Nisam baš ni istraživala, ali nekako mi nije sjela nedavna akcija po školama kad je učiteljica vjeronauka svim razrednicima podijelila te neke gumene, šarene narukvice s mudrim porukama (koliko je učenika u razredu, s naglaskom da ih ima još za one koji žele) i rekla kako je donacija simbolična, ali je cijena narukvice 5 kuna. I time po meni dovela u neugodnu poziciju i profesore/ice i učenike. Ne znam, meni je to neumjesno i nije mi tome mjesto u školi. Vadili su novce i učenici kojima je to jedva dan novac za marendu - nitko se ne želi izdvajati.....U redu su mi akcije donacije starog papira, starih deka i hrane za azile, hranu za beskućnike i sl.gdje se pred nikim izravno ne stoji ispružene ruke..... Ne znam, meni bi bilo primjerenije da se ovako nešto prodaje ispred ili u crkvi nego po školama. Mislim da oni čak nisu ni znali koja je svrha prodaje narukvica, a to je valjda bila i poanta. Doduše, ja ne gledam TV pa je moguće i da sam nešto propustila. Kome se konkretno time pomoglo? I zašto u školama?