Stranica 82 od 110 PrviPrvi ... 3272808182838492 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,051 do 4,100 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ne moramo mi pristat na lose zato sto ni u Njemackoj nije bolje

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Vidiš, uopće se ne radi o paraleli Hrvatska - Njemačka, već o čovječanstvu. Pogledaj što se ovih dana odigrava u Engleskoj. I tako redom, na svakom kutku zemaljske kugle isto sranje.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ma slazem se ja. Samo kazem da je nama lakse i blize bunit se na ustastvo u rh nego na slicne pojave u ostatku svijeta. A to da ih svugdje ima, uopce ne sumnjam, osim sto su i nekim zemljama zamotaniji u celofan. Sto nije nuzno ni bolje.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Makar u pravu si, ako je na čitavom globusu tako, ne moramo se zato miriti sa time da tako bude i u Hrvatskoj. Samo, svugdje ima ljudi koji misle drugačije, ali su oni uvijek nekako u manjini. U našem lokalnom frizerskom salonu u kojem radi jedna Nijemica tako smatra da ona sa time nema ništa što je Nijemica, splet slučajnih okolnosti i ništa više od toga, kaže.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dežulović: http://hr.n1info.com/a136564/Kolumne...ini-kurvu.html ...pardon hiz frenč
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 12.07.2016. at 15:47

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ahaha pomi baš sam ja došla stavit taj tekst. predobar je.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sjajan!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Samo bih se osvrnula na to da upis u katastru nije dokaz vlasništva.
    Parcela /10 nije ni formirana u gruntovnici, a osnovna parcela upisana je kao društveno vlasništvo s pravom korištenja Općine Trnje, odnosno, može se smatrati da je vlasništvo Grada. Naravno, možda je Grad raspolagao tim zemljištem na način da ga je darovao crkvi ili prodao ili nešto treće. Parcelacija nije uvjet za takvo raspolaganje, ona je samo tehnička podloga.
    To naravno nema veze s tim da je cijela stvar katastrofa.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sinoć sam se ušokirala kad sam (na mm-ov prijedlog) uguglala "klinika za pobačaj". Baš mi je onako zlo došlo, bolje bi bilo da ga nisam poslušala.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Sinoć sam se ušokirala kad sam (na mm-ov prijedlog) uguglala "klinika za pobačaj". Baš mi je onako zlo došlo, bolje bi bilo da ga nisam poslušala.
    Nemaju cjenik, ni koji lijecnici rade na klinici.
    Internet stvarno trpi svasta. Najradje bih se javila da trebam njihovu uslugu. Bas neozbiljno, pod krinkom dobrocinstva.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Žene koje traže abortus, žene koje su trudne i ranjive, odlaze na Google i ukucavaju izraz 'simptomi trudnoće'. Google pruža mogućnost da se ta pretraga podesi na način da rezultati vode vašoj web-stranici. Ona će biti na vrhu rezultata. Mi želimo izgledati profesionalno, želimo izgledati poduzetnički orijentirano i, da, na neki način želimo izgledati i medicinski. Najbolji klijent kojeg ćete ikada dobiti je onaj koji misli da je ušao u kliniku gdje se vrše pobačaji i da ih vi radite", izjavila je Abby Johnson, pro-life aktivistica dok je instruirala kolege iz novog rastućeg sektora u SAD-u, mreže kriznih centara za trudnice. Radi se, dakle, o institucijama koje smišljeno dovode u zabludu žene koje žele napraviti pobačaj. Smještene su uz normalne klinike i iznutra izgledaju kao liječničke ordinacije. Žene koje žele prekinuti trudnoću pa zabunom odu u jedan od takvih centara, izvrgavaju se ozbiljnom psihološkom pritisku

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Nemaju cjenik, ni koji lijecnici rade na klinici.
    Internet stvarno trpi svasta. Najradje bih se javila da trebam njihovu uslugu.
    Imaju disclaimer, gotovo neuočljiv, ali dovoljan da se pravno zaštite. Ma, fuj.
    "Ova stranica nastala je sa željom da se žene informiraju o pobačaju prije donošenja odluke jer smatramo da većina djevojaka i žena nije dovoljno informirana prije obavljanja induciranog (namjernog) pobačaja. Ova stranica ne predstavlja stvarnu kliniku u kojoj se može obaviti pobačaj i putem ove stranice ne možete rezervirati termin pobačaja."

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nesto pozitivno - muslimani u Francuskoj javno istupaju protiv dzihada.

http://m.tportal.hr/vijesti/438606/M...zihadizma.html

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Na ovom forumu NEMA slobode misli. Nema prava. Dvije forumasice koje su reagirale na jednu bezobraznu forumasicu su dobile opomenu, a ta koja ih je iziritirala, nista.

Protekcija. Nepotizam. Ili nesto jos gore.
    Naravno da i administratori mogu imatu svoje ljubimce, ali ne bi to trebali ovako javno pokazivati.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

za ove opomene su u potpunosti slazem s tobom

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nemam pojma o kojoj opomeni pises, ali shvacam sto zelis reci i vjerojatno si u pravu. (Citam s mobitela pa ne vidim detalje).

Ja sam se prije par godina preporodila kad sam jednu forumasicu stavila na ignore. Imam ozbiljnog kandidata za drugi ignore (nekako mi mirisi da govorimo o istoj osobi), premda na kraju zaobilazim masu tema.
    Ovdje me veseli kad netko linka nesto pametno za citati i jos se nadam da ce ostati neupropastena (fale mi Zuska, emsa i jos pokoja forumasica koja se sad vec rijetko javi).

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sjecam se da se mare41 trudila dobiti opomenu. Mislim da je isto osjecala da ju je netko dobio nepravedno, al ne znam tko bi tako super osobi dao opomenu.

Dogodi se da se krivo covjeka osudi na smrtnu kaznu, gdje nece na forumu doci do propusta.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Na ovom forumu NEMA slobode misli. Nema prava. Dvije forumasice koje su reagirale na jednu bezobraznu forumasicu su dobile opomenu, a ta koja ih je iziritirala, nista.

Protekcija. Nepotizam. Ili nesto jos gore.
    Naravno da i administratori mogu imatu svoje ljubimce, ali ne bi to trebali ovako javno pokazivati.
    A evo ja se slazem s tom opomenama koje spominjes (ako mislimo na iste) jer su uvrede bile na osobnoj razini. Al ne slazem se s opomenom Zutoj na nekoj drugoj temi.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Beti, razumijem tvoju frustraciju
    ali meni osobno pomaže kad za nekoga skužim da je jednostavno sklon flejmanju. kad vidim da je to nekome pattern, ne shvaćam to osobno pa se trudim ne zagrist

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Eh, di su ona vremena kad sam stizala pratiti forum. Nema pojma o čemu pišete...

I meni fale diskusije na ovoj temi. Emsa, vrati se...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    A evo ja se slazem s tom opomenama koje spominjes (ako mislimo na iste) jer su uvrede bile na osobnoj razini. Al ne slazem se s opomenom Zutoj na nekoj drugoj temi.

Ponekad stvari nisu onakve kakve se čine.
    Ne razumijem slaganje ili ne.
    Pravila foruma su jasna i svima dostupna i služe da se poštuju.
    Vrijeđanje se sankcionira opomenama.
    Kad se nakupe slijedi automatski ban.
    Slažem se s Beti da su neka mjerila dvojbena.
    Nažalost.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Nedavno sam gledala filmić o obitelji s dječakom s posebnim potrebama, snimljen baš zato što je majka svjesno htjela načeti tu tabu temu. Oni dječaka vole i brinu se o njemu, i naravno, teško im je razmišljati a kamoli progovoriti o tome da bi im bilo lakše da se nije rodio. Ali majka izjavljuje da bi ipak išla na abrotus da je znala da će biti tako teško i da će dijete biti u tako lošem stanju.
    To su ljudi koji su obrazovani, u dobrom braku i očito dovoljno imućni da se za to dijete brinu. To su također ljudi s dovoljno samopouzdanja da javno o tome progovore i ja vjerujem da je to dijete teško moglo dobiti bolje roditelje.
    Na žalost, ne mogu sad naći taj film.
    https://www.youtube.com/watch?v=LEohOVZWk6E evo, naknadno sam našla filmić o kojem sam govorila u prepisci s elor pred neko vrijeme, pa koga zanima može pogledati. Radi se o mikrocefaliji.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nije mi jasno kako bi se sad kad su postavili svoje igrace na javnu TV mogla zadrzati neovisnost medija:

http://m.tportal.hr/vijesti/440445/E...adu-i-HRT.html

Jad od televizije, neovisno o financijskoj krizi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A kad sam vec linkala s tportala, nisam otvarala clanke, al vec drugi put vidim grozne naslove o neuspjesnim sportasima - sad vidim nesto tipa Europska prvakinja - svi joj se smiju kako je skocila. Bas nepristojno, odbojno i negativno, komentirati bilo koga na taj nacin, a kamoli nekog tko je vrhunska sportasica.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vezano uz slobodu medija, ipak mi je draze citirati reportere bez granica, nego tportal. Samo pocetak je na njemackom.

http://www.rog.at/pm/medienfreiheit-...roeffentlicht/

Clanke o danasnjim propovjedima nasih kaptolskih zvijezda nisam ni otvarala.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dr. Raguž mi je jako digao živac. Ne želim da njegova riječ dopre dalje od riječi pravog nauka Crkve pa zato stavljam ovdje ovaj link.
    http://hr.n1info.com/a143578/Vijesti...-Vas-bilo.html

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nije otkrivanje Amerike, ali posloženo je na jednom mjestu: On-je-mistik-koji-je-stvorio-petrova-i-most

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

brrrrrr
    onako iskreno, izazivaju mi vise trnca ovakvi tipovi, zajedno sa svim svojim postenjem, nego hdzovci vulgaris, majke mi moje. Ma makar dva put farbali tunele lol

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

došla sam se ovdje malo požalit, upravo sam se vratila sa priredbe za prvašiće

prvo je govor držala ravnateljica, nakon nje župnik
    sa "ovo su vaše učiteljice, a tko je glavni učitelj i našoj učiteljici i svima nama? tako je djeco, Bog. bla bla bla mi se već znamo sa mise, neki su moji ministranti, neki pjevaju u zboru...bla bla sad ćemo se pomoliti"

inače lakše prelazim preko ovakvih stvari, ali iskreno baš mi je jako zasmetalo
    jer je mom sinu prvi dan škole i prvo iskustvo i iako se pravio heroj vidila sam da je prilično prepadnut šta ga sad tu čeka, i odmah u prvih pet minuta: paf! nešto o čemu sva djeca znaju, a on tome ne pripada.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Tang, bas svasta
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 05.09.2016. at 13:23

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

baš tužno i bezobzirno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    došla sam se ovdje malo požalit, upravo sam se vratila sa priredbe za prvašiće

prvo je govor držala ravnateljica, nakon nje župnik
    sa "ovo su vaše učiteljice, a tko je glavni učitelj i našoj učiteljici i svima nama? tako je djeco, Bog. bla bla bla mi se već znamo sa mise, neki su moji ministranti, neki pjevaju u zboru...bla bla sad ćemo se pomoliti"

inače lakše prelazim preko ovakvih stvari, ali iskreno baš mi je jako zasmetalo
    jer je mom sinu prvi dan škole i prvo iskustvo i iako se pravio heroj vidila sam da je prilično prepadnut šta ga sad tu čeka, i odmah u prvih pet minuta: paf! nešto o čemu sva djeca znaju, a on tome ne pripada.
    Grozno
    Ovo mi je za novine, pa kako je to moguće u javnoj školi? Pretjerali su.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ajme tang, grozno
    ja bih pisala prituzbu i/ili dala u novine

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Uf...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U novine. Nekud. Anonimno...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://hr.n1info.com/a147442/Vijesti...inca-selu.html
    evo niste jedini

najbolje u novine, pretpostavljam. Da nije situacija takva kakva jest, bilo bi ok prvo ljudski popričati s odgovornima u školi, ali procijeni kako bi to prošlo.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

joj, tang...

nasa je skola parsto metara od vase, i nije bilo zamjerke
    djecja priredba, veselo, skolski
    ravnateljica par rijeci, budite veseli, znatizeljni, vrijedni
    i prozivka po razredima
    stvarno nemam prituzbe
    (osim sto nas ove godine nitko jos nista nije pitao uopce za vjeronauk, ja stalno cekam kad ce to doci na red, jer nigdje se jos nismo izjasnili (?))

Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Ovo je prestrasno! U moje doba crnih devedesetih je bila misa odmah poslije skolske priredbe. No, nevjerojatno kako su sad jos ukorporirali svecenike unutar priredbe. Odmah u novine...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo je bas pretjerano.

Kod nas ove godine vjeronauk unutar satnice, prosle godine je bio nulti sat ili zadnji

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Summer, mi smo se izjasnili u nekim upitnicima tamo u lipnju,i jos kako strucna sluzba u prici nije podrazumijevala da dijete ide na vjeronauk, bas me to uljuljalo u neko povjerenje da ce sve bit ok, tako da me ovo danas nemalo sokiralo
    Dobili su slicicu Isusa, da ih podsjeti da im je to glavni ucitelj

I komentiramo moj muz i ja na povratku doma: bi li mi trebali naucit nase dijete ocenas i zdravomarijo da zna u ovakvim situacijama?

Ostalo je stvarno sve bilo super

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    joj, tang...

nasa je skola parsto metara od vase, i nije bilo zamjerke
    djecja priredba, veselo, skolski
    ravnateljica par rijeci, budite veseli, znatizeljni, vrijedni
    i prozivka po razredima
    stvarno nemam prituzbe
    (osim sto nas ove godine nitko jos nista nije pitao uopce za vjeronauk, ja stalno cekam kad ce to doci na red, jer nigdje se jos nismo izjasnili (?))
    ajme strasno

inace summer, ne trebate se nista izjasnjavati osim z 1. razred. dalje ako ide, nastavlja i dalje ici (osim ako se ne trazi ispis), a ako ne ide nastavlja ne ici

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tang, na tako nešto stvarno treba reagirati. Ne moraš napadački ali baš ovako kao si ovdje napisala, da je tvoje dijete žalosno jer se osjećalo da ne pripada dijelu nečeg što je i njegov veliki prvi dan.
    Ja sam reagirala još od vrtića na provlačenje vjere i Boga svugdje i moram priznati da vidim i sad u školi značajne pomake. Od čuđenja kad sam na upisima u prvi razred mog sina (prije 8 godina) rekla da ne želim vjeronauk (pa to je izuzetno rijetko, nisu još imali dijete koje ne ide, bla, bla) do situacije prošle godine kad su na likovnom crtali neke vjerske motive a on je mogao opravdano izostati sa tog sata likovnog. Nisam naravno to tražila niti znala što će crtati, nije ni on izostao ali mi se svidjelo što su počeli biti jako uviđavni u svakom pogledu prema nevjeronaukovcima.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Barbi, na kakvu reakciju mislis: razgovor s ravnateljicom, pismeni prigovor...?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajme tang ovo stvarno nikad nisam čula, baš mi je žao sina , mogu u potpunosti zamislit kako se osjećao jer sam bila u identičnoj situaciji kad sam došla za vrijeme rata u RH.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ja bi joj napisala pismeno. Ili mail ako imaš njezinu mail adresu. To uvijek ima jači efekt od usmenog razgovora.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

magriz, thx, znam, govorim za T
    nigdje nas nista nisu o vjeronauku pitali - ni na jednom upitniku nismo imali za odabrati
    ja stalno cekam kad ce to
    jedino su nas za smjenu pitali i to je to
    ali bit ce sad roditeljski kroz par dana pa cu rijesiti

joj, slicica isusa kao ucitelja
    ajde, stariji nesto zna, ali ona bi jos mogla pitati oce li on vodit njen razred

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •