Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
Moj dozivljaj je da je takvo besramno laganje u udzbenicima psiholosko maltretiranje maloljetne djece manjinaca.

Iz moje perspektive kroz ovakvu autocenzuru "ljubi bliznjeg svog, nema veze sto poducava tvoju generaciju da si smece", ateist zapravo okrece drugi obraz katoliku. Ja sebe nikako ne vidim da sam rodjena da patim. Niti mislim da ce me zbog toga sto trpim ove nasilnike s Kaptola posmrtno docekati Kornjaca i Dabar s kavom i kolacima u raju.
Nikako nisam za okretanje drugog obraza, pogotovo ne kad se radi o maltretiranju djece.
Apsolutno se slazem. Moja ne ide na vjeronauk i bez pardona joj kazem da nema Boga, da neki vjeruju u njega ali sto se nas tice nema ga. I prosle smo povijest religija i objasnila sam joj da su ljudi i u proslosti i danas vjerovali u kojekakve bogove i bozanstva, pa kako danas ne vjeruje u Egipatske, Grcke i ine bogove i bozanstva (prosle smo puno ilustracija kojekakvih antropomorfnih zivotinja i sl) ali vjeruju u recimo Indijska bozanstva, da je ovo sto uce danas na vjeronauku jednako "istinito" kao i bilo koja druga vjera.

O mrznji i netoleranciji pod krinikom ljubavi koju uce na vjeronauku cemo u visim razredima kad se malo vise osvijesti o podmuklosti i licemjernosti covjecanstva kao vrste...