Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ateist ne može biti moralan. - "ateistu nije više važno hoće li on ubiti..." - biti ateist je teška bolest?
    A gle, kad on kaže da su svi koji su dobri ionako vjernici, premda to ne znaju, onda se dobri ljudi, neovisno o tome pripadaju li ateističkoj vjeroispovjesti ili agnostičkoj, ne bi trebali osjećati uvrijeđenim, jer se na njih ove blage opaske ne odnose. Mislim, ja se ne osjećam uvrijeđenom, ali ne zato što mislim da sam vjernica=dobra i da živim po božjim zakonima (A i ne živim, u prvom redu jer me bog nije vidio kad smo se vjenčali u matičnom uredu, a samnom i s mojim suprugom s kojim valjda onda i nisam u braku kad me bog nije vidio, sve štima. Ne čuvamo se do braka. ). Kako će me pogoditi takva nesuvisla priča?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    A gle, kad on kaže da su svi koji su dobri ionako vjernici, premda to ne znaju, onda se dobri ljudi, neovisno o tome pripadaju li ateističkoj vjeroispovjesti ili agnostičkoj, ne bi trebali osjećati uvrijeđenim, jer se na njih ove blage opaske ne odnose. Mislim, ja se ne osjećam uvrijeđenom, ali ne zato što mislim da sam vjernica=dobra i da živim po božjim zakonima (A i ne živim, u prvom redu jer me bog nije vidio kad smo se vjenčali u matičnom uredu, a samnom i s mojim suprugom s kojim valjda onda i nisam u braku kad me bog nije vidio, sve štima. Ne čuvamo se do braka. ). Kako će me pogoditi takva nesuvisla priča?
    ne pogađa me nesuvisla priča, nego kad mi se priča pokušava prodati kao suvisla. pogađa moj razum.

i da, ni ja se ne pridržavam deset božjih zapovjedi

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ne pogađa me nesuvisla priča, nego kad mi se priča pokušava prodati kao suvisla. pogađa moj razum.
    Pa i on ti pokušava prodati kao da je suvisla. Ne pravim ja tu neku razliku tko mi pokušava prodati. Počet će me pogađati ako njegovo pričanje rezultira atakom na nečije slobode. Tj. pogađa me zapravo činjenica da taj čovjek ima utjecaj na neke ljude i što im objašnjava da je ateist zao pa u njima razvija negativu koja se direktno odražava na sveukupni pozitiva/negativa balans.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •