Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
Ne znam, ja nemam dio mozga za filozofiju (ni za još neke stvari, ali dobro). Na prvoj godini faksa imala sam nekoliko filozofija i ništa nisam razumjela, pa sam - malo mi je neugodno napisati - pročitala apsolutno sve knjige s popisa literature iz tih predmeta. Riječ je o desecima knjiga, možda i 80. To sam, kao, i skriptirala.... Ali ja to ništa nisam kužila. I onda sam na prvom ispitu iz filozofije gledala u profesoricu kao tele u šarena vrata kad me pitala, neš ti, o neokrenutom pokretaču kod Aristotela, ja nisam kužila da je to bog, a tip koji je pročitao jednu jedinu skriptu, razvalio je i dobio 5. Meni dala 2 ili 3, samo zato što je vidjela da sam pročitala sve živo, ali rekla mi je da sam trebala na neki prirodni faks. To mi je rekao i profesor prava kasnije. Mada danas uživam u propisima i člancima )))
Ja sam pak s Marsa išla slušati kolegij Uvod u statističku mehaniku na njemačkom, malo da proširim opću kulturu. Mislila sam si - pa kad je uvod, skužit ću ja to. Onda sam mislila - ajme ovo se ne može uopće shvatiti. A onda je uslijedio šok kad su redovni studenti počeli postavljati smislena pitanja

Poslije sam pričala prijatelju koji je baš tamo diplomirao pa me malo utješio komentarom da je bome hrabro ići na ta predavanja. Ne mogu si zamisliti da sam to morala zbilja slušati i polagati, što bi bilo.