Vidim elor da si zapravo ovdje nova, mi smo ovo sve već sto puta prožvakali i samo preslagujemo. S te strane smo u prednosti.
Tvoja prednost je u tome što si u većini kad se makneš s ove teme. Nisi među neplodnima, nisi među nevjernicima, pretpostavit ću i da nisi među nacionalnim ili lgtb manjinama

i ne pogađaju te apsurdi koje neke od nas pogađaju, svaki dan, kad upalimo radio ili tv, kad prelistamo vijesti na netu, kad popričamo sa susjedima ili suradnicima, kad nam djecu u školi uče da mi, njihovi roditelji, nismo dobar uzor i nećemo ući u raj nebeski. I još mnoge druge stvari koje tebi jednostavno nisu svakodnevica.
Nama jesu, i otud potreba za sprdnjom i ironijom. Zamisli olakšanje jednog nevjernika kad konačno netko provali dobru foru na sav taj apsurd. Kad čuje da još netko tako misli. Kao što su se nekad prepričavali vicevi o Titu i bratstvu i jedinstvu, baš zato što ih na glas nisi smio izreći. Tako i mi danas, nećemo možda odmah u zatvor, ali riskiramo i doživljavamo neugodnosti, i pitamo se hoće li biti gore. Sve se lakše podnese kad se možeš bar smijati i tako stresti nelagodu i nametnute obzire (prema nekom tko za nas obzira nema). Eto
zato.