pa rehab transseksualnost je prepoznata i opisana danih dana, dok recimo potreba da se bude rakun nije. što mi nekako govori da je ovo drugo puno rijeđe i pitanje je o čemu se točno radi. Gender dysforia je opisana u DSM5 što je dijagnsotički priručnik kojim se koriste svi psihijatri svijeta. I opisuje poremećaje psihičkog zdravlja koji su vezani uz transseksualnost i sve vezano uz nju, uključujući odgovor okoline. postoji značajna razlika u odnosu na DSMIV, a ta je da se sada transseksualnost ne smatra psihičkim poremećajem sama po sebi nego ukoliko ista dovodi do psihičkog distresa.
Evo, ti ljudi su prepoznati, ima ih puno, znanost se bavi uzrocima... oduvijek je bilo.
Dok ovaj tigar ili rakun su fakat izolirane pojave- ja ne znam ništa o tome- ne vidim kako bi moglo biti biološki uvjetovano, jedino mi pada na pamet da su takve osobe možda duboko psihotične, kao one koje dođu u hitnu sa religijskim sumanutostima pa tvrde da su Isus. I to je različito- drastično različito- od transseksualnosti.