Pa baš tako.
Jedina knjiga koja je mojem ove godine bila dobra bila je Kroz pustinju i prašumu, a i to si je sam izabrao za izbornu lektiru. Pritom je više od pola razreda za izbornu lektiru uzelo - Gregov dnevnikU 6. razredu o.š. bih očekivala da su ipak malo napredovali, ali očito previše očekujem.
Ostalo što su dosad imali - Tajni leksikon (katastrofa da je netko tako nešto uopće objavio, a kamoli još i stavio u lektiru!), Pjesme Paje Kanižaja (ok, informativno, ali da je to lektira za cijeli mjesec???), već spominjani Mali ratni dnevnik, Povjestice (ajde, to spada u klasiku), Priče iz davnine (također obavezni dio), a sad je pročitao Cvenićev roman Čvrsto drži joystick, koji po tematici zvuči malo poticajnije, ali knjiga je toliko puna gafova i rupa da ozbiljno gubi na uvjerljivosti. Ne znam što će još imati ove godine, jer nisu dobili nikakav popis.
Inače su u ponuđenoj lektiri za 6. razred Huckleberry Finn, bajke Oscara Wildea, Gulliverova putovanja... ali kod nas toga nema
(na stranu to što je Huckleberry Finn meni najdosadnija knjiga koju sam u životu pročitalaali sigurno ima veću književnu vrijednost od npr. Tajnog leksikona!)

U 6. razredu o.š. bih očekivala da su ipak malo napredovali, ali očito previše očekujem.
ali sigurno ima veću književnu vrijednost od npr. Tajnog leksikona!)