da, ovo piše na stranicama zagrebačke nadbiskupije:

Posebno su u javnosti primijećeni učestaliji napadi na Katoličku Crkvu, u kojima se iznose razne neistine. Biskupi su izrazili potporu sisačkomu biskupu, mons. Vladi Košiću, prozivanomu i izloženomu neprimjerenim grubostima i nepravednim prozivanjima, koja su plod zatvorenosti prema traženju istine i pokušaja da se Crkvi oduzme glas u zalaganju za pročišćavanje spomena prošlosti koja i dalje opterećuje hrvatsku sadašnjost.
strašno.

a da pitate bilo kojeg stranca - ajd pogađaj s kim je novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta imao prvi sastanak? i vezano uz koju goruću temu svog resora?

pa kaže taj stranac. s rektorima sveučilišta? ne.

sa dekanima fakulteta? ne.

a onda sigurno biće sa sindikatima. jok.

ok, jasno mi je - čovjek voli sport, pa se prvo privatio sastanka s hrvatskim olimpijskim odborom ili sportskim savezima? ma kakvi.

onda biće s nacionalnim vijećima, to sigurno - ima ih. za obrazovanje, za sport, za znanost itd. ne. onda s uredima/odborima, i njih ima. ne.

možda s raznim ustanovama sustavama, agencijama? i njih hvala bogu ima, pa da vide malo kako rade. opet krivo.

s ravnateljima škola i vrtića? ma baš s njima.

aaa, biće možda nešto vezano za internacionalnu suradnju. il suradnju s eu? sto posto sam sad pogodio. nisi.

kaže stranac - e vala ne znam dalje, sve sam nabrojao.

ne zamjerite na trenutku inspiracije