Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
S druge strane vidim problem godišnjih odmora u školama, koji kao da služe kao kompenzacija za nanešenu materijalnu štetu. Imate male plaće, al vas u pravilu nitko ne pita radite li vi uistinu u vrijeme ferija 8 sati dnevno. U vrijeme ferija se svašta stigne naučiti i napraviti u 40satnom radnom vremenu, ali za to treba imati osigurano radno mjesto za računalom, neki budžet za dalje obrazovanje. Tih tečajeva isto ima puno previše užasno loših, to bi isto trebalo evaluirati prvo, i to neki strani neovisni evaluatori.
Neka me netko ispravi ako ima točniju informaciju, ali koliko znam, nastavnici nemaju više godišnjeg od ostalih smrtnika, s time da ga mogu koristiti samo onda kad su ferije, znači, nefleksibilno.
Nakon završetka nastave slijede sjednice, popravci, administracija i drugi posao koji pojede fizički i više vremena od nastave. Isto tako i prije početka nastave u novoj školskoj godini.
Stručna usavršavanja i seminari postoje, ali o njihovoj kvaliteti u pojedinim strukama ne bih, o tome zbilja ne znam ništa.