sasa, nakon što sam uskrsla temu, shvatila sam i napisala da i nije baš pametno ići po principu "što na umu to na forumu", pogotovo kad te uznemiruje nešto što ti nije lako objasniti.
Evo o čemu se radi: ako su ti s kojima si razgovarala već u branši, onda su se baš i mogli sjetit tih žena koje pišu glazbu! Možda njih i nije tako jako jako malo (kad ih se ja, koja uopće na to ne obraćam pažnju, mogu sjetiti), nego ih oni nisu skloni primijetiti? Možda se jedna doza seksizma u svakoga nađe - pa kako i ne bi, tako smo svi više-manje odgajani. A tako se i Seve našla u mom toku misli: ako žena puni Arene, redom, i uz to je i napisala dio svoje glazbe, kako je moguće da je neprimijećena? Naravno, tad sam još mislila da govorimo o autorima s malim a :D
I nekako, kladim se da ako izabereš 10 vrhunskih muških i ženskih Autora, da je za muške riječ "genijalan" u glazbenim kritikama upotrijebljena nesrazmjerno češće nego za ženske. To bi išlo uz onaj jenin tekst o (kojem ono) kritičaru, tj. taj tekst bi išao uz ovaj moj filing.