Page 22 of 110 FirstFirst ... 1220212223243272 ... LastLast
Results 1,051 to 1,100 of 5466

Thread: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

šafran's Avatar

Naježila sam se

šafran's Avatar

Quote Originally Posted by mama courage View Post
    ...na ovaj link!

mama courage's Avatar

evo nešto za moju jelu: http://www.badische-zeitung.de/kind-...-parkplatz-aus

:rolleyes:

(naravno za druge deutschsprechende slobodnomisliteljice )

Jelena's Avatar

evo nešto za moju jelu: http://www.badische-zeitung.de/kind-...-parkplatz-aus

:rolleyes:

(naravno za druge deutschsprechende slobodnomisliteljice )
    Crnjak, al kud ja nisam prošla, možda bi mali htio kod nas ostati. Osnovne preduvjete ima - govori njemački i već je aktivist
    Vjerovala ili ne, u prosincu sam tom bundesstrassom vozila. Preselili nam se neki prijatelji 100 km od tog mjesta. Sad mi je jasno zašto mi se ne sviđa tamo. Ulovila me teška klaustrofobija. Ja mislila zato što mi je to onako selendrasti dio Njemačke.

Jadno dijete.

pomikaki's Avatar

zbilja jadno dijete (ne znam njemački ali shvatila sam smisao pomoću gugl prevoditelja)
    Last edited by pomikaki; 08.07.2014 at 09:40.

cvijeta73's Avatar

"Ili vi molite, ili možete prošetati kući." S ovog ultimatuma, otac je rekao da su suočeni jedanaestorici godišnjeg sina u nedjelju na putu do crkve uslugu besplatnog crkve u Freiburgu. Kada je dječak odbio, otac držao, u skladu s policijom na parkiralištu "Goschehobel" na zauzeti za B31. Jedanaest godina stara je izašao, osjetio osam km daleko od kuće, a na početku je to bila šala. No, onda su roditelji odvezli.

Žena koja je gledala cijelu stvar na dječaka uzeo, mu je dao nešto za piti i upozoreni oko 09:30 sat policije: "Ovdje na parkiralištu je dijete koje se čini da su zaboravili." Prema Dirk Klose iz Freiburg policije je relativno brzo patrola na licu mjesta, prihvatio jedanaest godina starosti su. Odveden je od strane službenika u službama za mlade objekta u Breitnau. Istovremeno, policija istražuju boravištu roditelja. "Otac je preuzet iz općinskog doma. On je odmah znao zašto je policija tamo", rekao je Klose. Prema njegovim riječima, otac je rekao da 11.09 sat, gdje on može pokupiti svog sina. "Za 17,47 sat je bio tamo tada."
    ja ne kontam ni kope ni špade

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Cvijeta .
    (isprika na offt.)

pomikaki's Avatar

Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    lol
    pa ostavili su jedanaestogodišnje dijete na nekakvom parkingu i nisu se vratili po njega, jer je rekao da ne želi u crkvu
    došla policija i sad oni tvrde da je to bila samo odgojna mjera
    ne kužim ni ja sve detalje, koliko je bio tamo i kakve su daljnji postupci protiv roditelja,
    ali ne znam što bi meni moje dijete trebalo napraviti da provedem takvu odgojnu mjeru - zahtijevati da je upišem na vjeronauk, npr

Jelena's Avatar

Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    Ovo obično bolje radi, ali nije tako smiješno

"Either you pray, or you can walk home." With this ultimatum, a father is said to have confronted his eleven year old son on Sunday on the way to church service of a free church in Freiburg. When the boy refused, the father held, according to the police in the parking lot "Goschehobel" on the busy to B31. The eleven year old got out, felt eight kilometers away from home and initially it was a joke. But then the parents drove off.

A woman who had watched the whole thing to the boy took, gave him something to drink and alerted around 9:30 clock the police: "Here in the parking lot is a child who appears to have been forgotten." According to Dirk Klose from Freiburg police was relatively quickly a patrol on site, the eleven year olds accepted. He was taken by the officials in a youth services facility in Breitnau. Simultaneously, the police investigated the whereabouts of the parents. "The father was taken from the Municipal House. He immediately knew why the police there," said Klose. According to him, the father was told to 11.09 clock, where he can pick up his son. "To 17.47 clock he was there then."

pomikaki's Avatar

Jelena

jednu stvar još ne razumijem - iz zadnje rečenice ispada da su oca pozvali u policiju u 11:09 a stigao je tek u 17:47? Ili je neka greška u prijevodu?

Jelena's Avatar

Quote Originally Posted by pomikaki View Post
    Jelena

jednu stvar još ne razumijem - iz zadnje rečenice ispada da su oca pozvali u policiju u 11:09 a stigao je tek u 17:47? Ili je neka greška u prijevodu?
    Dobro si skužila.

pomikaki's Avatar

Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Dobro si skužila.
    a onda zbilja... ljudi drže do odgojnih mjera
    dosljedni roditelji, što bi se reklo

Jelena's Avatar

Al zato policija i novinar drže do prezicnosti u izražavanju vremena. Nema - oko 11 i oko 18 h

Zuska's Avatar

Quote Originally Posted by Zuska View Post
    Evo sad sam pisala na njihovom Fejsu, ali ne vidim objavu. Večeras ću im se obratiti kao klijent, a proslijedim i pravobraniteljici za ravnopravnost spolova i dječjoj p.
    Dobila sam odgovor pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i malo sam šokirana. Ne vidi nikakav problem u reklami.

Carmina406's Avatar

Quote Originally Posted by Zuska View Post
    Dobila sam odgovor pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i malo sam šokirana. Ne vidi nikakav problem u reklami.

ženi očito trebaju naočale

Jelena's Avatar

Čestitam na napretku. Premda ima prostora za poboljšavanjem Zakona o istospolnom partnerstvu, ovo je ipak jedan pomak u humanije društvo.

mama courage's Avatar

link i ja se radujem jednom koraku u pravednije društvo

šafran's Avatar

Ideeeeš! Pa ne mogu vjerovati, sad evo čitam članke! Ovo je lijepo, stvarno, stvarno lijepo

Jelena's Avatar

Kad je Ustavni sud u sluzbi partije iliti sudovi mogu i brzo djelovati:
    http://m.tportal.hr/vijesti/342794/U...istarstvo.html

Jelena's Avatar

Duhačekova paralela s američkim društvom pred 30 godina.

Mislim da je zaboravio novac u cijeloj priči kojeg s Kaptola dobivaju klerikalni aktivisti, za razliku od civilnih.

Zuska's Avatar

Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Duhačekova paralela s američkim društvom pred 30 godina.
    Mislim da je zaboravio novac u cijeloj priči kojeg s Kaptola dobivaju klerikalni aktivisti, za razliku od civilnih.
    Iz teksta: "uzalud se pitati kako UIO može okupiti tisuće volontera – pitanje je zašto to ne može Platforma 112."

Zato što UIO ima najbolju i najrašireniju strukturu (KC) i hrpu para koje nikad nisu izvijestili ni objavili. Uz takvu podršku mobilizacija nije problem.
    I zato što svojim akcijama podilaze masi, npr. muško-ženski brak vs (npr.) dobro upravljanje ili građanski odgoj?

Iz testa: "Uzalud je zgražati se s olimpijske visine nad netrpeljivošću naroda – pitanje je zašto više od dvadeset godina ljudsko-pravaškog aktivizma nije naučilo ljude što su to ljudska prava."

Pa autor ima malo veći problem razumijevanja ove teme, ovo je već salonsko propovijedanje onima koji su, za razliku od njega, radili nešto na terenu. Ne samo bez pomoći države ili izuzetno malu pomoć države (kikiriki koji dijele), već mnoge godine i unatoč državi i vladajućim strukturama.
    Učiti ljude o ljudskim pravima dok država odgovorna za obrazovni sistem to ignorira (ali zato uvodi vjeronauk u sve škole), dok pravni sustav ne funkiconira i ne štiti ta ista ljudska prava, dok vladajuće elite pokazuju primjere kako se stvarno opstaje u politici i ekonomiji, dok KC podržava ratne zločince, dok je cijela država potpuni fejk....njemu su ljudsko-pravaške udruge - koje uz tri (tj. dva bivša) medija na sve to jedine upozoravaju i rade na promjenama - krive.

seni's Avatar

ja ponekad mislim, da nema druge nego dati ljudimo ono sto zele. to ce ih valjda opametiti.

Jelena's Avatar

Quote Originally Posted by seni View Post
    ja ponekad mislim, da nema druge nego dati ljudimo ono sto zele. to ce ih valjda opametiti.
    Amerikanci se 40 godina opamecuju. Kad pogledas kako radi Ustavni sud kojeg su postavili HDZovci onda vidis kakve to ima posljedice. Onda jos obrazovanje u konzervativnom tonu, medicina i da vidis. Ovo s Obiteljskim su rijesili za 6 dana, ustavnu tuzbu o diskriminaciji pacijenata nisu rijesili nikad, u nekoliko godina nisu stigli. Stajao je u ladici.

seni's Avatar

sve je to menji jasno jelena. no kad ljudi hoce srljati u provaliju, gotovo ih je nemoguce sprijeciti.

Jelena's Avatar

Neki dan sam gledala film Doktrina šoka. Knjigu nisam mogla procitati, bila mi je premucna. Najimpresivnija epizoda mi je kada je Nixon povukao nekoliko čileanskih studenata u Chicago kako bi ponijeli nauk Miltona Friedmana u Chile i s Pinochetom na terenu provjerili Friedmanovu teoriju.

Ne znam tko sad vodi ove nase pametnjakovice koji se zalazu za istu stvar:

http://m.tportal.hr/vijesti/343105/T...pitalizma.html

Jelena's Avatar

Evo nesto o cileanskom slucaju. Chicago boys su eto bas s katolickog sveucilista. Valjda su se zato zalagali da sav novac prijedje u ruke nekolicine bogatasa.
    http://www.theguardian.com/commentis...ile-earthquake

http://www.nearshoreamericas.com/pin...ue-mold-chile/

Sad dok sam guglala vidim i da je americka wikipedija po ovom pitanju slicna nasoj kad je u pitanju WWII.

Zuska's Avatar

Fora intervju Brešan u Slobodnoj

Zuska's Avatar

Slavenka Drakulić o raznim temama, novinarka Heni Erceg, isplati se pročitati

mama courage's Avatar

evo jos jedna zanimljivost za jelenu: link

u el salvadoru osudili zenu na 40 god. zatvora (zbog ubojstva) jer je imala spontani pobacaj. vidim da je to bilo 2011., ali je sam clanak od jucer.

Cini li se jos nekome da je dawkins skroz posandrcao?

http://jezebel.com/thank-goodness-ri...ium=socialflow

Jelena's Avatar

evo jos jedna zanimljivost za jelenu: link

u el salvadoru osudili zenu na 40 god. zatvora (zbog ubojstva) jer je imala spontani pobacaj. vidim da je to bilo 2011., ali je sam clanak od jucer.
    Ovo je tako univerzalno:
    Im kommenden Frühjahr steht die Neuwahl des Parlaments an. Keine Partei will in den Monaten davor mit Demonstrationen der katholischen Kirche konfrontiert sein.

seni's Avatar

da li ste procitali, da Erdoganova partija predlaze zabranu zenama se se smiju i budu vesele u javnom prostoru. smajlic koji se kriza.
    umberto, umberto, di si?

Seni, mora da se salis.

seni's Avatar

ne salim se. bilo danas u novinama ovdje. dobro to je samo prijedlog i sumnjam da ce proci.
    ali da je suludo, suludo je.

mama courage's Avatar

i sad recite, zar nije lakše ženama nositi burku, nego strepiti hoće li se nasmijati ili ne? kao da se imaju nečemu smijati kod takvih zakona. crkoše od radosti.

Jelena's Avatar

Prema Die Zeitu ne bi se trebale glasno smijati, a zamjera im se i dugo telefoniranje na mobitele. Navodno drznice izmjenjuju recepte preko mobitela i tracaju, a to bi sve trebalo odgoditi za razgovore uzivo.
    http://www.zeit.de/politik/ausland/2...verbot-erdogan

Jelena's Avatar

Priblizavaju se izbori. Oporba kaze da je Turskoj prijeko potreban smijeh zena.

Jelena's Avatar

Drago mi je da je doslo do reakcije, al mi je zao da je uopce potrebna
    http://m.tportal.hr/vijesti/344880/O...-molitvom.html

ina33's Avatar

Uh . Podsjeca na talibanske propise.

Dilek's Avatar

Pa i nisu puno drugaciji nego talibani. Politicki islam je jedna od vecih opasnosti naseg vremena. Nazalost, bojim se opet pobjedjuje Erdogan, makar mu je jako pala podrska medju visokoobrazovanima, a i clanovi Hizmeta (Gulenovog pokreta) nece mu dati podrsku. S muzem sve cesce pricam o odlasku iz Turske, nastave li s ovim glupostima.

mama courage's Avatar

tko je u zg, osjeća potrebu i želju, neka dođe: mirovni skup

mama courage's Avatar

jako mi se sviđa ovaj članak - hrvatski ateisti i agnostici (barem oni na fb) su još daleko od toga.

Zuska's Avatar

jako mi se sviđa ovaj članak - hrvatski ateisti i agnostici (barem oni na fb) su još daleko od toga.
    I meni se sviđa.

MGrubi's Avatar

moje znanje engl. je preslabo za čitav članak. Kakva je to razlika između novih i starih ateista?

Page 22 of 110 FirstFirst ... 1220212223243272 ... LastLast