Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    S druge strane vidim problem godišnjih odmora u školama, koji kao da služe kao kompenzacija za nanešenu materijalnu štetu. Imate male plaće, al vas u pravilu nitko ne pita radite li vi uistinu u vrijeme ferija 8 sati dnevno. U vrijeme ferija se svašta stigne naučiti i napraviti u 40satnom radnom vremenu, ali za to treba imati osigurano radno mjesto za računalom, neki budžet za dalje obrazovanje. Tih tečajeva isto ima puno previše užasno loših, to bi isto trebalo evaluirati prvo, i to neki strani neovisni evaluatori.
    Neka me netko ispravi ako ima točniju informaciju, ali koliko znam, nastavnici nemaju više godišnjeg od ostalih smrtnika, s time da ga mogu koristiti samo onda kad su ferije, znači, nefleksibilno.
    Nakon završetka nastave slijede sjednice, popravci, administracija i drugi posao koji pojede fizički i više vremena od nastave. Isto tako i prije početka nastave u novoj školskoj godini.
    Stručna usavršavanja i seminari postoje, ali o njihovoj kvaliteti u pojedinim strukama ne bih, o tome zbilja ne znam ništa.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Neka me netko ispravi ako ima točniju informaciju, ali koliko znam, nastavnici nemaju više godišnjeg od ostalih smrtnika, s time da ga mogu koristiti samo onda kad su ferije, znači, nefleksibilno.
    Nakon završetka nastave slijede sjednice, popravci, administracija i drugi posao koji pojede fizički i više vremena od nastave. Isto tako i prije početka nastave u novoj školskoj godini.
    Stručna usavršavanja i seminari postoje, ali o njihovoj kvaliteti u pojedinim strukama ne bih, o tome zbilja ne znam ništa.
    Naravno da nemaju, ali u praksi to ne izgleda tako. Upravo na to i mislim da ih nitko ne pita rade li tih 40 sati tjedno i što su napravili. Ja ne znam točno kako se nastava boduje, ali ne bi smjelo biti 1 sat nastave ekvivalent jednom satu uredskog posla kada to neusporedivo više iscrpljuje, niti je realno da netko dugoročno može raditi 7 sati predavanja dnevno. Znači mora postojati ekvivalent, što vjerojatno i postoji.

U vrijeme ferija ne treba nikakav ekvivalent. 40 means 40. Ja govorim iz perspektive nekoga tko je cijeli život okružen nastavnicima, od 1. osnovne do srednjoškolskih. Nema nikakve šanse da u to vrijeme oni rade 40 sati (niti trebaju po meni, s obzirom na plaće), niti u dobrom dijelu škola postoji kakav pool (npr. u knjižnici/čitaonici) gdje bi nastavnici imali pristup boksevima s računalima, gdje bi mogli raditi puno radno vrijeme. Ne treba svatko imati svoj ured, to je nerealno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •