Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
Ja znam da je kad dodje do knjiga V. vanserijski, ali bas zato sam ga navela kao primjer- jer on je gutac knjiga, on cita sve pred sobom, enciklopedije, romane, ma jednom je u autu procitao onu knjizicu debelu o automobilu za koju ja nisam znala da postoji. I onda kad takvo dijete mrzi lektiru onda znas da je lektira fakat uglavnom jako bezvezna. I da je sveukupno gledano gradivo i nacin na koji se obradjuje fakat uzasno nepoticajno i dosadno. Uce Hrvatsku u EU cjelinu iz PIDa. Pa te recenice majkomila- ne znam tocno, ali Hrvatska je suverena, samostalna, nezavisna demokratska drzava koja ima institucije sabor, vladu, predajednika i ustav. I ni mu ni be sta znaci suverena, sta nam dodje demokracija, sta znaci sabor, sto radi i kako se stvori vlada. Ono, pa malo da se napravi neki kontekst. Pa klincima bi isto bilo vise fora da nije ovak suhoparno.
Ovo je tek početak, ja sam se više puta uvjerila (i u gradivu iz različitih predmeta) da se na mala vrata uvode pojmovi koji se djeci nigdje ne objasne. I tako kreće učenje napamet, ako već ranije nije...