Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Moram priznati da ovakva rasprava sa propitivanjima bez vrijednosne hijerarhije, strukture i reda, logiku da ne spominjemo, zaista ima svog čara. Mogućnosti su neslućene.

evo recimo rehab kaže da se redovnici i redovnice odriču svoje biološke datosti, te negiraju svoju spolnost u službu nečeg drugog. To drugo nije znanstveno dokazano da postoji (da budemo znanstveno i lingvističko precizni ni da ne postoji, no to sada za tezu nije bitno)
    a neki ljudi i cijele institucije negiraju svoju spolnosti, te biološku datost produženja vrste u svrhu tog znanstveno nedokazanog nečega. Mislite li da bi njima trebali neki lijekovi?
    Redovnici i redovnice NE NEGIRAJU svoju spolnost. Celibat je uveden iz praktičnih razloga, zato jer se smatralo da je nemoguće adekvatno obavljati redovničku službu uz obiteljski život. Isto i danas čine mnogi ljudi, kada se odriču obitelji zbog karijere. Trebaju li i njima lijekovi ?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Redovnici i redovnice NE NEGIRAJU svoju spolnost.
    no kako sad to? citam dobro i mala slova.
    objasni mi. kako ne negiraju.

citat posta sase i tebe:
    sasa prvotno napisa
    Pa baš na tvom linku imaš objašnjenje koje kaže da je transrodnost stvarni genuini osjećaj nesklada spola i roda koji ima i biologijske uzroke- primjerice hormonalne i genske itd. Dok želja da se bude životinja do sada u medicini nije prepoznata kao potreba veća od fantazije ili sumanutosti. dakle ne postoje dokazi da osoba ima stvarnu genuinu potrebu da bude tigar, dok postoje oni da osoba muškog spola stvarno se doživljava kao žensko.
    Dapače to na što se pozivaš u linku je u razini teorija zavjere, dakle znanstvenici, psihijatri, psiholozi i ljudi koji žele biti tigrovi šute da bi transrodni ljudi izborili prava kako bi onda svi ti pritajeni tigrovi također počeli konzumirati ta prava.
    Transrodna djeca postoje, djeca koja od 5.godine misle da su rakun osim za maškare baš i ne. Totalno mi je nejasno jel stvarno ne vidiš razliku?!

rehab:
    Vidim razliku, ali ne prihvaćam argument. Postoji toliko psihopatoloških stanja s kojima se ljudi rode i koja su uvjetovana biološki i genetski da ne vidim zašto bi to bio argument u korist transseksualnosti (u smislu da je to jedan od razloga zbog koji se ne smatra poremećajem, devijacijom, čime već..).

ja ne prihvacam tvoj u izjavu da ne negiraju (to nije argument, a ne vidim ni neko objasnjenje), a ti se na mene deres.
    Posljednje uređivanje od seni : 04.04.2018. at 10:15

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

no kako sad to? citam dobro i mala slova.
    objasni mi. kako ne negiraju.

citat posta sase i tebe:
    sasa prvotno napisa
    Pa baš na tvom linku imaš objašnjenje koje kaže da je transrodnost stvarni genuini osjećaj nesklada spola i roda koji ima i biologijske uzroke- primjerice hormonalne i genske itd. Dok želja da se bude životinja do sada u medicini nije prepoznata kao potreba veća od fantazije ili sumanutosti. dakle ne postoje dokazi da osoba ima stvarnu genuinu potrebu da bude tigar, dok postoje oni da osoba muškog spola stvarno se doživljava kao žensko.
    Dapače to na što se pozivaš u linku je u razini teorija zavjere, dakle znanstvenici, psihijatri, psiholozi i ljudi koji žele biti tigrovi šute da bi transrodni ljudi izborili prava kako bi onda svi ti pritajeni tigrovi također počeli konzumirati ta prava.
    Transrodna djeca postoje, djeca koja od 5.godine misle da su rakun osim za maškare baš i ne. Totalno mi je nejasno jel stvarno ne vidiš razliku?!

rehab:
    Vidim razliku, ali ne prihvaćam argument. Postoji toliko psihopatoloških stanja s kojima se ljudi rode i koja su uvjetovana biološki i genetski da ne vidim zašto bi to bio argument u korist transseksualnosti (u smislu da je to jedan od razloga zbog koji se ne smatra poremećajem, devijacijom, čime već..).

ja ne prihvacam tvoj u izjavu da ne negiraju (to nije argument, a ne vidim ni neko objasnjenje), a ti se na mene deres.
    Čuj derem se. Hajd, imaš li još išta u rukavu da mi prišiješ :D
    Ne, redovnici/ce ne negiraju svoju spolnost. Dapače, mnogo njih je doživjelo ljubavna iskustva prije zaređenja. Oni se ne predstavljaju kao aseksualne osobe, nego svoju seksualnost podređuju svom životnom pozivu.
    Posljednje uređivanje od rehab : 04.04.2018. at 10:21

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nista ja ne prisivam, samo se cudim da tako lako gubis zivce, kod odgovora na svoja vlastita pitanja.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nista ja ne prisivam, samo se cudim da tako lako gubis zivce, kod odgovora na svoja vlastita pitanja.
    Moji su živci postojani, davno bih se povukla iz rasprave da nisu.
    Jedino sam ti prigovorila izvrtanje mojih riječi, nametanje teza i osobne insinuacije koje koristiš u raspravi. Vrlo sam jasno napisala svaku rečenicu i stojim iza svake rečenice. Nema ništa skriveno i bilo bi ok da se komentira samo ono što sam napisala a ne ono što ti misliš da ja mislim ili pretpostavljam.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne, redovnici/ce ne negiraju svoju spolnost. Dapače, mnogo njih je doživjelo ljubavna iskustva prije zaređenja. Oni se ne predstavljaju kao aseksualne osobe, nego svoju seksualnost podređuju svom životnom pozivu.
    pa i transrodne osobe dozivljavaju ljubavna iskustva. i prije i poslije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •