Mogu pretpostaviti da je zupnik imao ideju na koji ce nacin to izvesti, bez svjetla reflektora, na nacin koji je primjeren i prihvatljiv u toj situaciji, posto su se djeca u toj zupi vec prije znala pricescivati odvojeno - barem sam tako procitala.
Ja ne vidim nikakav bed u tome. Sada bih mogla nabrojati barem petero - sestero djece s kojom radim, a za koju sigurno znam da ne bi mogla sudjelovati u tom cinu. Ne zbog toga sto ih netko mrzi, sto netko smatra da ne pripadaju tu ili slicno, nego zbog njihovih realnih bioloskih i psihickih limita.
I sad se vracam na ovo tvoje pitanje kako se dijete moze pricestiti dalje od oltara ako ne razumije i pljuje hostiju. Ja bih rekla da onda nije uopce potrebno forsirati pricest. A mozemo li onda zamisliti kako bi ova majka reagirala da joj je receno da njeno dijete UOPCE nije za pricest ? Kakva bi se tek onda hajka podigla ?
Ja razumijem majcine osjecaje, kao sto razumijem i svecenika koji je ocito starog kova, needuciran u pristupu.
Ali, ne razumijem novinare koji su tako husacki i povrsno pristupili dogadjaju. Nije to nista novo, ali svaki put me iznova iznenadi.