Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
Koliko sam ja shvatila, problem je bio što nije htio uzeti hostiju u usta, pa mu je župnik na kraju dao hostiju u ruku.

Inače, ja zaista ne znam kakav je stav crkve prema pričešćivanju djeteta koje ne može razumjeti što je hostija i da ju ne smije ispljunuti. Ako to ne razumije i pljuje, kako se onda može pričestiti dalje od oltara, kako je župnik rekao da je imao namjeru?!
Mogu pretpostaviti da je zupnik imao ideju na koji ce nacin to izvesti, bez svjetla reflektora, na nacin koji je primjeren i prihvatljiv u toj situaciji, posto su se djeca u toj zupi vec prije znala pricescivati odvojeno - barem sam tako procitala.
Ja ne vidim nikakav bed u tome. Sada bih mogla nabrojati barem petero - sestero djece s kojom radim, a za koju sigurno znam da ne bi mogla sudjelovati u tom cinu. Ne zbog toga sto ih netko mrzi, sto netko smatra da ne pripadaju tu ili slicno, nego zbog njihovih realnih bioloskih i psihickih limita.
I sad se vracam na ovo tvoje pitanje kako se dijete moze pricestiti dalje od oltara ako ne razumije i pljuje hostiju. Ja bih rekla da onda nije uopce potrebno forsirati pricest. A mozemo li onda zamisliti kako bi ova majka reagirala da joj je receno da njeno dijete UOPCE nije za pricest ? Kakva bi se tek onda hajka podigla ?
Ja razumijem majcine osjecaje, kao sto razumijem i svecenika koji je ocito starog kova, needuciran u pristupu.
Ali, ne razumijem novinare koji su tako husacki i povrsno pristupili dogadjaju. Nije to nista novo, ali svaki put me iznova iznenadi.