Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nije isto. Naravno da se ne radi o pravom, nego simboličnom spaljivanju. Izražavanju stava što je u našoj okolini najgore i što bismo htjeli da nestane. Kad se spaljuje Kerum, Linić, Jovanović... radi se o pojedincima, koji sjede negdje dobro zaštićeni i može ih pogoditi što se spaljuje njihov lik, ali se mogu i s visoka nasmijati tim siromasima na čiji će račun nastaviti lagodno živjeti.

U ovom slučaju ta je akcija uperena prema ljudima koji žive među nama, koji već moraju skrivati svoje probleme (radilo se tu o neplodnosti ili homoseksualnosti). A najgore je to što se mržnja iskazuje prema njihovoj djeci, koju kao i svi roditelji žele zaštititi.
    Priznajem da ima smisla ovakvo razmišljanje. Podsjetilo me je na ovo Dežulovićevo.

Meni osobno se svejedno ne sviđa.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Priznajem da ima smisla ovakvo razmišljanje. Podsjetilo me je na ovo Dežulovićevo.

Meni osobno se svejedno ne sviđa.
    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja isto ovako mislim. Jedino sam napisala da ne treba potencirati spaljivanje, spaljivanje je običaj, takav kakav jest. Nije poanta u spaljivanju, nego u izboru krivca za sve nedaće.
    dobra strana tog običaja, kako ja vidim, nekad je bila sloboda da se progovori protiv onih tko je bio iznad puka, protiv državne i crkvene vlasti, za što je običan čovjek mogao biti kažnjen.
    Sada se koristi protiv onih koji su slabi i već napadnuti sa svih strana.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    dobra strana tog običaja, kako ja vidim, nekad je bila sloboda da se progovori protiv onih tko je bio iznad puka, protiv državne i crkvene vlasti, za što je običan čovjek mogao biti kažnjen.
    Sada se koristi protiv onih koji su slabi i već napadnuti sa svih strana.
    Upravo to, treba se zapitati tko je bio prethodnih godina spaljivan i zašto je biran. Ako je ovo neka kritika rezultatu referenduma, onda bih očekivala i neko objašnjenje da su baš ove godine promijenili logiku.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •