Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Izumrli su dinosauri, ali su itekako postojali. Ima i materijalnih dokaza tome.
Žene su itekako spaljivane kao vještice, sigurna sam da to znaš, nisu samo likovi iz bajke

Zato, ne bi Boga trebalo stavljati u usporedbu sa stvarnim povijesnim likovima, stvorovima, ako ne vjeruješ da je Bog postojao Teško ćeš se izvući iz pitanja kad malena krene pitati.

Uopće ne treba biti izložen vjeronauku ( ni ja ga nisam učila) da bi se znalo dovoljno za objasniti predškolskom djetetu osnove o vjeri. Katoličkoj ilio bilo kojoj drugoj. Dovoljno je čitati knjige, ma dovoljno je samo gledati TV i znat će se odgovor. Naravno, treba se ograditi da je to vlastito znanje a ne od nekog pravog vjernika.

Aha, riječ "Bog" je poštapalica, :D , da ne bi bilo. To je ukorijenjeno u našu kulturu, nadam se dobru, empatičnu kulturu.

Oprostite, ali kad neka odrasla osoba kaže da nema pojma o vjeri, za mene je to čisto prese......

Joj Beti, ja zbilja ne znam iz čega si ti zaključila da ja svom djetetu lažem?
Rekla sam da dinosauri ne postoje, već da su izumrli. I to zna. Vještice ne postoje, niti su ikada postojale. I to zna. Žene su bile smatrane vješticama i zato su naježile. Za taj dio strašne povijesti je još rano.
I o kojim to stvarnim povijesnim ličnostima pričaš? Zbilja ne razumijem.

Moj je problem očito to što mi je kršćanstvo (i svi njegovi podskupovi), jednako važno ili nevažno, shvati kako hoćeš kao i islam, budizam, hinduizam, judaizam, sve moguće tradicionalne religije... meni to sve isto. Sa svim lijepim (arhitektura, istinsko duhovno) i ružnim (dogma). I što želim da moje dijete to isto jednog dana shvati.
Sjetih se sad jedne zgodne knjige na tu temu, Theovo putovanje. http://hena-com.hr/knjige/cijena/theovo-putovanje
A hoće li ona plesati na glavnog gradskom trgu u narančastoj haljini ili ne klečati u Kamenitim vratima, to je u konačnici njena stvar... ja sad radim onako kako smatram da je najbolje, kako to rade svi roditelji... i nadam da će, ako išta i izabere, biti tolerantna prema svemu drugačijem.