Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    s tim da, moj djed je npr. druga krajnost. On ne može nikako pojmit kako je moguće da netko tko je obrazovani znanstvenik, iskreno vjeruje u boga. On smatra da svi znanstvenici koji tvrde da vjeruju u boga, to tvrde iz političkih razloga.
    Pa i meni je ti čudno. Znanstvenik po defaultu sumnja i preispituje, inače se radi o čistoj reprodukciji već postojećeg. To onda nije istraživanje, nego prenošenje znanja.

Za mene je apsolutno uvredljivo da netko nekoga tko čini dobro svojata u svoju grupu u koju taj niti ne želi pripadati jer ne dijeli iste stavove ni vrijednosti s njima. Za njega je nešto dobro, za mene je nešto drugo dobro. Da sad ne ponavljam što sve čini crkva, a što ja nikako ne mislim da je dobro, i obrnuto. Najveći posjednici nekretnina u svakoj katoličkoj zemlji govore o tome kako su zli ateisti - materijalisti. Mislim da bi mi se jako moralo otvoriti srce i zatvoriti mozak da to prihvatim bez ikakve sumnje i propitivanja. Istovremeno, komunizam (u kojeg ja ne vjerujem uz trenutni stupanj socijalnog razvoja čovječanstva) ima istu ideju o privatnom vlasništvu kao što ju je navodno imao Isus, uz to da komunizam negira religije.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 28.01.2014. at 11:55

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •