Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
Uf, ja nikako ne bih tehnicki izbacila. To je bas odgoj. Nista manje bitan od glazbenog ili likovnog. Zao mi je da se lose predaje. Isto je bilo i u moje vrijeme.

Nemam pojma sto stoji u tom programu. Moralo bi pokriti promet - od toga da se nauci zamijeniti gumu na biciklu do prometne kulture, struju -opet od nekih vjestina poput spajanja utikaca ili grla za zarulju do nekih teorijskih znanja o npr. elektromotorima, materijale - osnovne karakteristike iz kojih proizlazi primjena pa do odvajanja otpada, strojeve - neke vrste prijenosa, pa rastavit i sastavit neki jednostavniji uredjaj, sto se dogadja u autu pritiskom na pojedine papucice i promjenama brzine, pa osnove administriranja racunala, pa kultura koristenja mobitela i interneta, pa o suvremenoj fotografiji i obradi slika ma svasta bi bilo tu. To bi ja super predavala za 8000 kn Bas si me pogodila
Da, ali umjesto takvih sadržaja na tehničkom se uče besmislice. U 6. razredu se, npr., uče svojstva plastike i gume, sve onako suho, teoretski, bez prakse, čisto bubanje napamet. U tom obliku predmet je zbilja besmislen. Kao da se pripremaju za studij kemijske tehnologije, otprilike (a kemiju još ni primirisali nisu).

(sreća da mi sin iz tog predmeta ipak ima iskusnog nastavnika koji dobro razdvaja bitne sadržaje od nebitnih, tako da mu na kraju nije prevelika tlaka - ali kakav god nastavnik bio, program mora proći, bubanje je nemoguće izbjeći)