Pa meni je neprihvatljivo da znanstvenik bilokoji djeci govori nešto nedokazano i sasvim mi je jasno da i drugima to smeta. Jednako kao što mi je normalno da se u školi poučavaju znanstvene činjenice a ne vjerovanja. Isto mi se čini neukusnim da itko govori o vlastitim uvjerenjima djeci, iako mi je jasno kako do toga može doći u razredu. I da, ljudi su osjetljivi na pitanje Boga jer im to puno znači. Tome je tako iz niza razloga, koji su više ili manje opravdani. Osobno stvarno ne vjerujem da se na tim predavanjima govorilo da Boga nema...
Ako se pak govorilo o vjerovanjima to mi je neprikladno na isti način na koji bi mi bilo neprikladno da uciteljica na lchf-u djeci dok podučava piramidu zdrave hrane kaze kako su za nju ugljokohidrati loši. Pa čak i da ju djeca pitaju... Ono, odgovoris fino da tvoji stavovi nisu dio programa. I ovaj napad na posjete školama i kontranapad su po meni pokazatelj da roditelji imaju tako malo povjerenja u školu u prvoj liniji, a u drugoj takvo muljanje očiju. Pazi sad problema o kojem treba hitno i žustro raspravljati u školstvu... Nema veze što nastavnika matematike nema ni za lijek, niti što djeca ne nauče osnove pravopisa, niti što pola škola ima jedan komp na 12 djece... Sve je to puno manje važno od nekih gostujućih predavanja...