Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
MC, Nena je u pravu, za kršćane Stari zavjet nije obvezujući niti se naša religija oslanja na SZ, dapače. .
ja sam spomenula stari zavjet, u kontekstu u kojem jesam. a sad se rasprava pomakla, al osjećam potrebu da pojasnim.
nena je izjavila da je isil u kuranu iskopao temelje za svoju borbu. a u kršćanstvu se ništa tako ne može iskopati, niti jedna ekstremistička skupina ne može izvitoperiti kršćanstvo da bi opravdala svoje nasilje. pa ne govorimo da će papa franjo povesti vjernike u sveti rat. ako s jedne strane imaš isil, ne možeš s druge strane imati papa franju.
imaš kršćanske fundamentaliste. koji odbacuju evoluciju. koji odbacuju povijesni kontekst u kojem je napisan stari zavjet. koji su, na kraju krajeva, i militantni.
srećom - bez utjecaja.
ja se rehab s tobom slažem.
zasmetali su mi njeni postovi.
religije neće nestati.
milijardu i pol muslimana neće prestati biti muslimani. čak štoviše, imaju najvišu stopu rasta.
kako sam napisala, na nama je samo da radimo na tome da znanje pobijedi. jer, kako kaže i ova žena koju citira emsa - odluka je ipak na - ženi. odluka je ipak ne - muslimanima. na nama svima je i da potenciramo sličnosti. a ne razlike.