Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    ... ali je teško i objasniti djeci (a i sebi, pretpostavljam) kako je moguće da su ljudi koji su vjernici sposobni činiti takve stvari. zato se, praktično i jednostavno, treba reći da su oni koji su ih počinili živjeli bez boga (dakle, odreći se "svojih"), a one koji se deklariraju kao ateisti a svojim djelima svjedoče da su dobri, humani, pošteni... proglasiti vjernicima koji zapravo jadni ne znaju da to jesu (ono, oni žive s bogom iako to ne žele priznati). dakle, "zli" vjernici su zapravo ateisti, a dobri ateisti su zapravo vjernici. pitanje za milijun kuna - koliki je omjer vjernika i ateista?
    Riječanka, da te nisam ranije čitala, zbunila bi me s ovim Tj, i ovako si me zbunila. Prvo, ne vidim ton kojim pišeš o objašnjavanju djeci kako je vjernik u stanju tako nešto napraviti, što bi značilo da se podrazumijeva iz nekog razloga da su vjernici dobri ljudi, a ne griješnici. Ovo dalje uopće nisam shvatila, je l to cinizam da "treba reći", odnosno proglasiti nas vjernicima, jer mi je to gore nego da mi kaže katolik Poljak da su ateisti odgovorni za nacistički logor za nekatolike u Poljskoj pa ti je ta izjava odličan primjer za diskreditiranje te osobe, uz poznatu činjenicu da je Vatikan itekako koketirao s nacistima.

MC - nije ti loše
    Posljednje uređivanje od Jelena : 12.09.2014. at 12:43

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •