Jenn, ja dok dođem do kraja tvoje rečenice, ne kužim ništa. Onda idem ispočetka po mi se čini da ako polako čitam da mi je malo jasnije. Moja primjedba je bila više u smjeru - uf, dobro da sam otišla u prirodno/tehničkom smjeru, inače bih bila totalno izgubljena. Ne znam što su si mislili stručnjaci kad smo u osmom razredu ispunjavali neke testove pa su mi napisali da mogu bilo što upisati. Je li moj mozak retardirao jer mu nisam baš davala neke filozofske zadatke ili su oni zbilja loše procijenili. Tj. možda nije jako propao, ali nije se razvio i vjerojatno je na nivou osmog razreda.
U svakom slučaju, ja gledam istinu iz druge perspektive. Kod jednostavno provjerljivih stvari tipa jesam li ja napunila paprike, većina ima istu percepciju o istini, al kad dođe do energizirane vode ili mikrovalne, onda dolazi do razlika. Tu jedino onda možeš na molekularnu razinu ili ako imaš dobru podlogu da shvatiš, na atomsku i valnu. Konkretno kod mikrovalne, godinama sam raznorazne spektroskopije što radila, što učila o njima i tu mi je jasna istina. Dovoljno ju razumijem. Već kod teflona, tu bih malo zastala. Ne zbog teflona (tj. politetrafluoretilena), nego zbog niskomolekulnih dodataka o kojima nemam informaciju. Za bisfenol A isto znam kako djeluje, a znam otprilike i tko je provodio eksperimente i da im mogu vjerovati da je doza u europskom polikarbonatu zanemariva.
Meni je veći problem što mi se teško probiti do istine. Nemam više taj luksuz da mi netko lijepo pripremi znanja i ispredaje, nego moram sama kopati, a onda se treba snaći što je manipulacija, a što istina.