Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sve ste rekle

Jučer sam prviput gledala na HRT-u emisiju Stambeno pitanje i tema je bila kuća jednog inteligentnog čovjeka poznatog Hrvatskog (namjerno veliko slovo ) prezimena Lorković. Iznenadilo me što je sve pušteno u eter, kako to nije izrezano. Njegov je dio obiteljske kuće na Tuškancu konfisciranan (njegovom ocu) jer je kao kemičar bio direktor Bata cipela u ustaškom režimu, premda je zapravo činjenica da je stric bio ministar u Pavelićevoj vladi. Gost emisije je violinist, glazbenik (sin poznate Melite Lorković, velike glazebnice) koji živi u Švicarskoj. Čovjek ima takva jasan odmak od ustaškog režima i ispričao je kako ga je netko upozorio da Tuđman dolazi u Bern i da će on sigurno biti važan za Hrvatsku pa je otišao na predavanje i veli da mu je bilo užasno to predavanje i Tuđman čiji je cilj predavanja bio dokazati da je bilo manje žrtava u Jasenovcu. Sad mene zanima što će biti s tom emisijom, ali pretpostavljam da dok je ove Vlade neće biti reprize, iako je odlično napravljena.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Sve ste rekle

Jučer sam prviput gledala na HRT-u emisiju Stambeno pitanje i tema je bila kuća jednog inteligentnog čovjeka poznatog Hrvatskog (namjerno veliko slovo ) prezimena Lorković. Iznenadilo me što je sve pušteno u eter, kako to nije izrezano. Njegov je dio obiteljske kuće na Tuškancu konfisciranan (njegovom ocu) jer je kao kemičar bio direktor Bata cipela u ustaškom režimu, premda je zapravo činjenica da je stric bio ministar u Pavelićevoj vladi. Gost emisije je violinist, glazbenik (sin poznate Melite Lorković, velike glazebnice) koji živi u Švicarskoj. Čovjek ima takva jasan odmak od ustaškog režima i ispričao je kako ga je netko upozorio da Tuđman dolazi u Bern i da će on sigurno biti važan za Hrvatsku pa je otišao na predavanje i veli da mu je bilo užasno to predavanje i Tuđman čiji je cilj predavanja bio dokazati da je bilo manje žrtava u Jasenovcu. Sad mene zanima što će biti s tom emisijom, ali pretpostavljam da dok je ove Vlade neće biti reprize, iako je odlično napravljena.
    I ja sam gledala sinoć tu emisiju i također me se jako dojmio taj njegov komentar na Tuđmanovo predavanje. Ne bih to očekivala na HRT-u, bila sam ugodno iznenađena.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Sve ste rekle

daaaaa
    i ja sam je gledala, kao i sve epizode dosad
    ali ovdje mi je baš bilo divno kad je rekao da je Jasenovac bila jedna tako užasna stvar da se tu jednostavno nema šta opravdavati, sve da je i 10 ljudi ubijeno, isto je jer je cijela ta ideja sušto zlo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •