S tom bitnom razlikom da ti govoris iz (sada) vecinske pozicije pa se usudjujem reci da (sada) imas puno manje realnog utemeljenja za svoj strah.
S tom bitnom razlikom da ti govoris iz (sada) vecinske pozicije pa se usudjujem reci da (sada) imas puno manje realnog utemeljenja za svoj strah.
Posljednje uređivanje od ina33 : 09.04.2015. at 09:10
ne bih rekla da govorim iz većinske pozicije. nikako.
kad gledaš koliko ljudi ide u crkvu (kao jedan od kriterija po kojem se površno može zaključiti koliko ima vjernika),
onda sam u debeloj manjini...
vas jedino može malo brinuti taj vjeronauk u školi (i to sve manje jer sve manje djece ide na to),
poslije ste skroz bez brige...
kad pogledaš popis stanovništva onda vidiš da ne spadaš u manjinsku poziciju
ako gledaš broj pravih vjernika koji zaista žive vjeru, da onda je to daleko manji broj.
ali ja ionako vjerujuem da će upravo oni "vjernici" s papira biti prvi koji će bacati kamenje
i daj mi molim te objasni kako me može "malo" brinuti vjeronauk u školi, a poslije sam bez brige?
(zanemarimo činjenicu da je meni sad na upisu reklo da u prosjeku 1-2 djece po razredu ne ide na vjeronauk)
e da, znate kako mi je izgledao formular za pohađanje/nepohađanje vjeronauka?
ja doljepotpisani roditelj želim da moje dijete XY
Da pohađa
Ne ne pohađa vjeronauk
I onda dalje, ako te odabrali DA, molimo potpišite se u a)katolički, b)pravoslavni, C)islamski vjeronauk
Uopće nema mjesta za potpis ako odabereš Ne. PA sam ja zaokružila NE i sebi nacrtala crtice za potpis.
(To je bilo prošli mjesec. Ovaj mjesec se može potpiati i pod NE, ali se više ne specificira koje je vjere)