Ne moramo mi pristat na lose zato sto ni u Njemackoj nije bolje![]()
Ne moramo mi pristat na lose zato sto ni u Njemackoj nije bolje![]()
Vidiš, uopće se ne radi o paraleli Hrvatska - Njemačka, već o čovječanstvu. Pogledaj što se ovih dana odigrava u Engleskoj. I tako redom, na svakom kutku zemaljske kugle isto sranje.
Ma slazem se ja. Samo kazem da je nama lakse i blize bunit se na ustastvo u rh nego na slicne pojave u ostatku svijeta. A to da ih svugdje ima, uopce ne sumnjam, osim sto su i nekim zemljama zamotaniji u celofan. Sto nije nuzno ni bolje.
Makar u pravu si, ako je na čitavom globusu tako, ne moramo se zato miriti sa time da tako bude i u Hrvatskoj. Samo, svugdje ima ljudi koji misle drugačije, ali su oni uvijek nekako u manjini. U našem lokalnom frizerskom salonu u kojem radi jedna Nijemica tako smatra da ona sa time nema ništa što je Nijemica, splet slučajnih okolnosti i ništa više od toga, kaže.
Dežulović: http://hr.n1info.com/a136564/Kolumne...ini-kurvu.html ...pardon hiz frenč
Posljednje uređivanje od pomikaki : 12.07.2016. at 15:47
ahaha pomi baš sam ja došla stavit taj tekst. predobar je.
Samo bih se osvrnula na to da upis u katastru nije dokaz vlasništva.
Parcela /10 nije ni formirana u gruntovnici, a osnovna parcela upisana je kao društveno vlasništvo s pravom korištenja Općine Trnje, odnosno, može se smatrati da je vlasništvo Grada. Naravno, možda je Grad raspolagao tim zemljištem na način da ga je darovao crkvi ili prodao ili nešto treće. Parcelacija nije uvjet za takvo raspolaganje, ona je samo tehnička podloga.
To naravno nema veze s tim da je cijela stvar katastrofa.
Sinoć sam se ušokirala kad sam (na mm-ov prijedlog) uguglala "klinika za pobačaj". Baš mi je onako zlo došlo, bolje bi bilo da ga nisam poslušala.
Eto lupiga stari tekst na temu:
http://lupiga.com/vijesti/lazne-klin...rednjeg-vijeka
Žene koje traže abortus, žene koje su trudne i ranjive, odlaze na Google i ukucavaju izraz 'simptomi trudnoće'. Google pruža mogućnost da se ta pretraga podesi na način da rezultati vode vašoj web-stranici. Ona će biti na vrhu rezultata. Mi želimo izgledati profesionalno, želimo izgledati poduzetnički orijentirano i, da, na neki način želimo izgledati i medicinski. Najbolji klijent kojeg ćete ikada dobiti je onaj koji misli da je ušao u kliniku gdje se vrše pobačaji i da ih vi radite", izjavila je Abby Johnson, pro-life aktivistica dok je instruirala kolege iz novog rastućeg sektora u SAD-u, mreže kriznih centara za trudnice. Radi se, dakle, o institucijama koje smišljeno dovode u zabludu žene koje žele napraviti pobačaj. Smještene su uz normalne klinike i iznutra izgledaju kao liječničke ordinacije. Žene koje žele prekinuti trudnoću pa zabunom odu u jedan od takvih centara, izvrgavaju se ozbiljnom psihološkom pritisku
Imaju disclaimer, gotovo neuočljiv, ali dovoljan da se pravno zaštite. Ma, fuj.
"Ova stranica nastala je sa željom da se žene informiraju o pobačaju prije donošenja odluke jer smatramo da većina djevojaka i žena nije dovoljno informirana prije obavljanja induciranog (namjernog) pobačaja. Ova stranica ne predstavlja stvarnu kliniku u kojoj se može obaviti pobačaj i putem ove stranice ne možete rezervirati termin pobačaja."
Nesto pozitivno - muslimani u Francuskoj javno istupaju protiv dzihada.
http://m.tportal.hr/vijesti/438606/M...zihadizma.html
Na ovom forumu NEMA slobode misli. Nema prava. Dvije forumasice koje su reagirale na jednu bezobraznu forumasicu su dobile opomenu, a ta koja ih je iziritirala, nista.
Protekcija. Nepotizam. Ili nesto jos gore.
Naravno da i administratori mogu imatu svoje ljubimce, ali ne bi to trebali ovako javno pokazivati.
Nemam pojma o kojoj opomeni pises, ali shvacam sto zelis reci i vjerojatno si u pravu. (Citam s mobitela pa ne vidim detalje).
Ja sam se prije par godina preporodila kad sam jednu forumasicu stavila na ignore. Imam ozbiljnog kandidata za drugi ignore (nekako mi mirisi da govorimo o istoj osobi), premda na kraju zaobilazim masu tema.
Ovdje me veseli kad netko linka nesto pametno za citati i jos se nadam da ce ostati neupropastena (fale mi Zuska, emsa i jos pokoja forumasica koja se sad vec rijetko javi).
Sjecam se da se mare41 trudila dobiti opomenu. Mislim da je isto osjecala da ju je netko dobio nepravedno, al ne znam tko bi tako super osobi dao opomenu.
Dogodi se da se krivo covjeka osudi na smrtnu kaznu, gdje nece na forumu doci do propusta.
Beti, razumijem tvoju frustraciju
ali meni osobno pomaže kad za nekoga skužim da je jednostavno sklon flejmanju. kad vidim da je to nekome pattern, ne shvaćam to osobno pa se trudim ne zagrist
Eh, di su ona vremena kad sam stizala pratiti forum. Nema pojma o čemu pišete...![]()
I meni fale diskusije na ovoj temi. Emsa, vrati se...![]()
https://www.youtube.com/watch?v=LEohOVZWk6E evo, naknadno sam našla filmić o kojem sam govorila u prepisci s elor pred neko vrijeme, pa koga zanima može pogledati. Radi se o mikrocefaliji.
Nije mi jasno kako bi se sad kad su postavili svoje igrace na javnu TV mogla zadrzati neovisnost medija:
http://m.tportal.hr/vijesti/440445/E...adu-i-HRT.html
Jad od televizije, neovisno o financijskoj krizi.
A kad sam vec linkala s tportala, nisam otvarala clanke, al vec drugi put vidim grozne naslove o neuspjesnim sportasima - sad vidim nesto tipa Europska prvakinja - svi joj se smiju kako je skocila. Bas nepristojno, odbojno i negativno, komentirati bilo koga na taj nacin, a kamoli nekog tko je vrhunska sportasica.
Vezano uz slobodu medija, ipak mi je draze citirati reportere bez granica, nego tportal. Samo pocetak je na njemackom.
http://www.rog.at/pm/medienfreiheit-...roeffentlicht/
Clanke o danasnjim propovjedima nasih kaptolskih zvijezda nisam ni otvarala.
Dr. Raguž mi je jako digao živac. Ne želim da njegova riječ dopre dalje od riječi pravog nauka Crkve pa zato stavljam ovdje ovaj link.
http://hr.n1info.com/a143578/Vijesti...-Vas-bilo.html
Nije otkrivanje Amerike, ali posloženo je na jednom mjestu: On-je-mistik-koji-je-stvorio-petrova-i-most
brrrrrr
onako iskreno, izazivaju mi vise trnca ovakvi tipovi, zajedno sa svim svojim postenjem, nego hdzovci vulgaris, majke mi moje. Ma makar dva put farbali tunele lol
došla sam se ovdje malo požalit, upravo sam se vratila sa priredbe za prvašiće
prvo je govor držala ravnateljica, nakon nje župnik
sa "ovo su vaše učiteljice, a tko je glavni učitelj i našoj učiteljici i svima nama? tako je djeco, Bog. bla bla bla mi se već znamo sa mise, neki su moji ministranti, neki pjevaju u zboru...bla bla sad ćemo se pomoliti"
inače lakše prelazim preko ovakvih stvari, ali iskreno baš mi je jako zasmetalo
jer je mom sinu prvi dan škole i prvo iskustvo i iako se pravio heroj vidila sam da je prilično prepadnut šta ga sad tu čeka, i odmah u prvih pet minuta: paf! nešto o čemu sva djeca znaju, a on tome ne pripada.
Tang, bas svasta![]()
Posljednje uređivanje od Jadranka : 05.09.2016. at 13:23
ajme tang, grozno
ja bih pisala prituzbu i/ili dala u novine
http://hr.n1info.com/a147442/Vijesti...inca-selu.html
evo niste jedini
najbolje u novine, pretpostavljam. Da nije situacija takva kakva jest, bilo bi ok prvo ljudski popričati s odgovornima u školi, ali procijeni kako bi to prošlo.
joj, tang...
nasa je skola parsto metara od vase, i nije bilo zamjerke
djecja priredba, veselo, skolski
ravnateljica par rijeci, budite veseli, znatizeljni, vrijedni
i prozivka po razredima
stvarno nemam prituzbe
(osim sto nas ove godine nitko jos nista nije pitao uopce za vjeronauk, ja stalno cekam kad ce to doci na red, jer nigdje se jos nismo izjasnili (?))
Ovo je prestrasno! U moje doba crnih devedesetih je bila misa odmah poslije skolske priredbe.No, nevjerojatno kako su sad jos ukorporirali svecenike unutar priredbe. Odmah u novine...
![]()
Ovo je bas pretjerano.
Kod nas ove godine vjeronauk unutar satnice, prosle godine je bio nulti sat ili zadnji
Summer, mi smo se izjasnili u nekim upitnicima tamo u lipnju,i jos kako strucna sluzba u prici nije podrazumijevala da dijete ide na vjeronauk, bas me to uljuljalo u neko povjerenje da ce sve bit ok, tako da me ovo danas nemalo sokiralo
Dobili su slicicu Isusa, da ih podsjeti da im je to glavni ucitelj
I komentiramo moj muz i ja na povratku doma: bi li mi trebali naucit nase dijete ocenas i zdravomarijo da zna u ovakvim situacijama?
Ostalo je stvarno sve bilo super
Tang, na tako nešto stvarno treba reagirati. Ne moraš napadački ali baš ovako kao si ovdje napisala, da je tvoje dijete žalosno jer se osjećalo da ne pripada dijelu nečeg što je i njegov veliki prvi dan.
Ja sam reagirala još od vrtića na provlačenje vjere i Boga svugdje i moram priznati da vidim i sad u školi značajne pomake. Od čuđenja kad sam na upisima u prvi razred mog sina (prije 8 godina) rekla da ne želim vjeronauk (pa to je izuzetno rijetko, nisu još imali dijete koje ne ide, bla, bla) do situacije prošle godine kad su na likovnom crtali neke vjerske motive a on je mogao opravdano izostati sa tog sata likovnog.Nisam naravno to tražila niti znala što će crtati, nije ni on izostao ali mi se svidjelo što su počeli biti jako uviđavni u svakom pogledu prema nevjeronaukovcima.
![]()
Barbi, na kakvu reakciju mislis: razgovor s ravnateljicom, pismeni prigovor...?
ajme tang ovo stvarno nikad nisam čula, baš mi je žao sina, mogu u potpunosti zamislit kako se osjećao jer sam bila u identičnoj situaciji kad sam došla za vrijeme rata u RH.
Pa ja bi joj napisala pismeno. Ili mail ako imaš njezinu mail adresu. To uvijek ima jači efekt od usmenog razgovora.
magriz, thx, znam, govorim za T
nigdje nas nista nisu o vjeronauku pitali - ni na jednom upitniku nismo imali za odabrati
ja stalno cekam kad ce to
jedino su nas za smjenu pitali i to je to
ali bit ce sad roditeljski kroz par dana pa cu rijesiti
joj, slicica isusa kao ucitelja
ajde, stariji nesto zna, ali ona bi jos mogla pitati oce li on vodit njen razred