3,5 mil EUR, max sufinanciranje 60%.

ovaj u najavi, za informatiku će možda biti, za nabavu nekog softwera, opreme, nije još objavljen, pa ne znam uvjete, al čini mi se da, ako vam nešto od toga treba, da bi mogao biti interesantan.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sto je s onim nekim natjecajem koji je za msp vlada/maras najavljivala na badnjak preko fejsa, jel to to?
    kolegica mi je rekla da je od 150 do 750 kkn, ali nisam ga nasla

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    a sto je s onim nekim natjecajem koji je za msp vlada/maras najavljivala na badnjak preko fejsa, jel to to?
    to ti je taj u najavi, za informatiku, od 20.000 - 100.000 EUR:
    http://www.strukturnifondovi.hr/cont...lovnih-procesa

za badnjak je najavio ovaj veliki, koji je i objavljen negdje tako, oko badnjaka.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    to je ovaj prvi u najavi (od 20,000 do 100,000 eura)
    http://www.strukturnifondovi.hr/cont...lovnih-procesa

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vidjela sam da je za ovaj natjecaj u tijeku sutra radionica za koju se trebalo prijaviti. No malo me zbunjuje sto u prijavi ima kategorija "institucija" - da li su te radionice otvorene za sve ili samo za institucije?
    I da li su negdje dostupni materijali s tih radionica kad su vec besplatne (a i kad bi nacelno drzavi trebalo biti u interesu da se sto vise projekata prijava sa sto kvalitetnijom dokumentacijom)?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da pokusam odgovoriti samoj sebi na pitanje (uspjela sam shvatiti gdje se gledaju odgovori na često postavljana pitanja - stranica je prilicno neintuitivna i raspada se u firefoxu):

Da li se predstavnici privatnog sektora i djelatnici lokalne i područne (regionalne) samouprave mogu uključiti u seminare koje organizira Obrazovni centar MRRFEU vezano uz EU fondove?
    Seminari i radionice u sklopu Obrazovnog centra MRRFEU-a organiziraju se u svrhu jačanja postojećih kapaciteta stjecanjem dodatnih znanja i vještina te obuke djelatnika tijela državne i javne uprave i potencijalnih korisnika u procesu korištenja EU fondova.
    Ukoliko niste djelatnik tijela državne i javne uprave možete se obratiti Regionalnom koordinatoru (certificiranoj županijskoj razvojnoj agenciji) u svojoj županiji koja sudjeluje u edukativnim aktivnostima kroz potprogram V. s ciljem jačanja ljudskih potencijala u upravnim tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i agencijama za bolju pripremu i provedbu razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz pretpristupnih fondova Europske unije, te strukturnih i Kohezijskog fonda.
    Mrak odgovor - možete se javiti... i što onda? Da li se može sudjelovati ili ne?

(Ne znam zasto ali svaki put kad imam bilo kakav susret s "odogovorima" javnih institucija dobijem omanji slom zivaca, nikad nije crno ili bijelo. Ovo je tipican primjer takvog "odgovora" koji to nije.)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj, sillyme, nisam vidjela ovaj post, pokušala bih ti odgovoriti. mogu sudjelovati, da, i predstavnici privatnog sektora. ovaj odgovor je pretpostavljam za njihove nekakve druge cikluse predavanja.
    jedino što se treba odmah prijaviti jer brzo popune mjesta.
    i nije mi jasno, kad je već tako velik interes, što ne zakupe neku veću dvoranu
    za ovaj natječaj su dodali još jednu radionicu - 20.01. u zg.
    http://www.strukturnifondovi.hr/cont...dnjih-poduzeca

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Vidjela sam da je za ovaj natjecaj u tijeku sutra radionica za koju se trebalo prijaviti. No malo me zbunjuje sto u prijavi ima kategorija "institucija" - da li su te radionice otvorene za sve ili samo za institucije?
    I da li su negdje dostupni materijali s tih radionica kad su vec besplatne (a i kad bi nacelno drzavi trebalo biti u interesu da se sto vise projekata prijava sa sto kvalitetnijom dokumentacijom)?
    samo institucije se mogu prijaviti jer su samo institucije prihvatljivi prijavitelji za ovaj natječaj. Šta će ti radionica o ovom specifičnom projektu kad se na njega (natječaj) ne možeš prijaviti?
    Posljednje uređivanje od puntica : 14.01.2014. at 13:47

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    joj, sillyme, nisam vidjela ovaj post, pokušala bih ti odgovoriti. mogu sudjelovati, da, i predstavnici privatnog sektora. ovaj odgovor je pretpostavljam za njihove nekakve druge cikluse predavanja.
    jedino što se treba odmah prijaviti jer brzo popune mjesta.
    i nije mi jasno, kad je već tako velik interes, što ne zakupe neku veću dvoranu
    za ovaj natječaj su dodali još jednu radionicu - 20.01. u zg.
    http://www.strukturnifondovi.hr/cont...dnjih-poduzeca
    Hvala na odgovoru, na žalost tek sad sam ga vidjela. Nema veze, budem dalje malo ažurnije pratila najave

(Inače maloprije mi je neka od stranica na tom site-u tako zblokirala IE da sam ga morala ubiti preko task managera. Trebali bi se sami javiti za potporu onog natječaja u najavi da ih poprave, iako su ih valjda s potporom inapravili... )

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    samo institucije se mogu prijaviti jer su samo institucije prihvatljivi prijavitelji za ovaj natječaj. Šta će ti radionica o ovom specifičnom projektu kad se na njega (natječaj) ne možeš prijaviti?
    Kako samo institucije?
    Prijavitelji: gospodarski subjekti, mali i srednji poduzetnici, obrtnici

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dva natječaja su trenutno aktualna. jedan je ovaj za jls i sl, za poslovnu infrastrukturu, a drugi je za male i srednje poduzetnike

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Cvijeto, znaš li hoće li biti nešto povezano s turizmom i/ili kulturom, a na što će se moći javiti i JLS?
    Posljednje uređivanje od Zuska : 22.01.2014. at 19:00

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    Kako samo institucije?
    Prijavitelji: gospodarski subjekti, mali i srednji poduzetnici, obrtnici
    krivo sam se izrazila, htjela sam samo objasniti da se ne mogu javiti fizičke osobe jer one za taj natječaj nisu prihvatljivi prijavitelji, moraju imati neku registriranu djelatnost

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Cvijeto, znaš li hoće li biti nešto povezano s turizmom i/ili kulturom, a na što će se moći javiti i JLS?
    to ti je sad otvoreno, do 18.2.
    poslovna i turistička infrastruktura, kulturna baština uvijek igra :D

http://www.strukturnifondovi.hr/cont...infrastrukturu
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 22.01.2014. at 21:57

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja bih pitala o natječajima za kulturu, konkretnije za udruge.

Iskreno nemam pojma o pisanjima projekata i ako se hoćemo javiti na natječaj da li onda moramo nekoga angažirati da nam pomogne i napiše projekt i sl.?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    to ti je sad otvoreno, do 18.2.
    poslovna i turistička infrastruktura, kulturna baština uvijek igra :D

http://www.strukturnifondovi.hr/cont...infrastrukturu
    Hvala, idem pogledati.
    Posljednje uređivanje od Zuska : 22.01.2014. at 22:08

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Uf, rok 3.2., no way... Čekam drugi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nije, 18.02. je rok, produžili su. i nadam se usrdno da će opet. produžit

za kulturu, u pripremi je, novi program kreativna europa. to baš ne pratim, al tu ima:

http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=7597

uz malo volje i truda, te možda koji tečaj, ili literaturu koje ima na netu napretek, mislim da, slijedeći upute za prijavitelje koje idu uz svaki natječaj, možete sami napisati prijavu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo mene opet s novcima koji se dijele

ovaj put nije EU, nego naši novci - ministarstvo poduzetništva i obrta.

poduzetnički impuls 2014

pozivi su otvoreni do iskorištenja sredstava i ima neki krajnji rok za prijavu.
    eto, ima toga za ispuniti ali ni novci nisu za baciti.

biti će sigurno i radionice na tu temu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •