Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Neka me netko ispravi ako ima točniju informaciju, ali koliko znam, nastavnici nemaju više godišnjeg od ostalih smrtnika, s time da ga mogu koristiti samo onda kad su ferije, znači, nefleksibilno.
Nakon završetka nastave slijede sjednice, popravci, administracija i drugi posao koji pojede fizički i više vremena od nastave. Isto tako i prije početka nastave u novoj školskoj godini.
Stručna usavršavanja i seminari postoje, ali o njihovoj kvaliteti u pojedinim strukama ne bih, o tome zbilja ne znam ništa.
Naravno da nemaju, ali u praksi to ne izgleda tako. Upravo na to i mislim da ih nitko ne pita rade li tih 40 sati tjedno i što su napravili. Ja ne znam točno kako se nastava boduje, ali ne bi smjelo biti 1 sat nastave ekvivalent jednom satu uredskog posla kada to neusporedivo više iscrpljuje, niti je realno da netko dugoročno može raditi 7 sati predavanja dnevno. Znači mora postojati ekvivalent, što vjerojatno i postoji.

U vrijeme ferija ne treba nikakav ekvivalent. 40 means 40. Ja govorim iz perspektive nekoga tko je cijeli život okružen nastavnicima, od 1. osnovne do srednjoškolskih. Nema nikakve šanse da u to vrijeme oni rade 40 sati (niti trebaju po meni, s obzirom na plaće), niti u dobrom dijelu škola postoji kakav pool (npr. u knjižnici/čitaonici) gdje bi nastavnici imali pristup boksevima s računalima, gdje bi mogli raditi puno radno vrijeme. Ne treba svatko imati svoj ured, to je nerealno.