Ili jer su kukavice.
Iz istog razloga zbog kojeg oni Zuskini krste dijete.
Ili jer su kukavice.
Iz istog razloga zbog kojeg oni Zuskini krste dijete.
imali smo temu o tome. više njih, ja sam jednu otvorila i lijepo smo raspravljali, a pa sjećate se..
o aktivizmu. o tome koliko je to naša dužnost. sjećam se zuskinih postova, oni su mi uvijek inspirativni i nekako pokretački :D .
ja sam samokritična kad je ta tema. ne mogu 100% tvrditi niti da mi djeca ne bi išla na vjeronauk u školi da su kojim slučajem bili jedini u prvom razredu, kao što nisu.
slučajno sam se prije par godina našla u središtu suzavca i iako je ljudska solidarnost ogromna snaga koja pokreće, i, nekim čudom, revolt postaje jača emocija od straha, čak i kod kukavice kakva sam ja, a jesam :D, vjerojatno si to iskustvo, iskreno, više ne bih priuštila ni u ludilu. a ljudi, i mladi i stari i žene i dalje stoje ispred tih topova i suzavaca.
tako da...ne znam što da mislim.
jedino se upitati - a čega bi se mi odrekli, s ciljem boljeg društva? e to smo imali raspravu jučer, ja i mm, zato sam i spomenula televiziju. sad se on nešto, kao mi ovdje, čudi - zašto ljudi idu u crkvu, zašto se krizmaju, pričeste i sl - zašto se ne odreknu nečega što im je važno. a on se ne može odreć ni europskog prvenstva u nogometu.