rehab, potpis.

mislim na situaciju kad moje dijete kaže "mama, Frane kaže da je tata naš pravi tata, ali da je Bog tata sviju nas"
ja sam odgovorila nešto u smislu: što se mene tiče, tvoj tata je tvoj jedini tata. ali ljudi koji vjeruju u boga smatraju da je bog odlučio da će oni nastati i da vodi brigu o njima, i onda ga vide kao nekog vrstu tate, ne u istom smislu kao pravi tata, ali u nekom sličnom smislu.
ovako nekako i ja. mislim, kako drugačije. neki ljudi vjeruju da bog postoji. preciznije- ne neki, nego većina ljudi vjeruje da bog postoji. a mi ne vjerujemo.
mislim, m ima često ta pitanja za razliku od j, pisala sam već ovdje o tome kako je jedno vrijeme bila uvjerena vjernica. u vrtiću. najbolja prijateljica joj je rekla da bog postoji i to je bilo to. onda mi je doma rekla da više voli boga nego mene jer je bog svih nas stvorio.
mislim, meni je to bilo presimpatično i genijalno, kako ta mala glavica razmišlja o takvim stvarima :D

sad je pak u drugoj, militantno - ateističkoj fazi lol nedavno me pitala da kako je moguće da neki ljudi vjeruju da postoji bog, da jesu li normalni, kad ga nikad nisu vidjeli. onda sam se sjetila one neke fore s ljubavi - da jel ona vjeruje da ljubav postoji, a nikad ju nije vidjela ni opipala.

to je vezano uz osobnu vjeru pojedinca, a što se tiče nekih, odnosno većine pi*darija, pardon my french, oko crkve i religija, naročito naših hrvatskih pi*darija, tu nemam milosti. tu nemam ovo objašnjenje - neki ljudi vjeruju da su istospolni brakovi zlo i to je baš super. ne, tu jasno kažemo, nema za nas je tako, za neke druge nije.

jer nema nekih drugih i nas. il si čovjek il nisi, il voliš ljude ili ne. i kraj priče.
evo, nedavno je u rijeci preminuo fra serafin, gvardijan trsatskog svetilišta, čest gost na radio rijeci kojega je bilo užitak svaki put slušati. dobitnik nagrade grada rijeke i županije (komunjara jednih običnih ). ovako se gradonačelnik oprostio od njega:
Danas, kada se opraštamo od njega, možemo samo reći: Rijeka je imala sreću da postane njegov grad, grad koji je toliko volio, grad koji ga ispraća s tugom i zahvalnošću. Da fra Serafin nije postojao, morali bismo ga izmisliti!
eto, danas sam u nekom raspoloženju #samoljubav