Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
Zašto zlorabeći? Možda si u pravu, ali argumentiraj mi to. Zašto je to zloupotreba, a ne upotreba radi ostvarenja željene vizije društva (koja je sasvim drugačija od moje, ali ne vidim zašto je to važno)?
Ne slažem se da je njen teški konzervativizam isto što i fašizam, dapače, mislim da je to također nazivanje osobnog doživljaja - faktom.
Ima li još nekog u našem društvu tko je zadužen da se sekularnost očuva, da demokracija bude jaka, da ideje Željke Markić nemaju prolaza? Šta se radi, čime se bave? Ili da se svi skupa jednostavno nadamo da će ona jednostavno nestati, jer je tako grozna, i tako u krivu?
pa zlorabeći na način da je navodno upletena u afere s demokratski izabranim predstavnicima vlasti- koji imaju moć i istu su iskoristili za promicanje ideja Željke Markić. Npr. naš gradonačelnik je trenutno u sudskom procesu. također obzirom na moć crkve i prividni sekularizam te jasnu sljubljenost crkve i njene organizacije možemo uočiti koliki utjecaj ima. ne pričam o pričama s oltara. nego utjecaju javne televizije i škola. osim toga, prijavljivano je za vrijeme kampanje ž.m. da su članovi organizacije obilazili ljude po stanovima i skupljali potpise za referendum- toje, u tom slučaju, čista zlouporaba. ja osobno znam što radim da se sekularnost očuva- zašto nema trenutno jake ljevice da se suprotstavi takvim idejama složeno je pitanje. i sigurno ima veze sa mnogočime što se zbiva unazad 20 g. vjeronauk u školama je jedna od njih definitivno. o fašizmu i nomenklaturi ću kasnije jer sad ne stignem.